stema orasului .
A+A
home . primaria consiliul . informatii . afaceri . despre sibiu . turism
comunicate

INFORMATII PUBLICE

link Declaratii de avere
link Formulare online
link Acte necesare
link Anunturi publice
link Dispozitiile primarului
link

Buget si Executie
bugetara

link Rapoarte
link Somatii
link Angajari
link Stirile primariei
link TAXE si IMPOZITE
 

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 09 2006

28 Sep, 2006

Municipalitatea lanseaza harta oficiala a Sibiului

In data de 28 septembrie 2006 Primaria Municipiului Sibiu, in colaborare cu firma austriaca Schubert & Franzke, a lansat o harta a municipiului Sibiu. Aceasta va sta la dispozitia vizitatorilor, fiind  o editie actualizata si mai complexa decat precedenta.
Noua harta a Sibiului este imprimata pe ambele parti. Pe partea din fata este prezentata harta intregului municipiu, iar pe verso este o harta a centrului istoric impreuna cu descrieri ale monumentelor, grupate intro "plimbare" ghidata prin centrul istoric cu principalele sale obiective.
 Harta este realizata la scara de 1:12.000 si contine reprezentarea tuturor cartierelor orasului, precum si un indice al strazilor. Centrul istoric este prezentat din perspectiva noului concept de trafic, care urmeaza sa fie implementat dupa incheierea lucrarilor, fiind prezentate strazile care vor functiona in regim de trafic cu sens unic.
 Harta centrului istoric este realizata la o scara de 1:4.500 si este insotita de un scurt text in care vizitatorul este indrumat spre principalele obiective turistice din centrul istoric. De asemenea, este inclusa si o serie de fotografii care reprezinta Muzeul Brukenthal, strada Nicolae Balcescu, Piata Mare, Piata Mica, Pasajul Scarilor si alte locatii din centrul istoric. Textele de prezentare sunt atat in limba romana, cat si in limba engleza.
  Harta este tiparita in Austria, iar firma Schubert & Franzke va preda Primariei Municipiului Sibiu gratuit un numar de 30.000 de exemplare ale acestei harti.


26 Sep, 2006

Delegatie luxemburgheza viziteaza Sibiul

O delegatie formata din oficiali din Marele Ducat de Luxemburg, coordonatorii Programului Luxemburg Capitala Culturala Europeana 2007 si reprezentanti ai celor mai importante institutii mass-media luxemburgheze vor vizita Sibiul in perioada 26-28 septembrie. Vizita delegatiei din Luxemburg are loc ca urmare a bunei colaborari dintre cele doua viitoare Capitale Culturale Europene, incercand totodata, prin invitarea principalilor reprezentanti ai mass-media luxemburgheze, sa ofere Sibiului o mai buna vizibilitate in Europa.


 In cadrul vizitei, membrii delegatiei din Luxemburg vor avea intalniri cu reprezentantii Biroului de Coordonare al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 pentru a discuta pe tema proiectelor culturale pe care Sibiul si Luxemburgul le vor derula in comun. In cadrul aceleiasi intalniri va fi facuta o prezentare a programului Sibiu CCE 2007 pentru reprezentantii mass-media din Luxemburg. Din programul vizitei mai fac parte intalniri cu reprezentantii Gav/Scholtz & Friends ce vor prezenta oaspetilor campania de comunicare a Programului Sibiu CCE 2007, o intalnire cu comisarul guvernamental pentru  Sibiu CCE 2007, Sergiu Nistor si o intalnire cu primarul Klaus Iohannis ce va prezenta stadiul pregatirilor pentru anul 2007, din punctul de vedere al infrastructurii.


Din delegatie fac parte: ambasadorul  Marelui Ducat de Luxemburg in Romania si Grecia Conrad Bruch, Guy Dockendorf, director general in cadrul Ministerului Culturii din Luxemburg, Octavie Modert, secretar de stat in Ministerul Culturii din Luxemburg, Robert Garcia, coordonatorul programului Luxemburg 2007, Anne Schiltz, coordonatorea proiectelor comune Luxemburg - Sibiu 2007, Anne Kaiffer reprezentanta a Biroului de coordonare Luxemburg 2007 si 12 jurnalisti luxemburghezi reprezentanti ai unor prestigioase institutii mass-media (RTL, Woxx, Revue, De Journal, La voix, Teleecran, Tageblatt, SR, Letzebuerger Land, 100komma7, Ara/Graffitti). 


22 Sep, 2006

Reabilitarea si curatarea Bastionului Haller si a Podului Minciunilor

Primaria Municipiului Sibiu a demarat in luna aprilie a acestui an o colaborare cu firmele Kärcher si AeDis, care vor acorda asistenta si servicii de specialitate municipalitatii in vederea reabilitarii a doua obiective de importanta istorica din Sibiu.
In prima faza, echipele de restauratori si arhitecti din cadrul celor doua firme au efectuat cercetari, in urma carora s-au stabilit masurile care trebuie luate pentru a curata si reabilita cele doua obiective: Podul Mincinosilor si Bastionul Haller. Acestea necesita lucrari de reabilitare si curatare, deoarece impuritatile acumulate odata cu trecerea timpului si intemperiile au afectat atat structura de rezistenta, cat si aspectul estetic al celor doua obiective.
Analizele facute au cuprins observarea directa a obiectivelor si prelevarea de esantioane pentru efectuarea de teste microbiologice, care vor ajuta la stabilirea stadilui de deteriorare si a procedeelor de curatare si reabilitare, adaptate special nevoilor fiecarui obieciv. Metodele propuse sunt revolutionare, iar scopul este acela de a deteriora cat mai putin suprafetele curatate si reabilitate, pentru a pastra si pune in valoare aspectul original al elementelor.
Lucrarile la cele doua obiective vor fi efecuate de o echipa mixta.  Firmele  Kärcher si AeDis vor fi asistate tehnic de doua persoane din partea S.C.DPC S.A si de doua persoane din partea S.C Limorom S.A Sibiu.
 Lucrarile de curatare si reabilitare la Podul Minciunilor vor demara in data de 2 octombrie 2006 si vor dura zece zile. La acest obiectiv se vor executa lucrari de curatare prin sablare, folosindu-se gheata carbonica si vor fi inlocuite unele elemente deteriorate, pentru care au fost deja prelevate mostre. In procesul de curatare si reabilitare se va urmari protejarea atenta a elementelor, iar la final se vor aplica substante speciale care sa evidentieze aspectul natural al acestora.
 Lucrarile la Bastionul Haller sunt programate sa inceapa din data de 11 octombrie si se vor intinde pe durata a sapte zile, tinandu-se cont si de conditiile meteorologice. La acest obiectiv echipa de lucru va aplica metoda spalarii cu apa sub presiune si vor fi aplicate pulberi si aditivi specifici, pentru a preveni deteriorarea acestuia, precum si pentru a asigura o conservare mai buna in timp.


Delegatie oficiala in Germania

Primarul Municipiului Sibiu, domnul Klaus Iohannis, se afla in perioada 21-22 septembrie alaturi de delegatia oficiala a Presedintelelui Traian Basescu in orasul Koeln din Germania. Alaturi de acesta se afla si Ovidiu
Gant, deputat FDGR si observator in Parlamentul European.
In cadrul acestei vizite reprezententii Sibiului vor promova Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si vor informa partea germana despre politica Romaniei privitoare la minoritatile nationale.


19 Sep, 2006

Primaria Municipiului Sibiu anunta Concurs de Solutii Turnul Poarta Cisnadiei

1. Date de identificare a autoritatii contractante:
Municipiul Sibiu - Consiliul Local Sibiu,
Adresa: str. Samuel Brukenthal, nr.2,
tel. 0269/208.800,
fax. 0269/208.811,
e-mail: primarie@sibiu.ro;

2. Descrierea proiectului:
Turnul Poarta Cisnadiei va reprezenta semnalul de indicare a accesului principal in vechiul oras Sibiu precum si demarcarea celor doua zone: istorica si moderna.
Proiectul va fi un Studiu de Fezabilitate care va trebui sa cuprinda urmatoarele:
- Protectia sapaturilor arheologice;
- Structura reversibila;
- Legaturi verticale;
- Instalatii de apa canal, electrice, incalzire-ventilare;
- Inchideri usoare;
- Functiuni propuse;
- Formatul de prezentare : scara 1:50, planuri, fatade, sectiuni, perspective exterioare si interioare cu mobilare propusa;
- Deviz general de lucrari;
- Memoriu de prezentare a conceptului.

3. Tipul concursului: deschis.

4. Termenul de depunere a proiectelor: 25.09.2006.

5. Nu este cazul.

6. Vor putea participa arhitecti cu drept de semantura OAR.

7. Criteriul care urmeaza sa fie aplicat la evaluarea proiectelor: oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

8. Decizia juriului va avea caracter obligatoriu pentru autoritatea contractanta.

9. Nu se vor acorda premii.

10. In urma concursului contractul de proiectare va fi atribuit concurentului castigator.

11. Adresa de unde se poate achizitiona documentatia de concurs:
Municipiul Sibiu - Consiliul Local Sibiu,
Adresa: str. Samuel Brukenthal nr.2,
Serviciul Investitii, cam. 225,
tel. 0269/208.800,
fax. 0269/208.811,
e-mail: cristina.bica@sibiu.ro;

Termenul limita de primire a proiectelor: 26 septembrie 2006, orele 11:00 (ora locala).
Adresa la care se trimit ofertele: Primaria Municipiului Sibiu, str. Samuel Brukenthal nr.2, camera 225.
Limba de redactare a proiectelor: limba romana.
Data, ora si locul deschiderii: 26 septembrie 2006, orele 12:00 (ora locala), Sibiu.

12. Informatii suplimentare se pot obtine de la:
- Serviciul Investitii, d-na Cristina Bica, tel 0269/208.881;
- Arhitect Sef Szabolcs Guttmann, tel. 0269/208890;

13. Anexe (download pdficon.gif): 

    1. Caiet de sarcini
    2. Raport de cercetare arheologica  preventiva pentru obiectivul Piata Unirii : Cazarma 90 si Turnul Portii Cisnadiei
    3. Planuri PUD (SF ) Piata Unirii
    4. Plan digital fundatii regasite Turnul Portii Cisnadiei
    5. Imagini de arhiva foto  ( foto - copii desene Bobel )


Municipalitatea acorda ajutoarele pentru incalzirea locuintei

Municipalitatea sibiana va incepe acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor si a unor facilitati pentru plata energiei termice pentru sezonul rece 2006 (noiembrie 2006 - martie 2007). Compensarile si ajutoarele pentru incalzirea locuintei sunt impartite in trei categorii, in functie de modul de incalzire al locuintei: cu energie termica, cu gaze naturale si cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri.
Conform unei noi Ordonante de Guvern (OUG 57/2006) conditiile care trebuie indeplinite pentru acordarea acestui ajutor pentru incalzire au fost modificate fata de conditiile din anii trecuti. Astfel, plafonul minim de venit net mediu lunar pe membru de familie a crescut pana la suma de 500 de lei noi.
Familiile si persoanele singure cu venituri reduse care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica in sistem centralizat vor beneficia de ajutor lunar  pentru incalzirea locuintei prin compensarea procentuala a valorii efective a facturii de energie termica, in functie de veniturile nete lunare pe membru de familie. Spre exemplu, in cazul unei persoane singure sau al unei familii care are venitul net mediu lunar mai mic de 125 lei noi pe membru de familie, factura de energie termica va fi compensata in proportie de 90%. In cazul unei persoane singure sau familii care are venitul net mediu lunar situat intre 440 lei noi si 500 lei noi pe membru de familie, factura de energie termica va fi compensata in proportie de 10%.
Pentru familiile si persoanele singure care beneficiaza de ajutor social cu un venit mediu lunar de pana la 125 de lei noi, compensarea facturii de energie termica se va face in proportie de 100%.
Familiile si persoanele singure cu venituri reduse care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale vor beneficia de ajutor pentru incalzirea locuintei in suma calculata in functie de venitul mediu net lunar pe membru de familie. Astfel, cea mai mare suma va fi acordata familiilor si persoanlor singure al caror venit net mediu lunar este mai mic de 125 de lei noi, suma acordata ca ajutor in acest caz fiind de 210 lei lunar. Cea mai mica suma va fi acordata familiilor sau persoanelor singure cu un venit net mediu pe membru de familie situat intre 440 lei si 500 lei.
Familiile si persoanele singure beneficiare de ajutor social si care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni si combustibili petrolieri vor beneficia lunar de ajutor pentru incalzire in suma de 50 de lei noi, pe toata perioada sezonului rece.
Prin aceeasi Ordonanta de Guvern a fost stabilita si o definitie mai larga a cuvantului familie in contextul acordarii acestor ajutoare care include pe langa sot si sotie si alte persoane, indiferent daca intre acestea exista sau nu relatii de rudenie, care au acelasi domiciliu sau resedinta ori care locuiesc si se gospodaresc impreuna si care sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei. Prin persoana singura se intelege persoana care a implinit 16 ani si locuieste si se gospodareste singura.
Aceste ajutoare pentru incalzirea locuintei se acorda familiilor, respectiv persoanelor singure numai pentru locuinta de domiciliu sau resedinta, adresa acestei locuinte fiind inscrisa si pe actul de identitate al membrilor familiei sau, dupa caz, adresa la care persoanele sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea chetuielilor de intretinere a locuintei.
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se va acorda pe baza de cerere, insotita de declaratia pe proprie raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia. Formatul formularului de cerere si al declaratiei pe proprie raspundere va fi stabilit prin normele metodologice de aplicare a OUG 57/2006 care urmeaza sa se adopte in termen de maxim 30 de zile de la publicarea Ordonantei mai sus mentionate.
Stabilirea dreptului la ajutor pentru incalzirea locuintei se realizeaza printr-o dispozitie a Primarului, emisa o singura data, pentru toata perioada de acordare a ajutorului. In situatia in care consumatorii individuali indeplinesc conditiile de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei se face incepand cu luna depunerii cererii. Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice orice modificare survenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia in termen de 5 zile de la data modificarii, prin depunerea unei noi declaratii pe propria raspundere.
Prin publicarea normelor de aplicare a acestei Ordonante de Guvern va fi pus la dispozitie si formularul de cerere. Sibienii care indeplinesc conditiile de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat si respectiv cu gaze naturale vor depune individual formularul de cerere si declaratia pe proprie raspundere. Cererile si declaratiile vor fi depuse la Primaria Municipiului Sibiu prin intermediul asociatiilor de proprietari/chiriasi sau prin furnizorii de energie termica, conform unei procedurii stabilite prin dispozitia primarului care va fi adusa la cunostinta opiniei publice.


Schimbul de experienta Sibiu - Luxemburg la nivel de birouri coordonare Capitala Culturala Europeana

Echipa Biroului de coordonare a CCE Sibiu 2007 s-a intors miercuri, 13 septembrie, de la Luxemburg, dupa un scurt,  dar deosebit de fructuos schimb de experienta. Chiar daca “"aportul de forte" a fost net in favoarea luxemburghezilor (35 la 5), sibienii nu au ramas cu nimic mai prejos ca nivel profesional, facand fata cu brio intalnirilor pe care le-au avut cu membrii echipei dar si cu reprezentantii conducerii Programului "Luxemburg si Marea Regiune - CCE 2007” (dl. GUY DOCKENDORF, presedintele programului si dl. ROBERT GARCIA, coordonatorul general).

Cele doua delegatii au reanalizat in detaliu proiectele comune romano-luxemburgheze, au reperat asemanarile si deosebirile din strategiile celor doua birouri privind finalizarea calendarului de evenimente pe 2007, au analizat materialele tiparite pana la aceasta ora de catre ambele parti si, nu in ultimul rand, a avut loc un schimb de idei din care ambii parteneri vor avea de castigat.

De asemenea, au fost vizitate, prin amabilitatea gazdelor luxemburgheze cateva locatii care vor gazdui unele dintre cele mai importante proiecte ale anului viitor, institutii de cultura renovate recent (Grand Théatre de Luxembourg), transformate in centre culturale din foste hale industriale (Centre Culturel Kulturfabrik si Les Rotondes), cladiri a caror destinatie initiala era total diferita (Théatre National du Luxembourg  si Neumünster Abbey) sau nou-construite si avand dimensiuni arhitectonice impresionante (Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean si Philharmonie Luxembourg).

·       

Primaria Municipiului Sibiu invita membrii Parlamentului Cultural European la Sibiu

 

          In perioada 15-17 septembrie viceprimarul Municipiului Sibiu Eugen Mitea s-a aflat in orasul Turku din Finlanda pentru a promova Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. El a participat in cadul acestei vizite la cea de-a cincea reuniune a Parlamentului Cultural European (ECP).

Cu aceasta ocazie domnul Eugen Mitea a adresat membrilor ECP invitatia oficiala de a sustine urmatoarea reuniune la Sibiu, in luna octombrie a anului viitor. Conform traditiei, invitatia a fost lansata in ultima zi a sesiunii de lucru a ECP, cand viceprimarul a sustinut o scurta prezentare a Sibiului si a pregatirilor care au fost efectuate in vederea gazduirii evenimentelor ce se vor desfasura de-a lungul anului 2007.

·     

Fundatia germana Bauhaus realizeaza un studiu despre Sibiu CCE 2007 

          Sibiul este unul din punctele de interes ale unei importante fundatii de arhitectura din Germania. Fundatia Bauhaus a selectat Sibiul pentru una din cercetarile sale, in perspectiva in care acest oras se pregateste sa devina capitala a culturii europene.

Tema centrala a proiectului este examinarea aspectului istoric al orasului, tinand cont ca evaluarea traditiilor istorice locale joaca un rol central in dezvoltarea oraselor desemnate capitale culturale. Proiectul dezvoltat de Fundatia Bauhaus incearca sa problematizeze diferite teme, cum ar fi impactul asupra culturii locale din perspectiva asumarii statutului de Capitala a Culturii europene si invers, care este impactul acestor orase asupra comunitatii europene.

 

 

 


Municipalitatea anunta incheierea celui de-al treilea trimestru de plata a taxelor si impozitelor locale

Primaria Municipiului Sibiu prin intermediul Directiei Fiscale, a incasat de la inceputul anului pana la data 14 septembrie 2006 (cu o zi inainte de incheierea celui de-al treilea trimestru), suma totala de 32.566.229 lei noi; suma reprezentand incasarile la impozite si taxe locale, atat de la persoane fizice cat si juridice.
Pana la data de 14 septembrie 2006 si-au achitat taxele si impozitele locale un numar de 177.356 de persoane fizice, incasandu-se de la acestea suma de 14.539.973 lei noi.
Pana la aceeasi data, un numar de 9.646 de persoane juridice si-au achitat taxele si impozitele locale, suma incasata fiind 18.026.256 lei noi. In cazul persoanelor juridice, sumele exacte incasate vor putea fi calculate si contabilizate de Directia Fiscala cu o intarziere de cateva zile, datorita operatiunilor bancare necesare incasarii ordinelor de plata.
Sibienii care nu si-au achitat taxele si impozitele aferente celui de al treilea trimestru pana la data de 15 septembrie, vor plati majorari de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.


15 Sep, 2006

Lucrarile de reabilitare a strazilor din municipiul Sibiu avanseaza

Municipalitatea sibiana continua lucrarile de reabilitare a unor artere principale din municipiul Sibiu, profitand de conditiile meteorologice favorabile.
Pentru a mentine pe cat posibil fluenta traficului, pe strada Constitutiei si Soseaua Alba Iulia se lucreaza in principal noaptea, cand traficul nu este atat de aglomerat.
Pe strada Constitutiei echipele de lucru vor lucra numai pe timpul noptii incepand de luni, 11 septembrie pana joi, 14 septembrie in vederea turnarii ultimului strat asfaltic, cel de uzura, pe suprafata carosabila. Asternerea acestui ultim strat afaltic se va face pe portiuni, circulatia desfasurandu-se astfel pe o singura banda. Echipele de lucru vor finaliza lucrarile pe aceasta strada pana la sfarsitul lunii septembrie.
Municipalitatea a decis ca echipele de lucru sa lucreze pe timpul noptii si pe Soseaua Alba Iulia, unde traficul pe timpul zilei este foarte aglomerat, fiind cea mai importanta artera de iesire din oras. Astfel, incepand de joi, 14 septembrie si pana sambata, 16 septembrie echipele de lucru vor efectua lucrarile de asternere a stratului de uzura pe panta dintre strada Eduard Bielz si magazinul Metro.
JV Strabag/Search Corporation continua lucrarile demarate pe strazile Balea si Hermann Oberth. In prezent echipele firmelor mai sus amintite lucreaza la asternerea balastului, compactarea acestui strat si asezarea noilor borduri. In functie de conditiile meteorologice, lucrarile pe aceste doua strazi vor fi finalizate aproximativ la jumatatea lunii octombrie 2006.
Municipalitatea sibiana va incepe de joi, 14 septembrie lucrarile de reabilitare a Bulevardului Mihai Viteazu. Lucrarile de reabilitare se vor desfasura pe portiuni, prima portiune care va intra in lucru fiind sensul de rulare dinspre fantana arteziana catre strada Nicolae Iorga. Pe acest segment al strazii echipele de lucru vor sapa la o adancime de 80 de cm, in vederea refacerii complete a infrastructurii stradale. De asemenea, retelele de apa si canalizare precum si reteaua de gaz metan vor fi reabilitate.
Reamintim ca incepand de miercuri, 13 septembrie, strada Mitropoliei (tronsonul dintre strada Tribunei si strada Alexandru Odobescu) va fi inchisa pana luni, 18 septembrie in vederea turnarii stratului asfaltic de uzura.
In aceste zile, echipele de lucru ale SC DPC SA vor interveni pe aceasta strada si pentru efectuarea lucrarilor de inlocuire a bordurilor si lucrarilor de asfaltare a trotuarelor.
Datorita lucrarilor extinse care se desfasoara pe o serie de artere principale din municipiul Sibiu, municipalitatea roaga soferii sibieni sa dea dovada de intelegere si sa aleaga pe cat posibil rute ocolitoare, pentru a evita astfel neplacerile in trafic.


Traficul greu revine pe strada Gheorghe Dima

Incepand de joi, 7 august traficul greu a revenit pe traseul strada Gheorghe Dima - Strada Rahovei - Bulevardul Vasile Milea, lucrarile de reabilitare demarate pe aceasta strada fiind aproape finalizate si permitand reluarea traficului.
In urma acestei reveniri a traficului greu pe vechiul traseu, in intersectia Bulevardul Mihai Viteazu - Strada Rahovei acordarea prioritatii va reveni la formula anterioara, prioritate avand vehiculele care circula pe traseul strada Gheorghe Dima - strada Rahovei. Lucrarile de pe strada Rahovei - tronsonul dintre strada Calea Cisnadiei si Piata Rahovei - se apropie si acestea de finalizare, doua benzi fiind deja utilizabile pentru trafic.
Strada Gheorghe Dima va fi inaugurata oficial peste doua saptamani cand constructorul va finaliza in totalitate ultimele lucrari. In aceasta perioada de doua saptamani echipele de lucru vor finaliza reabiltarea trotuarelor de pe aceasta strada precum si marcajele rutiere necesare traficului auto si pietonal.


Strada Mitropoliei va fi temporar inchisa pentru efectuarea lucrarilor de asfaltare

Incepand de miercuri, 13 septembrie, strada Mitropoliei (tronsonul dintre strada Tribunei si strada Alexandru Odobescu) va fi inchisa pana luni, 18 septembrie in vederea turnarii stratului asfaltic de uzura.

In aceste zile, echipele de lucru ale SC DPC SA vor interveni pe aceasta strada si pentru efectuarea lucrarilor de inlocuire a bordurilor si lucrarilor de asfaltare a trotuarelor.

Municipalitatea roaga soferii sibieni sa dea dovada de intelegere si sa aleaga pe cat posibil rute ocolitoare.


Informatii cu privire la Programul "Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007"

In perioada 8-13 septembrie 2006 o delegatie a Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 va fi prezenta in Luxemburg. Scopul acestei vizite este de a discuta cu omologii luxemburghezi despre pregatirile necesare actiunilor comune din cadrul Programului cultural al anului 2007, cand Sibiul va avea statutul de Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg.
Delegatia va fi compusa din cinci membrii ai Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, dupa cum urmeaza: Stela Matioc, manager de programe, Silviu Scrob, responsabil tehnic, Dan Bartha, responsabil logistica, Lavinia Alexe,  responsabil cu programul de voluntariat si Audrey Papuchon, responsabil turism si proiecte Sibiu-Luxemburg.
Pe parcursul acestei vizite de lucru, membrii Asociatiei Sibiu CCE 2007 vor face cunostinta cu omologii din Luxemburg si vor analiza proiectele ce se vor desfasura in parteneriat pe parcursul acestui an cultural pentru a gasi cele mai bune solutii de implementare a acestora. De asemenea , delegatia sibiana va lucra alaturi de colegii luxemburghezi pentru a compara metodele de lucru ale celor doua birouri si pentru a sincroniza cat mai bine viitoarele actiuni comune.
Tot in cadrul acestei vizite cei cinci membrii ai Asociatiei vor vizita locatiile luxemburgheze care vor gazdui proiectele culturale ale anului viitor.

- Cosmin Manolescu, reprezentant al Fundatiei culturale <<Proiect DCM>> va fi prezent in Sibiu in perioada 21-26 septembrie 2006, insotit de coregraful luxemburghez Bernard Baumgarten pentru a repera locatii posibile pentru prezentarea spectacolului "Danse.Entre.Deux". Acest spectacol va fi prezentat la Luxemburg, in cadrul Festivalului "Danz Festival Lëtzebuerg" si in Sibiu, ca spectacol de inchidere a Festivalului European de Dans "Sibiu Dans 2007", ambele proiecte fiind cuprinse in cadrul programului comun Sibiu-Luxemburg 2007.
 Delegatia va fi insotita de jurnalistul Gunther Plitt, reprezentant al ziarului "d'Lëtzebuerger Land" din Luxemburg, aceasta fiind interesat sa cunoasca viata culturala a Sibiului si sa cunoasca artisti locali si organizatii culturale de pe plan local.


- Lantul de magazine IKEA si-a manifestat interesul cu privire la Programul de evenimente culturale ce vor avea loc anul viitor in Sibiu. Ei au solicitat membrilor Biroului Asociatiei informatii si fotografii despre Sibiu, pentru a fi incluse in revista "IKEA Family Life", intr-un numar ce va avea ca tematica "Sibiu si Luxemburg, Capitale Culturale Europene 2007".


- Asociatia Edelweiss din Sibiu si Asociatia "4motion"  din Luxemburg au semnat un contract de parteneriat, in cadrul caruia 7 tineri defavorizati din cartierul Tiglari au participat la un workshop de teatru, la Luxemburg. In perioada 2 - 13 august 2006, acestia au intalnit alti tineri de nationalitate germana, franceza, belgiana si luxemburgheza, care provin din Marea Regiune.


08 Sep, 2006

Proiectul "Parcuri mai sigure, parcuri mai curate" continua

Serviciul Public de Politie Comunitara din cadrul Primariei Municipiului Sibiu a inceput  faza a doua a  proiectului "Parcuri mai sigure, parcuri mai curate". Proiectul a demarat in luna mai 2006, iar principalul sau obiectiv este acela de a imbunatati aspectului orasului, precum si siguranta in parcurile din municipiul Sibiu.
 Actiunea initiata de Serviciul Public de Politie Comunitara se va desfasura in perioada 6-10 septembrie in Parcul Tineretului, Parcul Sub Arini, Parcul Terezian si Parcul Astra. Astfel, sibienii care se vor afla in aceste parcuri vor fi rugati sa completeze un chestionar care contine intrebari referitoare la climatul prezent din parcurile sibiene. Cetatenii isi pot aduce in acest mod contributia la imbunatatirea sigurantei si curateniei in parcurile municipiului Sibiu, exprimandu-si opinia cu privire la posibile solutii pentru a asigura un climat de liniste si curatenie in parcuri.
Raspunsurile obtinute in prima faza a acestui proiect au fost deja centralizate, iar in urma etapei a doua vor putea fi obtinute rezultate relevante, ce vor fi utilizate pentru elaborarea unei strategii pentru ca parcurile din municipiul Sibiu sa fie mai sigure pentru cetateni. Prin compararea acestor rezultate se doreste o evaluare a eficientei Politiei Comunitare in asigurarea ordinii si linistii publice in parcuri.
Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, cat si pentru a asigura transparenta in cadrul acestui Serviciu, a fost instituit un sistem prin care sibienii pot semnala cazurile de urgenta si diferitele sesizari Serviciului Public de Politie Comunitara. De asemenea, sibienii vor putea apela direct Compartimentul de Relatii cu Presa din cadrul acestui Serviciu Public.
Numerele de telefon la care se poate apela non-stop Dispeceratul Politiei Comunitare sunt: 0269/208978, 0725/698378, 0728/288953.
Numarul direct al Compartimentului de Relatii cu Presa al Serviciului Politie Comunitara, disponibil intre orele 7.30 – 16.00, de luni pana joi, iar vineri intre orele 7.30-13.30 este 0269/208977.


Vizita Primarului Klaus Iohannis la Parlamentul European

La invitatia Parlamentului European, primarul Klaus Iohannis este prezent in aceste zile la Parlamentul European din Strasbourg pentru a participa la vernisajul expozitiei de fotografie "Sibiu. Tanar din 1191". Aceasta expozitie a fost organizata de Guvernul Romaniei impreuna cu grupul de euro-observatori romani si este primul eveniment de talie internationala menit sa promoveze imaginea orasului Sibiu, in calitatea sa de Capitala Culturala Europeana a anului 2007.

Expozitia de fotografie "Sibiu. Tanar din 1191" expune 24 de lucrari care ilustreaza aspecte ale orasului Sibiu. Expozitia va fi deschisa in Strasbourg pana joi, 7 septembrie, urmand sa fie deschisa publicului si in Patras, Grecia, oras care are statutul de Capitala Culturala Europeana in anul 2006.

Primarul Klaus Iohannis a sustinut de asemenea in fata Parlamentarilor Europeni o prezentare a orasului Sibiu si a pregatirilor care s-au desfasurat pentru anul cultural 2007 precum si latura economica a orasului nostru care a cunoscut o dezvoltare rapida din acest punct de vedere.


06 Sep, 2006

Lansarea noului site al Primariei Municipiului Sibiu

Primaria Municipiului Sibiu a realizat in colaborare cu o firma specializata in web design o noua versiune a site-ului oficial al municipiului Sibiu. Noul portal al Primariei Sibiu este impartit structural in doua site-uri: un site al Primariei si un site turistic al Sibiului, permanent legate intre ele printr-un link.
Noul site respecta recomandarile W3C (World Wide Web Consortium) de realizare a unei pagini web (intalnita la majoritatea oraselor mari din Europa) si incorporeaza atat ultimele tehnici de design cat si de utilizare.
Fiecare pagina importanta are si o versiune secundara pentru persoane cu handicap. Aceste versiuni permit ca fiecare pagina sa fie scanata de un aparat special pentru nevazatori. Caracterele pot fi marite pentru persoane cu deficiente de vedere iar textul propriu-zis, fara imagini sau meniuri, poate fi imprimat.
In premiera pentru un site de administratie publica, stirile Primariei sunt generate si in format RSS (Really Simple Syndication ), metoda moderna de generare de trafic si de distribuire a continutului spre alte website-uri.
Pe langa informatiile si sectiunile care se gaseau in vechiul site, s-au adaugat noi sectiuni care vin in sprijinul sibienilor. A fost adaugata o sectiune separata dedicata Serviciilor publice subordonate Consiliului Local, fiecare dintre acestea avand o pagina separata in care sunt prezentate atributiile fiecarui serviciu si programul cu publicul. A fost introdusa o sectiune Sibiu virtual, in scopul promovarii orasului (e-cards, brosuri electronice, vederi panoramice, etc.) in perspectiva anului 2007.
Pentru o orientare cat mai usoara in sediul nou al Primariei, a fost introdus un modul de cautare de personal, care indica datele de contact ale angajatului, numarul biroului in care acesta poate fi gasit si cea mai rapida modalitate de a ajunge la el. Planul cladirii din strada Brukenthal nr.2-4 este prezentat in detaliu astfel incat cei care acceseaza site-ul sa stie exact unde si cui sa se adreseze astfel incat rezolvarea problemei lor sa se faca intr-un timp cat mai scurt.
Site-ul turistic este mult mai accesibil, folosind o structura moderna de tip cascada (din pagina principala se poate ajunge usor la subsectiuni si la paginile cu detalii) si ofera absolut orice informatie despre Sibiu din perspectiva turistului care doreste sa viziteze orasul. Sunt prezentate informatii despre cum se ajunge in Sibiu, ce mijloace de transport pot fi folosite, unitati de cazare, restaurante si modalitati de petrecere a timpului liber.    
Site-ul turistic prezinta in premiera un modul de rezervari online la hotelurile din Sibiu si imprejurimi. Modulul permite in prezent doar cautarea hotelurilor, pentru rezervari fiind nevoie ca fiecare unitate de cazare sa se aboneze la acest sistem. Cei care doresc sa foloseasca acest sistem, vor avea un cont personal de unde isi  vor putea administra toate informatiile legate de unitatea proprie si de unde vor putea avea o evidenta a persoanelor care au facut rezervari online.
Sectiunea de prezentare a zonei din jurul Sibiului a fost largita, cu prezentarea mai multor detalii, cum ar fi satele din marginime sau bisericile istorice din apropierea Sibiului. De altfel, pentru fiecare obiectiv turistic principal s-a marit volumul de informatii si au fost atasate fotografii recente, numarul total al acestora depasind cateva sute.
 Noul site-ul are in prezent variante in romana, engleza si germana iar adresa principala de Internet  va ramane aceeasi (
www.sibiu.ro).
 Primaria Municipiului Sibiu a considerat necesara infiintarea unui site al orasului inca din 1996, site-ul
www.sibiu.ro fiind printre primele site-uri ale unei primarii din tara.
In 2002, site-ul oficial al orasului a primit o noua infatisare si structura cand, in urma unei proceduri de cerere de oferta organizata in acest scop, firma MB Solutions a fost desemnata castigatoare si conform contractului semnat a realizat site-ul
www.sibiu.ro care a devenit activ in acelasi an. In 2004 site-ul a fost upgradat de aceeasi firma. Acest upgrade a fost realizat pentru o utilitate mai mare, cei care accesau acest site putand gasi diferite informatii: stiri, concerte, evenimente, structura organizatorica a Primariei Sibiu si a Consiliului Local Sibiu, declaratiile de avere ale functionarilor publici, actele necesare obtinerii diferitelor avize si autorizatii, adrese utile ale institutiilor din Sibiu, posibilitati de cazare, o prezentare a orasului. Pentru prima data, prin intermediul unui site al unei Primarii puteau fi platite taxele si impozitelor locale on-line.


Municipalitatea demareaza lucrarile de asfaltare pe Calea Dumbravii

Incepand de luni, 4 septembrie 2006 Primaria Municipiului Sibiu, prin intermediul JV Strabag AG Austria/Search Corporation si a subantreprenorului acesteia, SC Geiger SA, vor incepe lucrarile de reabilitare si asfaltare pe Calea Dumbravii.
Pe perioada efectuarii lucrarilor, traficul se va desfasura pe un singur sens, de la Hotelul Continental spre sensul giratoriu cu bulevadul Mihai Viteazu. Incepand de luni vor fi amplasate semnele de circulatie corespunzatoare pentru semnalizarea lucrarilor si pentru coordonarea traficului. Lucrarile vor demara cu scoaterea bordurilor vechi si indepartarea asfaltului, care va fi inlocuit integral. De asemenea, vor fi consolidate straturile de suport ale covorului asfaltic.
Lucrarile de reabilitare de pe aceasta strada includ largirea partii carosabile, in special in partea dreapta (sensul de rulare Continental-Piata Aurel Vlaicu), unde trotuarul permite mai mult acest lucru. Tot pe aceasta parte vor fi amenajate si spatii de parcare.
Conform contractului semnat intre municipalitate si firmele mentionate, lucrarile se vor intinde pe durata a opt saptamani de la data demararii lor.
Datorita lucrarilor care se vor desfasura pe aceasta strada, municipalitatea sibiana roaga participantii la trafic sa dea dovada de intelegre si, pentru a evita aglomerarea traficului in aceasta zona, sa aleaga rute ocolitoare.


01 Sep, 2006

Festivalul Artei Lirice la a cincea editie

Duminica, 17 septembrie debuteaza la Sibiu, cea de-a cincea editie a Festivalului Artei Lirice.
Biletele pentru spectacole sunt puse in vanzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, la Casa de Cultura a Sindicatelor si in seara spectacolului, la intrare.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Alege o luna si un an:
11 2014
10 2014
09 2014
08 2014
07 2014
06 2014
05 2014
04 2014
03 2014
02 2014
01 2014
12 2013
11 2013
10 2013
09 2013
08 2013
07 2013
06 2013
05 2013
04 2013
03 2013
02 2013
01 2013
12 2012
11 2012
10 2012
09 2012
08 2012
07 2012
06 2012
05 2012
04 2012
03 2012
02 2012
01 2012
12 2011
11 2011
10 2011
09 2011
08 2011
07 2011
06 2011
05 2011
04 2011
03 2011
02 2011
01 2011
12 2010
11 2010
10 2010
09 2010
08 2010
07 2010
06 2010
05 2010
04 2010
03 2010
02 2010
01 2010
12 2009
11 2009
10 2009
09 2009
08 2009
07 2009
06 2009
05 2009
04 2009
03 2009
02 2009
01 2009
12 2008
11 2008
10 2008
09 2008
08 2008
07 2008
06 2008
05 2008
04 2008
03 2008
02 2008
01 2008
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
.
© 2002 - 2010Primăria Municipiului Sibiu - Design by MB Solutions, All Rights Reserved!