stema orasului .
A+A
home . primaria consiliul . informatii . afaceri . despre sibiu . turism
comunicate

INFORMATII PUBLICE

link Declaratii de avere
link Formulare online
link Acte necesare
link Anunturi publice
link Dispozitiile primarului
link

Buget si Executie
bugetara

link Rapoarte
link Somatii
link Angajari
link Stirile primariei
link TAXE si IMPOZITE
 

ARHIVA DE STIRI

Inapoi

Arhiva din: 09 2007

25 Sep, 2007

Prim-ministrul landului german Turingia viziteaza Sibiul

Ieri, 25 septembrie Sibiul a fost vizitat de o delegaţie reprezentativă de oameni de afaceri germani, condusă de domnul Dieter Althaus, prim-ministru al landului Turingia. Printre membrii delegaţiei s-a afalt şi ministrul economiei al acestui land, domnul Jürgen  Reinholz.

Aceştia au avut o scurtă întrevedere la sediul Primariei Sibiu cu primarul Klaus Iohannis, în cadrul căreia s-au purtat discuţii referitoare la mediul de afaceri din Sibiu, precum şi despre oportunităţile de investiţii pe care le oferă oraşul nostru.Inaugurarea fântânii arteziene de pe strada Nicolae Bălcescu

Costurile de realizare a acestei fântâni arteziene amplasate pe Corso sunt de aproximativ 200.000 de lei, acestea incluzând costurile de manoperă pentru sculptură, costul de achiziţionare a pietrei din care a fost modelată, realizarea instalaţiei electrice care acţionează mecanismul fântânii şi lucrările de fundare şi amplasare a acestei fântâni în teren.

Proiectul fântânii a fost realizat de arhitectul Vladimir Grigirov, iar lucrarea propriu-zisă de sculptare a elementelor din piatră a fost realizată de sculptorii Nicolae Buzduga şi Niu Herisanu.

Elementele de arhitectură ale fântânii sunt realizate din piatră naturală de culoare alb-gălbuie (piatră de Viştea). Bazinul de colectare este confecţionat din piatră şi decorat cu basoreliefuri. Piesa care va sta în centrul bazinului are o înălţime de aproximativ 280 de centimetri de la nivelul trotuarului, şi reprezintă un fus decorat cu frunze de acant. Pe piesa centrală sunt ataşate două talgere confecţionate dintr-o singură bucată de piatră, decorate manual cu motive florale. Apa cade din talgerul superior, unde este amplasată ţeava de dispersare a jetului de apă, în talgerul inferior şi apoi în bazinul de colectare.

Fântâna este prevăzută cu un bazin în formă hexagonală cu o înălţime de aproximativ 40 de centimetri faţă de cota trotuarului şi un element arhitectural central.

Municipalitatea sibiană, prin intermediul SC DPC SA, a finalizat amplasarea fântânii arteziene de pe strada Nicolae Bălcescu, pe zona pietonală din faţa clădirii Romtelecom; lucrări de amenajare şi amplasare care au început la sfârşitul lunii iulie.


21 Sep, 2007

Centrul Istoric al Sibiului - una din cele 7 minuni ale Romaniei

In urma campaniei demarate de cotidianul national Evenimentul Zilei, Centrul Istoric al Sibiului a fost desemnat ca fiind una din cele 7 minuni ale Romaniei.

Centrul Sibiului a fost ales in urma voturilor cititorilor cotidianului si a trebuit sa faca fata unei concurente ridicate, alte 150 de locatii intrand in cursa pentru titlul de "minune a Romaniei". Mai mult de 60.000 de cititori si-au exprimat voturile pentru locatiile propuse.

"Campania demarata de Evenimentul Zilei nu poate decat sa ma bucure, iar faptul ca Centrul Istoric al Sibiului a fost desemnat ca una din cele 7 minuni ale Romaniei ne da certitudinea ca schimbarile petrecute in orasul nostru sunt vizibile si aprecitate. Sibiul a beneficiat anul acesta de o vizibilitate mult mai mare, datorita Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, care a pus in valoare potentialul Sibiului ca locatie turistica si culturala de succes. Sibiul a demonstrat inca o data ca are potentialul turistic necesar, ca beneficiaza de un management cultural bun si ca poate reprezenta cu succes Romania pe plan national si international" a declarat primarul municipiului Sibiu, domnul Klaus Iohannis.


Investitii in informatizare

De la investitii mari, pe termen lung, cum este sistemul informatic integrat SAP, la infochiosc-uri actualizate online, site-uri folosind cele mai noi tehnologii, la sisteme de  camere web (sase la numar) ce ofera imagini live din centrul istoric al Sibiului (camerele au inregistrat un record de accesare in timpul evenimentelor de deschidere CCE, peste 20.000 de IP-uri unice in 24 ore), internet wireless gratuit in Piata Mare, Primaria Municipiului Sibiu a acordat intotdeauna o importanta deosebita domeniului Informatic investind constant.

In 2005 a fost alocata suma de 400 de mii de lei, in 2006 aproximativ 2 milioane de lei iar in acest an a fost alocata suma de 3 milioane lei din care, de la inceputul anului pana in prezent s-a cheltuit aproximativ o treime. Majoritatea sumei a fost alocata pentru componente hardware (calculatoare, imprimante, UPS-uri, sisteme de video protectie, instalatie monitorizare video, sisteme electronice de salvare automata a datelor, etc.), software etc..

Primaria Municipiului Sibiu a inceput procesul de implementare a unui sistem informatic inca din anul 1994. Totul a pornit de la un singur calculator si o imprimanta ajungandu-se, astazi, cand Sibiul detine onoranta titulatura de Capitala Culturala Europeana, la o retea metropolitana cu o lungime de aproximativ 30 de km de fibra optica ce leaga Primaria Municipiului Sibiu de toate Serviciile Publice aflate in subordinea Consiliului Local, obiective de interes turistic precum, Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Muzeul de Istorie si infochiosc-urile stradale din zona istorica. Astazi, reteaua informatica a Primariei cuprinde aproximativ 450 de calculatoare si 21 de servere.

„Toate investitiile facute in acest domeniu, ne plaseaza, din punct de vedere informatic, printre primele primarii din tara, daca nu ca volum al fondurilor alocate, cel putin ca eficienta a cheltuirii acestora si ca rezultate practice obtinute in ceea ce priveste gradul de integrare a sistemului informatic si facilitatile create vis a vis de comunicarea cu cetatenii.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Scurt istoric

Sibiul a fost printre primele orase din tara care a avut un site web oficial. In 1996, toti cei interesati puteau accesa informatii utile despre orasul Sibiu in limba romana si in doua limbi de circulatie internationala, engleza si germana pe adresa www.primsb.ro. Pe parcursul anilor, acest portal a fost updatat permanent (si-a schimbat inclusiv numele devenind in urma cu 7 ani www.sibiu.ro), ajungand in 2003 sa fie primul portal din Romania care oferea o sectiune de plata a taxelor si impozitelor on-line. Anul 2006, anul premergator Capitalei Culturale, Primaria Municipiului Sibiu face un important pas in dezvoltare extinzandu-si prezenta pe Internet prin  alte doua site-uri, unul turistic si celalalt dedicat programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007- www.sibiu2007.ro. Noul portal respecta recomandarile W3C (World Wide Web Consortium) de realizare a unei pagini web, intalnite la majoritatea oraselor mari din Europa si incorporeaza ultimele tehnici de design si prezentare. In premiera pentru un site de administratie publica, informatiile sunt generate si in format RSS (Really Simple Syndication ), metoda moderna de generare de trafic si de distribuire a continutului spre alte website-uri. O alta premiera, site-ul turistic oferea atunci si un modul de rezervari online la hotelurile din Sibiu si imprejurimi.

Primaria Municipiului Sibiu a pus bazele unei retele de informare digitala prin infochiosc-uri in urma cu trei ani, cand, in sediul vechi al institutiei, sibienii puteau accesa informatii utile despre activitatea Consiliului Local, a Primariei si detalii despre evenimentele din cadrul Programului Sibiu 2007. Numarul acestora a fost suplimentat pe parcurs, ajungand in acest moment la patru astfel de unitati, iar exemplul Primariei Sibiu a fost urmat si de alte institutii: Teatrul Radu Stanca si Muzeul Brukenthal. In scurt timp se vor instala astfel de infochiosc-uri in incinta Aeroportului si in zona Garii, doua dintre cele mai importante cai de intrare in Sibiu. Acest proiect va avea ca scop conectarea tuturor terminalelor la o baza de date comuna, prin intermediul unei retele metropolitane, ce va permite, pe langa accesarea de informatii specifice institutiei care le are in administrare, si accesarea unor informatii de interes comun dintr-o interfata unica. De curand, in centrul istoric au mai fost amplasate cinci astfel de infochiosc-uri, in cadrul unui proiect derulat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

In 2006 s-a inceput implementarea unui sistem informatic integrat bazat pe SAP si Intergraph, derulat intr-o prima faza pe o perioada de doi ani de zile. Proiectul integral ar urma sa dureze cinci ani de zile, fiind gandit sa acopere din punct de vedere informatic, in cadrul unei retele metropolitane, toate necesitatile institutiilor aflate in subordinea Consilliul Local. Un exemplu graitor este SC Apa Canal SA, care se afla deja intr-o faza avansata de implementare a sistemului SAP.


Sibiul va avea centura ocolitoare in vara lui 2009

Cu ocazia inaugurarii noului terminal al Aeroportului Sibiu, Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a inclus in vizita sa si o evaluare a actualului stadiu al centurii ocolitoare. In prezent, reprezentantii Ministerului Transporturilor lucreaza la intocmirea noului caiet de sarcini, ce va fi terminat la jumatatea lunii octombrie. Daca acest prim termen va fi respectat, Sibiul va avea mult dorita centura ocolitoare in luna iunie a anului 2009.

“In urma discutiilor avute cu ministrul Orban pot spune pentru prima oara ca am convingerea ca Sibiul va avea o centura ocolitoare in vara anului 2009. Daca lucrarile deja efectuate vor fi conservate, iar procedura de licitatie programata pentru finele anului 2007 nu va fi intarziata, in curand vom reusi sa descongestionam traficul din oras. Solutiile gasite pana la ora actuala mi se par realiste. Am certitudinea ca Ministerul Transporturilor trateaza centura ocolitoare a Sibiului ca pe o investitie prioritara” a declarat primarul Klaus Iohannis

Autoritatile locale s-au implicat de la inceput in acest proiect desi nu au avut o baza legala pentru a efectua demersuri in scris prin adrese oficiale, in sensul urgentarii construirii acestei centuri. Cu toate acestea, toate activitatile de lobby pe care oficilalitatile locale le-au facut pana in prezent, au fost constructive contribuind esential la inceputul acestor lucrari.

Pentru Sibiu realizarea acestei centuri este foarte importanta din punct de vedere economic si turistic, orasul fiind un nod comercial important, iar odata cu terminarea lucrarilor Sibiul va beneficia de o infrastructura mai solida care va permite vizitatorilor interesati un acces rapid si usor inspre si dinspre oras.


Stadiul lucrarilor pe cele trei pachete de strazi

Lucrarile contractate de municipalitate pentru reabilitarea strazilor cuprinse in cele trei mari pachete avanseaza intr-un ritm bun.

Pachetul Calea Dumbravii – V. Milea – Stefan cel Mare – firme contractate: S.C. Hidroconstructia si S.C. Comtram S.A. In prezent cei doi constructori lucreaza in paralel pe sapte din strazile cuprinse in pachet. Pe strada C. Porumbescu firma SC Apa Canal a incheiat lucrarile la reteaua proprie, iar echipele de lucru ale constructorilor au finalizat in proportie de 90% lucrarile de amenajare a trotuarelor si montare a bordurilor; pe partea carosabila a acestei strazi lucrarile se afla la stadiul asternerii stratului de piatra sparta, strat executat deja in proportie de 50%.

Pe strada W. Ghöethe firmele SC Apa Canal SA si EoN Gaz lucreaza in paralel la retelele proprii; bransamentele la reteaua de apa si canal sunt realizate in proportie de 60%, iar pe partea carosabila echipele celor doi constructori realizeaza lucrarile de excavatii necesare. Pe strada J. Watt vor fi finalizate in cursul zilei de azi lucrarile la reteaua de apa, iar apoi se va trece la realizarea bransamentelor la reteaua principala. Pe partea carosabila a strazii lucrarile au fost aduse pana la nivelul stratului de balast. Tot la nivelul stratului de balast se afla si lucrarile de pe strada Samuel Micu Klein, iar aici intervine si firma SC EoN Gaz pentru reabilitarea retelei proprii.

Inca o strada pe care sunt finalizate lucrarile la retelele de apa si canalizare este N. Zamfirescu; in prezent pe aceasta strada echipele de lucru ale EoN gaz lucreaza la reabilitarea retelei proprii; la nivelul carosabilului este efectuata sapatura pentru reabilitarea sistemului rutier si se lucreaza la amenajarea trotuarelor. Si pe strada Dragos Voda echipele de muncitori ale celor doua firme lucreaza la montarea bordurilor, amenajarea trotuarelor si turnarea stratului de beton, iar din data de 12 septembrie a intervenit pentru reabilitarea retelei proprii firma de gaz specializata. In cadrul acestui pachet, lucrarile pe strada Nicolae Filimon au fost incheiate.

Pachetul Calea Poplacii – Bulevardul Victoriei – constructori: SC SCAMOTER SA si SC Comtram SA. In momentul de fata cele doua firme constructoare lucreaza pe 12 strazi din cele 13 strazi contractactate in cadrul acestui pachet. Strada Saliste a fost deja finalizata, iar pe strazile Amnas, Jina, N. Grigorescu si Gales lucrarile se apropie de finalizare, echipele de lucru urmand sa treaca la turnarea pe carosabil sau pe trotuare a ultimului strat, cel de uzura. Pe strada Timotei Cipariu saptamana aceasta, in functiile de conditiile meteo, lucratorii celor doua firme vor turna stratul de binder pe trotuare si carosabil.

Pe strazile Alamor si Dimitrie Cantemir lucrarile au avansat pana la nivelul asternerii stratului de piatra sparta pe carosabil, iar pe trotuare se lucreaza la amenajerea acestora, prucum si la schimbarea bordurilor. Pe aceasta din urma, lucrarile la reteaua de apa sunt finalizate in proportie de 75%. Pe strazile I. Albabei si Preot Bacca lucrarile executate de firma SC Apa Canal au fost finalizate, iar pe Preot Bacca se executa in prezent caminele de vane in zona cuplarii la reteaua orasului. De asemenea, pe strada General E. Grigorescu lucrarile la reteaua de apa sunt finalizate in proportie de 50%, iar cei doi constructori lucreaza la asternerea stratului de balast pe carosabil. Pe strada Sacel echipele de lucru ale firmelor contractate lucreaza la realizarea stratului de balast, care este finalizat in prezent in proportie de 50%.

Cel de-al treilea pachet este Stefan cel Mare – Berea Sibiului, iar firmele contractate pentru executarea lucrarilor sunt SC SCAMOTER SA si SC Comtram SA. Aici se intervine in paralel pe 9 strazi, aflate in diferite stadii de executie. Cea mai aproape de finalizare este strada Galileo Galilei, pe care este deja asternut stratul de binder si mai trebuie executat doar stratul final de uzura. In continuare pe strada I. Creanga echipele de lucru ale firmei SC Apa Canal lucreaza in paralel cu cele ale constructorilor, cele dintai intervenind la reteua proprie, iar cele din urma executand lucrarile la nivelul stratului de piatra, realizate deja in proportie de 50%.

Pe strada Liliacului amenajarea trotuarelor este aproape finalizata, iar asternerea stratului-suport de balast este realizata in proportie de 30%. Pe strada Podragu lucreaza in prezent echipele SC EoN Gaz SA, iar lucrarile la reteaua de apa si canalizare, precum si cele la amenajarea trotuarelor sunt finalizate.

Pe strada Magura lucreaza echipele de muncitori ale SC Apa Canal SA si este asternuta o treime din stratul de balast. Pe strada Lirei 80% din piatra sparta este asternuta, iar trotuarele sunt in curs de betonare. Pe strada Simion Mehedinti lucrarile sunt in stadiul turnarii asfaltului, iar pe strazile Pantei si Suru cei doi constructori lucreaza la asternerea stratului de balast.

link DETALII SUPLIMENTARE ...

Noi spatii de joaca pentru copii

Primaria Municipiului Sibiu prin intermediul Serviciului Public pentru Administrarea Parcurilor si Zonelor Verzi a achizitionat de la firma S.C Playpark S.R.L. 5 jocuri mulifunctionale pentru copii.

Jocurile au fost achizitionare prin cerere de oferta de la firma S.C. Playpark S.R.L., iar valoarea fiecaruia se ridica la aproximatv 5000 euro. Aceste jocuri pentru copii au fost deja amenajate in cartierele Resita si Tineretului, in Piata Cluj, in Valea Sapunului si in cartierul Tiglari.

Jocurile sunt compuse din mai multe piese: un tobogan, un turnlet, doua leagane, o plasa si o scara pentru catarat. Pana la sfarsitul acestei luni lucratorii serviciului urmeaza sa amenajeze si cateva alei pietruite cu sort (piatra maruntita), pentru a da zonelor in care sunt amplasate jocurile un mai bun aspect.

In cadrul actiunii de intinerire a vegetatiei de arbori din municipiul Sibiu, Serviciului Parcuri si Zone Verzi  va planta si in toamna acestui an un numar de aproximativ 100 de arbori. Actiunea de plantare a acestor arbori se va desfasura incepand din luna octombrie, deoarece acesta perioada ofera conditiile de umiditate propice plantarii.

Au fost selectate mai multe specii ornamentale de arbori, dintre care: salcii, catalpe si tei. Majoritatea dintre acestia vor fi plantati in zonele afectate de lucrarile de reabilitare a strazilor si pe malul Cibinului.

De asemenea in urma reabilitarii bulevardului mihai Viteazu, serviciul specializat continua lucrarile de regazonare a acestuia.


20 Sep, 2007

Sibiul primeste o vizita regala

Alteta Sa Serenisime, Printul Mostenitor Alois de Liechtenstein si Alteta Regala, Printesa Mostenitoare Sophie au vizitat Sibiul in perioada 18 - 19 septembrie. Distinsii oaspeti au fost primiti la sediul Primariei de catre primarul Klaus Iohannis cu care au avut o scurta intrevedere, ocazie cu care Alteta Sa Serenisime, Printul Mostenitor Alois De Liechtenstein si Alteta Ragala, Printesa Mostenitoare Sophie au fost invitati sa semneze in cartea de onoare a Sibiului.

„Vizita inaltilor oaspeti ne bucura foarte mult si ne confirma faptul ca vizibilitatea orasului nostru a crescut, fapt care nu poate fi decat in avantajul Sibiului ca oras european”, a declarat Klaus Iohannis.

Altetele Sale Regale au vizitat cateva locatii importante din Sibiu si s-au atarat incantate de frumusetea orasului, exprimandu-si dorinta de a reveni, insotiti poate de viitorii mostenitori.


18 Sep, 2007

Deschiderea anului scolar 2007 - 2008 sarbatorita la Scoala Generala nr. 25

Ieri, 17 septembrie 2007, primarul municipilului Sibiu, domnul Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a anului scolar 2007 - 2008. Acesta a fost prezent la Scoala Generala nr. 25 din cartierul Valea Aurie, unde a luat parte la festivitate alaturi de elevii scolii, de rudele care i-au insotit, precum si de reprezentanti ai mass-media .

Cu aceasta ocazie, domnul Klaus Iohannis a reamintit in cadrul discursului de deschidere importanta procesului de invatamantul pentru comunitatea sibiana, precum si faptul ca municipalitatea a facut numeroase investitii pentru modernizarea si reabilitarea unitatilor de invatamant. De asemenea, el a urat mult succes elevilor si profesorilor sibieni in noul an scolar.


17 Sep, 2007

Calatorie teatrala pe holurile Primariei

Sediul Primariei Municipiului Sibiu se va transforma in perioada 29 septembrie – 14 octombrie intr-o sala de spectacole. Dupa ce, pe intreg parcursul anului 2007 a gazduit numeroase expozitii si evenimente culturale, sediul nou din Piata Mare va fi locul de desfasurare a unui spectacol unic: DON’T LOOK BACK al companiei britanice Dreamthinkspeak. Evenimentul este organizat de Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, British Council, Teatrul National Radu Stanca si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, cu sprijinul Primariei Sibiu. Acest spectacol impresionant va intregii seria manifestarilor de calitate din cadrul Programului Sibiu 2007.
 

DON’T LOOK BACK este un spectacol deosebit, creat in urma cu cinci ani de Tristan Sharps, directorul artistic si fondatorul celebrei companii de teatru britanice Dreamthinkspeak. Inspirat de mitul lui Orfeu si Euridice, fiecare reprezentatie este unica, intrucat spectacolul este strans legat de locatia in care se desfasoara. Pana in momentul de fata, DON’T LOOK BACK a fost produs in 9 amplasamente diferite, de la un conac georgian nefolosit din Brighton, un complex de arte din Bracknell, la Somerset House, fostul registru englez pentru nasteri, decese si casatorii din Londra. Piesa a fost recent pusa in scena intr-un conac din Slovenia, la o veche fabrica de hartie din Moscova si in fostul Hotel Majestic din Kuala Lumpur.

„DON’T LOOK BACK este o calatorie in trecut. Pe masura ce ratacesti prin camerele, coridoarele, holurile si casa scarilor magnificei Primarii a orasului Sibiu, vei experimenta o acumulare de sunete, umbre, soapte, peisaje modelate, fragmente muzicale si secvente de film, exprimand o stare onirica in crescendo, care zaboveste pentru multa vreme in subconstient. In splendida Primarie a Sibiului ni s-a acordat acces fara precedent la multe dintre zonele ascunse ale cladirii, inclusiv in labirintul din subsol, necunoscut pana acum publicului [...] Primaria este locul perfect pentru productie.” a declarat Tristan Sharps care pregateste acest spectacol inca din primavara acestui an.

„Alegerea locului de desfasurare a spectacolului nu a fost deloc intamplatoare. Un oras imbibat de cultura cum este Sibiul, in care orice activitate obisnuita devine o manifestare artistica nu putea sa nu ofere o “scena” pe masura. Impresionantul sediu al Primariei l-a fascinat de la inceput pe Tristan. El a venit cu propunerea si noi l-am sprijinit. Mi-a placut ideea de a oferi sibienilor posibilitatea sa viziteze Primaria si in calitate de simpli spectatori.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

 In perioada 29 septembrie – 14 octombrie, vor avea loc 14 reprezentatii, in fiecare zi, incepand cu ora 20.00. Intrarea la spectacol se va face in grupuri de cate trei persoane, la interval de cinci minute. Durata unei reprezentatii va fi de aproximativ 1 ora. Pentru rezervari, incepand din data de 20 septembrie: Adrian Tibu, contact: adrian2007@sibiu.ro sau la numarul de telefon: 0730/250.777

Sediul nou al Primariei Muncipiului Sibiu este amplasat in partea de nord-vest a Pietei Mari din Municipiul Sibiu, in zona in care patrund fluxurile de circulatie dinspre strada Samuel Brukenthal si Piata Mica. Parcela pe care se afla imobilul ocupa din punct de vedere urbanistic o pozitie privilegiata in ansamblul pietelor medievale ale orasului realizand legatura dinspre Piata Mare, Piata Mica si strada Samuel Brukenthal.

Constructia este unul dintre ultimele imobile aparute in ansamblul medieval al orasului, in anul 1906, ca sediu al Bancii de Credit Funciar, fiind primul edificiu din aceasta zona care apare de la inceput ca sediu de banca. Constructia este inclusa in rezervatia de arhitectura - Cetatea Sibiului.

Municipalitatea a demarat ample lucrari de reabilitare si modernizare a sediului nou al Primariei in anul 2003. Lucrarile s-au desfasurat in doua etape: prima etapa a inclus reabilitarea si modernizarea cladirii deja existente iar cea de-a doua etapa a fost mansardarea cladirii, asigurandu-se astfel o functionalitate sporita. Lucrarile au fost incheiate in vara anului trecut. Imobilul se afla pe lista monumentelor istorice a Muncipiului Sibiu si este catalogat drept un simbol al transformarilor majore prin care a trecut Sibiul in ultimii ani, apreciat de turistii straini si romani deopotriva.


14 Sep, 2007

Birou de informatii pentru turisti – premiera nationala la Aeroportul International Sibiu

Odata cu inaugurarea oficiala a terminalului Aeroportului International Sibiu, municipalitatea sibiana va deschide primul birou specializat in servicii de informare turistica, amenajat intr-o aerogara din Romania.

Inaugurarea acestui Birou coincide si cu aniversarea a sapte ani de la deschiderea primului Centru de Informare Turistica, proiect aflat sub coordonarea directa a Primariei Municipiului Sibiu.

Biroul de informare turistica se intide pe o suprafata de aproximativ 40 de metrii patrati si va fi deservit de o echipa care va oferi turistilor informatiile solicitate in limbile romana, engleza, franceza, germana si maghiara. Acestia vor sta la dispozitia persoanelor aflate in tranzit dupa un program sincronizat cu cel al sosirii aeronavelor, in functie de traficul aerian.

Astfel, echipa va oferi celor interesati informatii cu privire posibilitatile de transport si cazare in Sibiu si imprejurimi, informatii despre principalele locuri de atractii si agrement, precum si despre evenimentele cultural-artistice.Tot aici pasagerii vor putea gasi materiale de promovare a Sibiului si a imprejurimilor, dar si materiale cu caracter turistic si cultural. Toate acestea vor fi oferite in mod gratuit.

Bugetul destinat amenajarii Biroului din incinta Aeroportului este de aproximativ 10.000 de euro, suma ce acopera cheltuielile pentru achizitionarea mobilierului, a produselor de birotica si a echipamentului IT.

Inaugurarea Biroului reprezinta un pas important in dezvoltarea retelei de informare turistica, contribuind la eficientizarea traficului turistic la nivelul judetului Sibiu in general si a municipiului Sibiu in special. Echipa ce deserveste Biroul de la Aeroport va colabora direct cu Centrul de Informatii pentru Cetateni aflat in incinta Primariei din Piata Mare.

„Decizia amenajarii unui astfel de Birou se impunea odata cu lucrarile de modernizare de care beneficiaza Aeroportul International Sibiu. Acesta reprezinta un prim contact al turistilor cu Sibiul, iar noi ne dorim ca imaginea Sibiului sa fie cat mai corect si eficient promovata. Acest lucru este demonstrat si de importantele sume alocate de municipalitate pentru Aeroportul Sibiu, acestea ridicandu-se in prezent la aproximativ 28,5 milioane de euro” a declarat primarul Klaus Iohannis in cadrul conferintei de presa saptamanale.


Asociatia Exploratorilor Spatiului Cosmic viziteaza primaria Sibiu

O delegatie a Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic s-a aflat azi intr-o vizita oficiala la Primaria Municipiului Sibiu, unde a fost primita de domnul primar Klaus Iohannis in cadul unei discutii la care a participat si presa.

Asociatia Exploratorilor Spatiului Cosmic, a organizat la Sibiu, in perioada 12 – 15 septembrie, a doua manifestare a Comitetului pentru obiecte cosmice naturale cu potential periculos de impact cu Terra - NEO (Near Earth Objects). Scopul acestei intalniri este de a elabora si furniza ONU in 2009 un document cuprinzator pentru decizii in privinta protectiei Pamantului in problema mentionata.

Primul workshop deacest gen s-a desfasurat la Strasbourg – Franta, in mai 2007, iar urmatoarele vor avea loc in aprilie 2008 in Costa Rica si  toamna lui 2009 in California, SUA.

Printre participantii la intalnire s-au numarat domnul Dumitru Prunariu, primul si singurul roman care a zburat in spatiu, in cadrul Misiunii Soiuz 40, in anul 1981; doi astronauti americani: Thomas Jones (astronom, 4 zboruri cosmice cu naveta spatiala) si Russell Schweickart (un zbor cosmic cu Apollo 9, fost consilier pe probleme de energie al guvernatorului Californiei), precum si doi ambasadori austrieci: Walther Lichem si Peter Jankowitsch, care au avut functii de raspundere in Secretariatul General ONU si in conducerea Comitetului ONU pentru utilizarea in scopuri pasnice a spatiului extra-atmosferic; precum si Sergio Camacho-Lara, expert ONU, fost director al Oficiului pentru Activitati Cosmice al ONU.

Alaturi de ei au fost prezenti si doi experti canadieni, Paul Kovacs (Executive Director, Institute for Catastrophic Loss Reduction; President, Property and Casualty Insurance Compensation Corporation; Adjunct Research Professor, Economics, The University of Western Ontario) si diplomatul Jim George (Served as Canadian Deputy Permanent Representative at the United Nations).


Municipalitatea sibiana este pregatita pentru anul scolar 2007 - 2008

Municipalitatea are in derulare si cateva proiecte in parteneriat cu autoritatile centrale. Din fonduri provenite de la Guvern sunt derulate lucrari de investitii dupa cum urmeaza:
    -    Reabilitarea campusului din cadrul Colegiului Econimoc „G. Baritiu” –    fonduri alocate prin HG 454/2007, in valoare de 1.150.000 lei
- Reabilitarea campusului din cadrul Gupului Scolar Industrial Energetic – pentru care a fost alocata, prin acceasi Hotarare de Guvern, suma de 2.420.000 lei
- Pentru Colegiul National „G. Lazar” a fost alocata prin HG 1625/2006 suma de 199.836 lei in vederea inlocuirea tamplariei existente cu geamuri termopan
- Reabilitarea campusului din cadrul Grupului Scolar ICM Independenta, proiect pentru care au fost alocati prin HG 454/2007 2.540.000 lei
- Pentru inlocuirea cu geamuri termopan si inlocuirea coloanei termice la Colegiul National „O. Goga” au fost alocati prin HG 228.814 lei
- In cazul Liceului „Onisifor Ghibu „ prin HG 1625/2006 a fost alocata suma de 93.574 lei in vederea finalizarii lucrarii de inlcuire a tamplariei cu geamuri termopan si pentru reabilitarea grupurilor sanitare.
- Pentru Liceul Waldorf a fost alocata prin HG 1804/2006 suma de 15.000 lei pentru procurarea si montarea pavajului de beton in curtea liceului.
- La Scoala cu clasele I – VIII nr. 12 a fost alocata suma de 70.000 lei prin HG 1262/2006 si 1265/2006 pentru executia grupurilor sanitare in incinta scolii, iar pentru
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 13 au fost alocati 60.000 lei prin HG 1262/2006 pentru proiectarea extinderii scolii.

In total au fost realizate investitii sau au beneficiat de reparatii curente din bugetul local peste 54 de unitati de invatamant.

Pe langa aceste sume, Serviciul  Public de Administrare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar a alocat un fond de urgenta de 100.000 lei pentru interventiile de urgenta care pot aparea la instalatiile electrice, la cele termice sau la retelele de apa si canalizare.

Si gradinitele sibiene, in numar de 21, au benefiat de lucrari de reparatii, dar si de investitii semnificative, cea mai importanta fiind construirea unei noi gradinite in incinta scolii nr. 1 de pe strada Hategului. Au beneficiat de lucrari de igienizare, reparatia sparletilor, a sobelor, a jgheaburilor burlanelor sau a sarpantelor urmatoarele gradinite: nr. 16, nr. 28, nr. 20, nr. 1, nr. 26, nr. 15, nr. 18, nr. 36, nr. 32, nr. 37, nr. 17, nr. 38, nr. 40, nr. 5, nr. 42, nr. 33, nr. 14, nr. 7, nr. 29, nr. 41 si nr. 43.

Pentru 18 scoli generale au fost aprobate urmatoarele lucrari: 
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 1 – reparatia sparletilor, a pardoselii si a jgheaburilor burlanelor.
- Scoala cu clasele I – VIII „Emil Cioran” – investitie in proiectarea, demolarea si reconstruirea cosului de fum
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 11 – reparatie pardoseli
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 12 – reparatie sarpanta si jgheaburi burlane, precum si investitii in proiectarea si executia unor grupuri sanitare in incinta scolii
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 13 – igienizari, reparatii sobe si pardoseli, investitie in proiectarea extinderii scolii
- Scoala cu clasele I – VIII „I.L. Caragiale” – igienizari
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 18 – investitii pentru inlocuirea conductei de apa si pentru proiectarea si executia utilitatilor necesare salii de sport
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 20 – igienizari, reparatii pardoseli si sparleti, precum si proiectarea, demolarea si reconstruirea cosului de fum
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 21 – igienizari si inlocirea instalatiei de apa
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 2 – igienizari si executia drenajului
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 19 – reparatii sparleti si pardoseli, precum si proiectarea extinderii scolii
- Scoala cu clasele I – VIII cu Regina Maria – reparatia sobelor si investitii pentru proiectarea, demolarea si reconstruirea cosului de fum
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 6 – igienizare si reparatii pardoseli
- Scoala cu clasele I – VIII nr. 8 – reparatii sobe si sarpanta, precum si proiectarea si montarea CT
- Scoala cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu” – reparatia jgheaburilor burlanelor, investitii pentru inlocuirea instalatiei de apa, precum si executarea utilitatilor pentru sala de sport
- Scoala cu clasele I – VIII „Radu Selejan” a beneficiat de reparatia sarpantelor, a pardoselilor si a jgheaburilor burlanelor
- Scoala cu clasele I – VIII nr 24 a beneficiat de igienizari si reparatii ale sarpantei, iar Scoala cu clasele I – VIII nr. 25 a beneficiat de reparatia jgheaburilor burlanelor

Pe lista Institutiilor de invatamant preuniversitar care au beneficiat de reparatii sau de lucrari de investitii sunt un numar de 15 colegii, licee sau grupuri scolare, dupa cum urmeaza: Colegiul National „Andrei Saguna” – igienizari, reparatia sarpantei, a pardoselii, si a jgheaburilor burlanelor, Colegiul Economic „G. Baritiu” -  a beneficiat de reparatia sparletilor si de proiectarea extinderii grupurilor sanitare, Grupul Scolar „Avram Iancu” – reparatia sobelor si proiectarea drenajului si a hidroizolatiei cladirii scolii, precum si reabilitarea salii de sport. Colegiul National „Gheorghe Lazar” – igienizari si investitie in proiectarea si montarea unei centrale termice, precum si bransamentul utilitatilor; Colegiul National „D.P. Barcianu” – reparatia sobelor; Colegiul Tehnic Textil – a beneficiat de lucrari de igienizare, precum si de reparatia sarpantei si a jgheaburilor burlanelor; Colegiul National „Octavian Goga” – reparatie sparleti; Colegiul National „Samuel Brukenthal” – igienizare si amenajarea a doua sali la sala de sport, una pentru Grupul Scolar CFR – igienizari;  Liceul „Onisifor Ghibu” – reparatii sparleti si igienizari; Liceul Teoretic „Constantin Noica” – reparatia jgheaburilor burlanelor; Colegiul Tehnic Industrie Alimentara ”Terezianum” – reparatia sarpantelor si jgheaburilor burlanelor; Liceul de Arta – igienizari; Liceul Waldorf – reparatia sarpantelor; Liceul Teologic Baptist „Betania” – igienizari.

Suma alocata din bugetul local al municipiului Sibiu pentru investitiile si reparatiile la scoli pe anul 2007 este de 3,6 milioane de lei.

Municipalitatea, prin intermediul Serviciul Public de Administrare a Unitatilor de Invatamant a demarat odata cu incheierea anului scolar in 15 iunie o serie de investitii si reparatii la exteriorul si interiorul edificiilor scolare, cat si lucrari pentru sporirea confortului termic pentru elevii care urmeaza cursurile acestor institutii.


Se apropie termenul limita pentru plata taxelor si impozitelor aferente anului 2007

Municipalitatea sibiana, prin intermediul Directiei Fiscale, a incasat de la inceputul semestrului al doilea, mai exact din data de 1 iulie 2007 si pana la jumatatea lunii septembrie, suma de aproximativ 5 milioane de lei. Astfel, de la persoanele fizice a fost incasata suma de 2.670.547 lei, iar de la persoanele jurudice suma de 2.243.170 lei.

Municipalitatea anunta pe aceasta cale ca mai sunt doar doua saptamani pana la incheierea celui de-al doilea semestru in care se pot incasa taxele si impozitele aferente anului 2007. Pentru fiecare zi de intarziere sunt percepute majorari de 0,1% din valoarea sumei datorate.

Termenul limita de plata pentru semestrul al doilea este de 30 septembrie, conform Codului Fiscal 571/2003, modificat si completat. Avand in vedere ca anul acesta data de 30 septembrie va fi o zi nelucratoare, termenul se va prelungi pana in data de 01.10.2007.


Centenarii Sibiului - sarbatoriti

Municipalitatea sibiana acorda un ajutor special persoanelor cu varsta egala sau mai mare de 100 de ani, domiciliate in Sibiu, aflate in situatie deosebita.

Cuantumul ajutorului este de 390 lei, reprezentand un salariu de baza minim brut si este suportat din bugetul Serviciului Public de Asistenta Socila, conform creditului bugetar alocat cu aceasta destinatie.

Vineri, 14 septembrie, sase centenari ai Sibiului au primit acest ajutor in cadrul unei intalniri cu primarul Klaus Iohannis. La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai presei.


07 Sep, 2007

Presedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso, la Sibiu

In cursul zilei de ieri, 6 septembrie, Primaria Municipiului Sibiu a primit vizita unei importante delegatii formata din Ministrul Culturii si Cultelor, domnul Adrian Iorgulescu, Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Bogdan Olteanu, Comisar European, domnul Jan Figel si Presedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso.

Delegatia a fost primita de primarul Klaus Iohannis, care a oferit distinsilor oaspeti un tur al Centrului Istoric al Sibiului, iar apoi au fost condusi in sediul Primariei, unde domnul Barroso a fost invitat sa semneze in Cartea de Oaspeti a Sibiului, acesta aratandu-se impresionat de frumusetea orasului: "Sibiul este un oras foarte frumos. Imi place. Una este sa citesti despre oras, alta e sa fi aici...".

Delegatia a avut prevazuta in program si o intalnire cu presa, gazdiuta de sala expozitionala a Primariei sibiene, la care au participat si numeroase personalitati locale, precum si peste 60 de jurnalisti din tara si din strainatate.

Aceasta vizita a fost prilejuita de cea de Treia Adunare Ecumenica Europeana, gazduita de Sibiu - Capitala Culturala Europena a anului 2007.


Vizita Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I la Sibiu

Marti, 4 septembrie, ora 17 primarul Klaus Iohannis a primit vizita Sanctititatii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului la Primaria Sibiu.
 
Sanctitatea Sa s-a aratat incantat de vizita la Sibiu cu ocazia Adunarii Ecumenice Europene si a tinut sa multumeasca primarului Klaus Iohannis pentru sprijinul dat in organizarea evenimentului si pentru ospitalitatea cu care a primit oaspetii.
 
Patriarhul s-a declarat un admirator al culturii si spiritualitatii romanesti si si-a exprimat bucuria referitor la alegerea Sibiului ca si Capitala Culturala Europeana 2007.
 


03 Sep, 2007

Municipalitatea inaugureaza crucea din Dealul Gusteritei, simbol al crestinatatii

In preajma celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene, municipalitatea inaugureaza in data de 1 septembrie 2007 crucea amplasata pe Dealul Gusteritei.

Inaugurarea si sfintirea acestei cruci se va face in prezenta reprezentantilor bisericilor reprezentate in Sibiu: Inalt Preasfintitul Mitropolit Laurentiu Streza - reprezentant al Bisericii Ortodoxe, episcopul Cristoph Klein – reprezentant al Bisericii Evanghelice, Protopop Oscar Reicea – reprezentant al Bisericii Romano-Catolice, Protopop Nicolae Popa – reprezentant al Bisericii Greco-Catolice. Prin construirea si amplasarea acestei cruci precum si prin inaugurarea acesteia in prezenta reprezentantilor bisericilor din Sibiu, municipalitatea doreste sa marcheze importanta Adunarii Ecumenice Europene care se va desfasura in Sibiu la inceputul lunii septembrie in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, crucea fiind simbolul crestinatatii amplasat in unul dintre cele mai inalte puncte din municipiul Sibiu.

Crucea amplasata pe Dealul Gusteritei este inalta de 17 metri si lata de 8 metri, fiind confectionata din otel. Aceasta este iluminata prin intermediul unor lumini fluorescente care au fost amplasate pe bratele crucii. Acest tip de iluminat asigura o vizibilitate de la mare distanta. Sistemul de iluminat al monumentului este conectat la o cutie de programare care face ca, in momentul inserarii, luminile sa se aprinda. Zona monumentului este protejata de un gard in lungime de 25 de metri.

Pentru a asigura un acces cat mai usor in aceasta zona, municipalitatea, prin intermediul SC DPC SA, a amenajat drumul care duce spre cruce prin asternerea de balast, iar langa monument a fost creata o zona care poate fi folosita ca spatiu de parcare.

Valoarea investitiei este de aproximativ 560.000 de lei, suma care acopera aducerea retelei electrice pana la aceasta locatie, amenajarea unui post de transformare, amplasarea a 12 stalpi pentru reteaua electrica, confectionarea crucii si sistemul de iluminat al acesteia. Antreprenorul pentru aceasta lucrare este SC Electro-Con SRL.

Municipalitatea doreste sa amenajeze aceasta zona in viitor pentru a transforma spatiul intr-un belvedere pentru turistii care viziteaza orasul nostru.


Lucrarile de reabilitare a Bulevardului Mihai Viteazu au fost finalizate

Lucrarile de reabilitare a Bulevardului au fost demarate pe primul tronson, intre Piata Aurel Vlaicu si strada Nicolae Ioraga – pe aceste sens de rulare, in luna septembrie 2006. Cel de-al doilea tronson care a fost reabilitat in perioada martie – mai 2007 a fost cel situat intre strada Nicolae Iorga si strada Rahovei, incluzand crearea sensului giratoriu din intersectia Bulevardului cu strada Nicolae Iorga. Cel de-al treilea tronson a fost cel dintre strada Rahovei si strada Nicolae Iorga, acest sens de rulare fiind finalizat in luna iulie 2007. La sfarsitul lunii august a fost finalizat si ultimul tronson al Bulevardului, cuprins intre strada Nicolae Iorga si strada Calea Dumbravii.

Intreaga lucrare a fost una foarte importanta datorita intinderii acestui Bulevard in lungime de 425 de metri. Suprafata totala de carosabil reabilitata este de 21.971 metri patrati. Au fost reabilitate trotuare in suprafata totala de 9.358 de metri patrati si au fost create aproximativ 370 de noi locuri de parcare ce vor deservi zona comerciala. Valoarea totala a lucrarii efectuate de antreprenorul SC DPC SA a fost de 6.526.998 de lei, la aceasta suma adaugandu-se TVA-ul.

Lucrarile de reabilitare au presupus refacerea straturilor care alcatuiesc suprafata carosabila, asternerea unui strat de asfalt pentru trafic greu pe carosabil, reabilitarea trotuarelor prin turnarea unui nou strat de beton si apoi a stratului de asfalt, amplasarea bordurilor precum si crearea de noi locuri de parcare si marcarea acestora. De asemenea, a fost creat in intersectia cu strada Nicolae Iorga un nou sens giratoriu care are rolul de a fluentiza ciruclatia in zona. In sensul giratoriu a fost reconfigurata si reteaua de contact pentru troleibuze, fiind montati noi stalpi de sustinere pentru aceasta. Serviciul Parcuri si Zone Verzi va asterne in urmatoarele doua saptamani un strat de gazon pe suprafata sensului giratoriu si va reface zonele verzi care au fost afectate de lucrari, de pe intreaga suprafata a Bulevardului.


Finantari de la bugetul de stat pentru lucrari de constructie si reabilitare a scolilor

Finantarile primite de municipalitatea sibiana de la bugetul de stat  cu destinatia cheltuielilor de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat au fost repartizate prin intermediul a trei acte normative: HG 300/28.03.2007, HG 454/16.05.2007 si HG 617/22.06.2007. Imediat ce aceste sume au fost alocate, municipalitatea sibiana a inceput demersurile pentru organizarea procedurilor necesare contractarii lucrarilor, respectand termenele prevazute in lege pentru astfel de proceduri.

Sumele alocate municipalitatii de la bugetul de stat in 2007 prin cele trei acte normative insumeaza 9.040.000 lei si au fost cheltuite dupa cum este ilustrat mai jos, pentru proceduri de proiectare, autorizare si constructie propriu-zisa.

Prin HG 300/28.03.2007 prin care s-au repartizat anumite sume de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, pentru finantarea in anul 2007 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, municipalitatea a primit suma de 2.400.000 lei.

Pentru proiectul Gradinita de Cartier s-a alocat suma de 500.000 lei pentru inaltarea unei noi constructii, aprobata prin HCL nr.109/26.04.2007, indicatorii tehnico-economici fiind in suma de 4.465.080 lei (cu TVA). Procedurile in vederea organizarii licitatiei deschise au fost demarate de municipalitate inca din 10 aprilie 2007, in prezent, conform termenelor legale, urmand ca, dupa evaluarea ofertelor sa se semneze contractul de achizitiei a lucrarilor in data de 13 septembrie.

Pentru proiectul care vizeaza exitinderea blocului alimentar la Gradinita nr.15 s-a alocat unitatii de invatamant suma de 250.000 lei, aceasta fiind aprobata prin HCL nr.109/26.04.2007, indicatori tehnico-economici fiind in valoare de 284 499,80 lei (cu TVA). Procedurile au fost demarate inca din data de 10 aprilie iar pana in data de 18 iulie a fost finalizat proiectul, faza de studiu de fezabilitate. In data de 02.08.2007 s-a intocmit referat privind aprobarea derularii achizitiei publice privind proiectare si executie pentru acest obiectiv de investitii . In data de 24.08.2007 contractul de achizitie publica in valoare de 244 776,16 RON pentru executia lucrarilor a fost semnat cu antreprenorul care a adjudecat contractul.

Pentru Gradinita nr.16 a fost alocata suma de 150.000 lei pentru lucrarea de reparatii capitale la blocul alimentar, aprobata prin HCL nr.109/26.04.2007. Procedura de achizitie a fost demarata inca din 10 aprilie si, dupa parcurgerea tuturor etapelor legale, in data de 07.08.2007 s-a incheiat contactul de achizitie publica  in valoare de 149 939,45 RON si prin urmare lucrarea este in derulare.

Colegiului National „Gh. Lazar” Sibiu i-a fost alocata suma de 500.000 lei pentru continuarea lucrarii de etajare a salii de sport, aprobata prin HCL nr.109/26.04.2007, indicatorii economici fiind in valoare de 1.032.500 lei (cu TVA).  In prezent lucrarea este executata in proportie de 80%. Municipalitatea a efectuat deja plati in valoare de 500.000 lei.

Scolii cu clasele I-VIII nr.19 Sibiu i-a fost alocata prin acest act normativ suma de 1.000.000 lei pentru constructie noua, aprobata prin HCL nr.109/26.04.2007, indicatorii economici fiind in valoare de 2 710 327 lei (cu TVA). Procedura a fost demarata inca din aprilie 2007 iar proiectarea a fost finalizata pana la sfarsitul lunii iunie. Dupa organizarea procedurii pentru contractarea lucrarilor, contractul de achizitie publica in valoare de 2.955.472,74 lei a fost semnat in data de 24 august 2007. Pana in prezent, municipalitatea a efectuat plati in valoare de 1752 lei pentru proiectare.


Prin HG 454/16.05.2007 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru finantarea in anul 2007 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, publicata in Monitorul Oficial nr. 341 din 21 mai 2007, unitatilor de invatamant preuniversitar de stat le-a fost alocata suma de 6.410.000 lei.

Colegiului Economic Administrativ „George Baritiu” i s-a alocat  suma de 1.150.000 lei pentru reabilitare si construirea unui campus scolar, aprobata prin HCL nr.172/31.05.2007, indicatorii economici fiind in valoare de 17.944.557,32 lei (cu TVA). Pana in prezent municipalitatea a efectuat plati in valoare de 200 lei pentru planul de situatie aprobat de Oficiul Cadastru in vederea emiterii certificatului de urbanism.

 Grupului Scolar Industrial Energetic Sibiu  i s-a alocat suma de 2.420.000 lei pentru reabilitare si construirea unui campus scolar, aprobata prin HCL nr.172/31.05.2007, indicatorii tehnico -economici fiind in suma de 9 452 244,32 lei (cu TVA). Municipalitatea a  efectuat plati in valoare de 200 de lei pentru planul de situatie aprobat de de Oficiul Cadastru in vederea emiterii certificatului de urbanism . S-a predat proiectul faza SF si s-au efectuat plati in valoare de 18.000 lei.

Grupului Scolar ICM Independenta Sibiu i s-a alocat suma de 2.840.000 lei pentru reabilitare si construirea unui campus scolar, aprobata prin HCL nr.172/31.05.2007, indicatorii tehnico-economici fiind in valoare de 13.497.897,18 lei (cu TVA)  pentru locatia din str. Gladiolelor nr.2 si in suma de 5.964.351,20 lei (cu TVA) pentru locatia din str. Ocnei nr.33. Municipalitatea a efectuat plati in valoare de 400 de lei pentru planul de situatie aprobat de de Oficiul Cadastru in vederea emiterii certificatului de urbanism.

Pentru construirea campusurilor celor trei unitati de invatamant preuniversitar de stat de mai sus procedurile au fost demarate de municipalitate in luna mai. In data de 13.06.2007 s-a semnat Protocolul de colaborare intre Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului prin Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu si Primaria Municpiului Sibiu pentru construirea campusurilor scolar. Protocolul cadru a fost primit si inregistrat in Primaria Sibiu in 12.06.2007. Art.2 din acest protocol stabilea obligatia Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu de a preda Primariei Sibiu proiectul tip de campus scolar . In data de 04.07.2007 a avut loc la sediul Primariei Sibiu intalnirea cu reprezentantul SC Sagetator SRL . Acesta a adus modelele de proiect tip pentru campusuri. S-a constatat ca nici un model nu se putea aplica in Sibiu. In aceeasi zi s-a intocmit si semnat act aditional la protocolul de colaborare prin care s-a stabilit ca proiectele sa fie intocmite de Primaria Municipiului Sibiu. In data de 05.07.2007 s-a intocmit referat privind aprobarea derularii achizitiei publice pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare iar in data de 25.07.2007 s-a incheiat contractul de servicii privind proiectare faza SF campusuri. Pana in data 21.08.2007 s-a intocmit proiectare faza SF pentru campusuri acesta urmand sa fie supus aprobarii in sedinta de Consiliu Local Sibiu din data de 30.08.2007.

Prin HG 617/22.06.2007 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru finantarea in anul 2007 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, precum si pentru modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 419 din 22 iunie 2007, municipiului Sibiu i-a fost alocata suma de 194.000 lei.

Aceasta suma a fost alocata Colegiului National „O. Goga” Sibiu pentru reabilitare, aprobata prin HCL nr.206/19.07.2007 privind rectificarea bugetului local pe anul 2007. In data de 21.08.2007 s-a incheiat contractul de lucrari privind inlocuirea unor coloane termice si radiatoare la Colegiul National O. Goga, lucrarile fiind in valoare de 193.979,56 lei.

Descrierile procedurilor de mai sus indica faptul ca, municipalitatea sibiana a demarat procedurile de achizitie publica (licitatie deschisa sau cerere de oferta) in cel mai scurt timp, in functie de termenele stabilite de lege pentru astfel de proceduri. Ca si in anii precedenti municipalitatea sibiana continua efectuarea de lucrari de reabilitare in unitatile de invatamint preuniversitar de stat pentru a asigura prescolarilor si elevilor conditii optime pentru desfasurarea procesului instructiv-educativ. 


Alege o luna si un an:
11 2014
10 2014
09 2014
08 2014
07 2014
06 2014
05 2014
04 2014
03 2014
02 2014
01 2014
12 2013
11 2013
10 2013
09 2013
08 2013
07 2013
06 2013
05 2013
04 2013
03 2013
02 2013
01 2013
12 2012
11 2012
10 2012
09 2012
08 2012
07 2012
06 2012
05 2012
04 2012
03 2012
02 2012
01 2012
12 2011
11 2011
10 2011
09 2011
08 2011
07 2011
06 2011
05 2011
04 2011
03 2011
02 2011
01 2011
12 2010
11 2010
10 2010
09 2010
08 2010
07 2010
06 2010
05 2010
04 2010
03 2010
02 2010
01 2010
12 2009
11 2009
10 2009
09 2009
08 2009
07 2009
06 2009
05 2009
04 2009
03 2009
02 2009
01 2009
12 2008
11 2008
10 2008
09 2008
08 2008
07 2008
06 2008
05 2008
04 2008
03 2008
02 2008
01 2008
12 2007
11 2007
10 2007
09 2007
08 2007
07 2007
06 2007
05 2007
04 2007
03 2007
02 2007
01 2007
12 2006
11 2006
10 2006
09 2006
08 2006
07 2006
.
© 2002 - 2010Primăria Municipiului Sibiu - Design by MB Solutions, All Rights Reserved!