CETĂŢENI DE ONOARE AI SIBIULUI

Titlul de "Cetăţean de onoare al municipiului Sibiu" din 1991 şi până în prezent

DUMITRU BUDRALA  

Hotărârea nr. 194/2023
Se conferă titlul de "Cetăţean de onoare al Municipiului Sibiu" domnului DUMITRU BUDRALA, regizor, fotograf, director de imagine, director Astra Film, fondator al Festivalului Internațional de cinema documentar de la Sibiu “Astra Film Festival”, membru fondator al Asociației “Sibiu - Capitală Culturală Europeană”, realizator de filme documentare, membru al juriului la festivaluri internaționale de film, fondator și președinte al Fundației Astra Film, pentru întreaga sa activitate artistică și pentru promovarea valorilor culturale sibiene.

GHIȚĂ BÂRSAN  

Hotărârea nr. 153/2023
Domnul general de brigadă, prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, Comandant (Rector) al Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, primește titlul de "Cetățean de onoare al Municipiului Sibiu" pentru contribuția deosebită la dezvoltarea învățământului superior sibian și în viața orașului.

SABIN ADRIAN LUCA  

Hotărârea nr. 507/2022
Profesor univ. dr. SABIN ADRIAN LUCA primește titlul de "Cetățean de onoare al Municipiului Sibiu" pentru întreaga sa activitate de promovare a valorilor culturale, arheologice și istorice, precum și pentru protejarea și valorificarea patrimoniului cultural național.

Götz Teutsch  

Hotărârea nr. 229/2022
GÖTZ TEUTSCH - muzician, născut în Sibiu în anul 1941, care a devenit unul dintre cei mai importanți violonceliști ai lumii, ca o recunoaștere binemeritată din partea orașului natal al acestui muzician de excepție care, printr-o viață dedicată culturii și artei, a reprezentat Sibiul pe cele mai importante scene ale lumii.

ADRIAN TOMA ORDEAN  

Hotărârea nr. 186/2022
ADRIAN TOMA ORDEAN - compozitor, producător muzical si interpret român contemporan de muzică pop-rock, cunoscut pentru fondarea formatiei COMPACT, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România, pentru contributia sa artistică la dezvoltarea muzicii pop-rock din România, dar si pentru promovarea tinerelor talente si dezvoltarea vietii muzicale din Sibiu.

CONSTANTIN CHIRIAC  

Hotărârea nr. 338/2021
CONSTANTIN CHIRIAC, directorul general al Teatrului Național “Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru contribuția deosebită la promovarea municipiului Sibiu pe plan național și internațional, pentru prestigioasa activitate culturală, artistică, educațională și de cercetare și pentru transformarea Sibiului - prin Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu - într-un important centru de dezvoltare a artelor spectacolului.

SILVIA MACREA  

Hotărârea nr. 77/2019
SILVIA MACREA, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Cindrelul-Junii" Sibiu, personalitate culturală de excepție și ambasador al tradițiilor orașului și zonei Sibiului. Ansamblul folcloric profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" este cea mai veche formație de dansuri populare a României și una dintre cele mai vechi din Europa. Ansamblul activează neîntrerupt din anul 1944, în municipiul Sibiu, România, în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Cindrelul-Junii" Sibiu. În cele șapte decenii de activitate, Junii Sibiului au susținut peste 40.000 de spectacole, au obținut peste 100 de premii naționale și 60 de premii internaționale.

HASSO PLATTNER  

Hotărârea nr. 78/2019
HASSO PLATTNER, partener al comunitătii locale prin sustinerea învătământului superior sibian.

FRIDERIC GÜNTHER NUSS  

Hotărârea nr. 476/2017
FRIDERIC GÜNTHER NUSS, artist fotograf sibian,  membru FIAP, răsplătit cu distincţia de Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, cu o activitate profesională susținută în media locală și națională, dar și  cu o activitate artistică îndelungată prin care a adus un plus de imagine Sibiului și României.

Lucia Ana Țeposu Marinescu  

Hotărârea nr. 175/2017
Lucia Ana Țeposu Marinescu, una dintre cele mai importante figuri ale muzeisticii și arheologiei clasice greco-romane din țara noastră, pentru studiile și cercetările sale considerate esențiale pentru istoria României, a culturii și civilizației transilvănene.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: