Print Friendly and PDF

Parcul Cetatii va fi renovat

Secţiunea: comunicate back

06.07.2006

Primaria Muncipiului Sibiu a planificat pentru anul 2006 o serie de lucrari de reamenjare a Parcului Cetatii, menita sa confere un aspect si o functionalitate mai buna pentru acest parc.
Cea mai importanta lucrare va fi aceea de reabilitare a celor doua scari de acces dinspre strada Cetatii spre Bulevardul Corneliu Coposu (scarile din apropierea strazii Papiu Ilarian si scarile situate in apropierea Salii Thalia). Structura scarilor va fi refacuta, urmand ca acestea sa fie placate cu piatra naturala. De asemenea, va fi amenajata o rampa destinata persoanelor cu handicap iar balustrada scarilor va fi si aceasta refacuta.
Aleea principala a Parcului Cetatii va fi reabilitata, urmand sa se faca strapungerea care va asigura accesul pietonal dinspre Cazarma 90 si Parcul Cetatii.
Si aleea superioara care strabate parcul pe langa zidul dinspre strada Cetatii va fi reamenajata, iar pe partea superioara opusa aleea va fi reamenajata. Pe aceste alei vor fi amplasate noi banci al caror aspect va corespunde cu specificul zonei istorice.
In ceea ce priveste iluminatul public si arhitectural din acest parc, municipalitatea a inclus aceasta locatie in contractul semnat cu firma Siemens AG. Conform acestui contract, se vor monta de 36 de stalpi de iluminat pe una dintre laturile parcului. Corpurile de iluminat vor avea fiecare o putere de 70 W. Pentru iluminatul zidului de aparare a fost prevazuta in proiect o serie de 24 de corpuri de iluminat, dintre care 18 vor fi de tip reflector, fixate la sol.