Print Friendly and PDF

Modernizare la Piata Cibin

Secţiunea: comunicate back

06.07.2006

Municipalitatea sibiana prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Pietelor, a inceput din data de 4 iulie lucrarile de modernizare a copertinelor din Piata Cibin.
Adjudecarea contractului de executie a lucrarilor s-a facut in urma unei proceduri de cerere de oferta organizata de Serviciul Public de Administrare a Pietelor la sfarsitul lunii iunie. Firma declarata castigatoare in urma procedurii este SC CONSPRO SRL iar valoarea totala a contractului pentru modernizarea copertinelor este de 268.073 lei noi.
Conform contractului, antreprenorul lucrarii va moderniza toate cele 21 de copertine care adaposteau mesele destinate comercializarii produselor, prin inlocuirea invelitorii precum si a sistemului de scurgere a apei de pe copertine. Noile copertine vor fi confectionate din structuri usoare si material de culoare alba si vor acoperi o suprafata mai mare iar datorita culorii lor vor asigura o luminozitate crescuta. Odata cu montarea noilor structuri care sustin copertinele, vor fi introduse si cablaje electrice cu prize pentru a da comerciantilor posibilitatea de a folosi cantare electronice.
Termenul de finalizare al acestei lucrari este de 60 de zile de la data semnarii contractului intre firma castigatoare si municipalitate.
In prezent, Serviciul de Administrare a Pietelor lucreaza la alcatuirea proiectului pentru a amplasa copertine in trei noi sectoare ale Pietei Cibin, lucrari care vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an.
Serviciul de Administrare a Pietelor a inclus pe lista de investitii pentru acest an si modernizarea retelelor de utilitati din Piata Cibin. Proiectul pentru aceste lucrari a fost deja finalizat, urmatoarea etapa fiind organizarea procedurii in vederea adjudecarii contractului de lucrari.
Serviciul Public de Administrare a Pietelor continua lucrarile incepute si in celelalte piete din municipiul Sibiu. Astfel, in Piata Rahovei, lucrarile de amenajare a zonei verzi se apropie de finalizare. Pana in prezent au fost realizate imprejmuirile iar Serviciul Parcuri si Zone Verzi a realizat rondourile cu flori. Ultimele etape vor fi umplerea cu pamant a acestui spatiu pentru aducerea lui la cota si insamantarea cu iarba. In Piata Rahovei au fost deja finalizate lucrarile de modernizare a copertinei care protejeaza mesele destinate comercializarii produselor, inlocuindu-se in acelasi timp si sistemele de scurgere a apei de pe invelitoare.
Incepand cu sfarsitul lunii iulie vor incepe lucrarile in vederea amplasarii a 8 chioscuri din aluminiu si termopan in Piata Obor si a 5 astfel de chioscuri in Piata Vasile Aaron.