Print Friendly and PDF

Primaria a inceput lucrul la pachetele de strazi din zona istorica si zona centrala

Secţiunea: comunicate back

06.07.2006

Municipalitatea sibiana a inceput lucrari de modernizare si reabilitare la o serie de strazi din zona centrala a Sibiului. Pentru aceasta, Primaria Municipiului Sibiu a semnat contracte noi de executie a lucrarilor de refacere a carosabilului si de reabilitare a retelelor de apa si canal pe aceste strazi selectate.
Pe strazile Porumbacului si Gimnasticii, firmele COMTRAM si SCAMOTER - cu care municipalitatea a incheiat contractele de lucrari pentru pachetul zona istorica - au demarat lucrarile cu reabilitarea retelelor de apa si canalizare. Dupa finalizarea acestor lucrari, strazile va fi pregatita pentru asfaltare.
Joi, 6 iulie municipalitatea va efectua predarea de amplasament a strazii Fratii Grachi catre firma COMTRAM, lucrarile la acest obiectiv presupunand si reabilitarea retelelor de apa si canalizare cat si asfaltarea strazii.
O lucrare importanta pe care municipalitatea sibiana intentioneaza sa o demareze in centrul istoric al Sibiului este realizarea unei strapungeri care va asigura legatura intre Cazarma 90 si Parcul Cetatii. In aceasta zona va fi permis doar accesul pietonal si al autovehiculelor care asigura intretinerea zonei (toaletare zone verzi, electricitate, salubritate). In prezent, lucrarea se afla in stadiul de proiectare. Dupa realizarea acestei strapungeri, firma Siemens va incepe lucrarile de reabilitare a sistemului de iluminat public iar municipalitatea va demara refacerea stratului asfaltic de pe aleea principala si reabilitarea scarilor care fac legatura dintre strada Cetatii si Bulevardul Coposu (Papiu Ilarian – Bulevardul Corneliu Coposu si scarile din apropierea Salii Thalia).
In Piata Mica lucrarile de asternere a pavajului se apropie de finalizare, pe partea cu Biserica Evanghelica pavajul fiind finalizat in proportie de 96% iar pe partea cu Casa Artelor operatiunea de pavare este finalizata in proportie de 90%. Lucrarile de asternere a pavajului au inceput si pe strada Ocnei, pavajul pe aceasta strada fiind asternut in proportie de 20%.
Incepand din data de 5 iulie, pe strada Nicolae Balcescu SC DPC SA a inceput montarea stalpilor de iluminat public incepand dinspre Piata Mare. Acesti stalpi de iluminat au o lungime de 8 metri, un singur brat, si vor fi montati la distanta de 15 metri. Legaturile la sistemul electric vor fi efectuate de firma Siemens AG, care va inlocui si panoul de distributie care asigura alimentarea cu electricitate a iluminatului public de pe strada Nicolae Balcescu. In paralel continua lucrarile de ridicare la cota a caminelor de vizitare si pavarea suprafetei carosabile.
Firmele Strabag/Search Corporation continua lucrarile incepute pe strada Gheorghe Dima. Odata cu finalizarea reabilitarii retelelor de utilitati echipele de lucru au inceput refacerea infrastructurii stradale prin asezarea stratului de geotextil si a balastului.
Pe strazile Balea si Hermann Oberth se lucreaza la montarea bordurilor, urmatorul pas fiind cel de asternere a pietrei sparte. Operatiunea de asfaltare a acestui sens de mers de pe ambele strazi va demara dupa data de 15 iulie.
SC E.ON GAZ Romania lucreaza la modernizarea si reabilitarea retelei de gaz de pe strada Calea Dumbravii, tronsonul dintre strada Lomonosov si Piata Unirii, unde circulatia se va mentine pe un singur sens pe perioada lucrarilor. Pana in prezent au fost finalizate lucrarile de inlocuire a conductelor de gaz pe portiunea dintre strada Lomonosov si sensul giratoriu de pe Bulevardul Mihai Viteazu, circulatia fiind restabilita pe acest tronson pe ambele sensuri. Lucrarile de reabilitare a retelei de gaz de pe aceasta strada vor fi finalizate in aproximativ 2 saptamani. Urmatoarea etapa de amenajare a acestui tronson al strazii Calea Dumbravii va fi refacerea structurii carosabile, lucrare inclusa in contractul pe care municipalitatea l-a incheiat cu Strabag/Search Corporation.
In Piata Garii antreprenorul continua lucrarile de reabilitare a retelei de apa si canalizare din aceasta zona. In paralel de desfasoara si lucrarile de descarcare arheologica pe strada 9 Mai, pe tronsonul situat intre strada Constitutiei si Piata Garii.
Si pentru strada Constitutiei, strada inclusa in contractul semnat cu JV Strabag/Search Corporation, au inceput lucrarile de reabilitare antreprenoru inlocuind in prezent bordurile. Pentru aceasta strada contractul de lucrari prevede si crearea unor alveole destinate parcarii, pe sensul dinspre Hermann Oberth spre strada 9 Mai.
Pe strada Rahovei, tronsonul dintre Piata Rahovei si strada Calea Cisnadiei, se lucreaza in prezent la reabilitarea retelei de apa in intersectia cu strada Ostirii. In paralel se lucreaza si la inlocuirea bordurilor, urmand sa se frezeze stratul de asfalt existent in vederea pregatirii strazii pentru asfaltare.
Lucrarile de refacere a podului peste paraul Trinkbach de pe strada Macaralei se apropie de final. Dupa dezafectarea podului existent s-au efectuat lucrari de deviere a retelelor de utilitati iar albia paraului Trinkbach a fost dublata cu dale de beton. Lucrarile de asfaltare vor fi executate in sapatamana urmatoare iar circulatia va fi ulterior restabilita.
Lucrarea demarata de municipalitate pe strazile Reconstructiei si Kogalniceanu a fost finalizata in aceasta saptamana. Circulatia va fi restabilita pe aceste strazi pana la sfarsitul aceastei saptamani.
Conform contractului de concesiune pe care Primaria Sibiu la incheiat cu SC DPC SA, antreprenorul continua lucrarile de plombare a strazilor. Astfel, se efectueaza lucrari de plombare pe strazile Magheranului, Caramidariei, Calea Cisnadiei, aleile care asigura accesul catre strada Rusciorului, Lucian Blaga, Izvorului si Paris.
Pe strada Semaforului si strada Florilor se lucreaza la asfaltarea trotuarelor. Pe strada Viitorului se monteaza lisele (dispozitive de protectie amplasate pe malului raului Cibin) iar in Cartierul Tilisca se lucreaza la montarea hidrantilor. In Zona Industriala Vest se lucreaza in prezent la drumul secundar nr. 3 unde se asterne stratul de piatra sparta si se monteaza bordurile.