Print Friendly and PDF

Programul Festivalului Medieval “Cetati Transilvane”, editia a sasea

Secţiunea: comunicate back

24.08.2006

In perioada 25 - 27 august, municipalitatea sibiana, prin intermediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu organizeaza cea de-a sasea editie a Festivalului Medieval "Cetati Transilvane".
Locatiile de desfasurare a Festivalului sunt: Piata Mare, Zidul Cetatii, Piata Mica, Muzeul de Istorie, strada Nicolae Balcescu si Parcul Cetatii, locatii care vor gazdui evenimentele si spectacolele programate de organizatori pentru aceasta editie a Festivalului.
Festivalul va debuta cu parada participantilor care va avea loc vineri, 25 august, cu incepere de la ora 16, participantii la parada urmand traseul: Piata Mica - traversare pe sub Turnul Sfatului - scena amplasata in Piata Mare. Deschiderea oficiala a manifestarilor Festivalului va avea loc in Piata Mare la ora 16.30.
Festivalul Medieval va prezenta publicului o serie de spectacole de teatru cum ar fi "Minunata pantofareasa", "Don Quijote", si "Anselmo", spectacole care vor avea loc in Piata Mare. De asemenea, in aceste locatii vor avea loc turniruri cavaleresti precum si asedii ale cetatii care vor fi adevarate spectacole pirotehnice. Stegarii din trupa "Gruppo di sbandieratori", Italia vor sustine un spectacol, sambata, 26 august, ora 18 in locatia din Piata Mare. Programul contine de asemenea si o serie de spectacole de animatie, concerte de muzica si dansuri medievale.
O manifestare noua in cadrul Festivalului este "Strada Vinului" amenajata pe aleea principala a Parcului Cetatii. In aceasta locatie vor fi amplasate carutele cu butoaiele de vin ale producatorilor, organizandu-se astfel un targ medieval de vin. Publicul va avea ocazia sa deguste vinurile expuse spre vanzare, vor putea participa la la prezentari oficiale, la ateliere de gastronomie romaneasca, ateliere de confectionat butoaie, spectacole interactive de animatie, turniruri cavaleresti, dansuri traditionale sasesti si concerte de muzica.