Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” la cea de-a sasea editie

Secţiunea: comunicate back

24.08.2006

In perioada 25 - 27 august 2006 va avea loc la Sibiu cea de-a VI-a editie a Festivalului Medieval „Cetati Transilvane”, organizat de municipalitatea sibiana, prin intermediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu in colaborare cu Asociatia „Ordinul Cavalerilor de Sibiu”.
Odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare a pietelor centrale si a strazii Nicolae Balcescu, Festivalul Medieval se va intoarce in atmosfera centrului istoric, locatia adecvata de desfasurare a unui asemenea festival. Manifestari ale acestui festival vor avea loc si in curtea Muzeului de Istorie, in Parcul Cetatii, la Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Forumul German, Bulevardul Corneliu Coposu si in Parcul Tineretului.
"Aceasta editie a Festivalului Medieval este cu atat mai importanta cu cat este editia care precede anul 2007 cand Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" va fi unul dintre proiectele culturale prezentate in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007" a declarat primarul Klaus Iohannis.
Ca in fiecare an, vor fi prezente in programul acestui festival trupe de cavaleri, spectacole de teatru, dans, animatie, spectacole cu papusi, turniruri si asedii ale cetatii.
In domeniul artei teatrale, vor fi prezentate la Sibiu spectacole de teatru ca „Minunata Pantofareasa” in regia Ancai Sigartau, "Anselmo" in regia lui Sandu Gruia, "Comedia Erorilor", "Don Quijote" si alte binecunoscute piese de teatru care se vor bucura de prezenta pe scena festivalului a unor cunoscuti actori. Si muzica va fi bine reprezentata prin participarea unor trupe ca Imago Mundi, Nomen est Omen, Aeternum, Colegium, Grafic si Ponticele. Spectacolele prezentate publicului in cadrul festivalului vor fi insotite de trupele de cavaleri. Vor fi prezente astfel trupele de cavaleri din Sibiu precum si trupa de cavaleri calare "Csabafiak" si trupe de cavaleri din Polonia, Serbia si Slovenia.
Pentru cei mai tineri spectatori ai Festivalului Medieval organizatorii au pregatit spectacole de teatru de papusi in fiecare dintre cele trei zile ale Festivalului.
Participarea internationala la acest Festival se remarca mai ales prin prezenta unei companii teatrale din Franta -The serious road trip, unui teatru de papusi din Suedia, unei trupe de muzica medievala din Suedia si a unei trupe de acrobati - "Gruppo di sbandieratori" - din Italia.
In acest an organizatorii Festivalului vor amenaja o "Strada a Vinului", un concept nou pe care organizatorii doresc sa il includa in programul definitiv al Festivalului. Astfel, in Parcul Cetatii va fi amenajat un decor care sa fie in acord cu specificul medieval al Festivalului, decor in cadrul caruia vor fi amplasate carutele cu vin ale negustorilor.
Publicul va avea posibilitatea sa deguste aceste vinuri, sa participe la concursuri, spectacole de teatru, va fi prezentata o "reteta a zilei" pentru o mancare romaneasca preparata cu ajutorul vinului, procedeul de producere a butoiului de vin si alte momente supriza pregatite de organizatori. Ca parte a aceluiasi eveniment, vor avea loc la Forumul German degustari de vinuri pentru oficialitati si oameni de afaceri. In cadrul acestor degustari o zi va fi dedicata vinurilor moldovenesti, una va fi dedicata vinurilor muntenesti si bineinteles o zi va fi dedicata vinurilor ardelenesti.
Proiectul "Strada Vinului" are drept scop promovarea vinului romanesc de calitate si se adreseaza producatorilor de vin si bauturi pe baza de vin prezenti la ora actuala pe piata romaneasca cu produse de calitate.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios

18.04.2024

Informații despre prezența insectelor tigrul platanului și ploșnița dantelată în Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE