Print Friendly and PDF

Lucrari de amenajare la Parcuri si Zone Verzi

Secţiunea: comunicate back

07.08.2006

Odata cu finalizarea lucrarilor din Piata Mare si efectuarea operatiunii de mutare a Primariei Sibiu in noul sediu, Serviciul Parcuri si Zone Verzi a amplasat in apropierea noului sediu al Primariei Sibiu din Piata Mare un rondou cu flori reprezentand pe doua laturi stema orasului.
Diametrul acestui rondou din flori naturale este de 8 m, iar florile care au fost folosite pentru realizarea lui fac parte din 7 specii distincte, toate fiind plante anuale. Florile au fost plantate intr-un recipient cu pamant confectionat din lemn tratat cu ulei si bitum pentru a rezista la umiditate. Suprafata de contact intre pamantul din recipient si peretii acestuia este reprezentata de o folie speciala care permite scurgerea apei dar mentine pamantul in recipient. Rondoul de flori va fi amplasat in Piata Mare in fiecare primavara iar toamna va fi demontat.
De asemenea, Serviciul Parcuri si Zone Verzi lucreaza in prezent la efectuarea probelor pentru punerea in functiune a fantanii arteziene amenajate in Parcul Terezian.
Pentru executarea lucrarilor de amenajare a acestei fantani Serviciul Parcuri si Zone Verzi a organizat o procedura de cerere de oferta iar fima castigatoare in urma evaluarii ofertelor a fost desemnata SC Sarmis Impex SRL. Valoarea totala a contractului de lucrari a fost de aproximativ 110.000 lei noi. Contractul de lucrari presupunea realizarea racordurilor la retelele de apa si electricitate si amenajarea propriu-zisa a fantanii.
Fantana are un singur jet de apa cu debit reglabil iar bazinul are forma unui triunghi rotunjit. Bazinul este pavat cu piatra de rau si andezit si este prevazut cu un sistem modern de protectie pentru evitarea electrocutarii. Fantana va fi luminata pe timpul noptii de un fascicol de lumina alba.