Redeschiderea bazinului din cadrul Complexului Baia Neptun

Secţiunea: comunicate back

06.02.2007

Municipalitatea prin intermediul Seviciului Public Complex Baia Neptun a demarat in luna martie un proiect de reabilitare si modernizare a bazinului de inot si a instalatiei de filtrare a apei pentru bazin. Pentru adjudecarea contractului de executie a lucrarilor Seviciul Public de Administrare a Baii Neptun a organizat o licitatie in luna februarie 2006, in urma careia a fost declarata castigatoare firma SINECON SA la o valoare a contractului de executie de 280.000 de lei noi.

Cea mai importanta si de durata lucrare a fost turnarea unei noi cuve din beton cu armaturi, bazinul fiind astfel consolidat. Au fost de asemenea confectionate si instalate doua bazine de compensatie care vor deservi bazinul de inot. Lucrarile de consolidare a bazinului au presupus initial demontarea suprafetei cu gresie si faianta, suprafata care era veche si deteriorata. Apoi s-a procedat la asternerea pe toata suprafata bazinului (fundul si peretii bazinului) a unei folii hidroizolante de tip nou care va impiedica infiltrarea apei in peretii cladirii. Dupa montarea foliei hidroizolante s-a trecut la turnarea unei noi cuve din beton cu armaturi, bazinul fiind astfel consolidat si mult mai sigur.

Licitatia organizata a cuprins si executia lucrarilor in vederea inlocuirii instalatiei de filtrare a apei din bazin, instalatia existenta fiind foarte veche. Instalatia actuala permite filtrarea prin intermediul unor straturi de nisip de cuart cu granulatie variabila, beneficiind de un filtru de carbon, mult mai performat. In acest mod, procesul de filtarea a apei se realizeaza intr-un mod mult mai eficient. Noua instalatie va fi mult mai eficienta si mai economica, deoarece operatiunea de golire a apei va fi efectuata doar o data la sase luni. Operatiunea de golire si reumplere a bazinului inainte de renovare se facea o data pe saptamana, consumandu-se aproximativ 340 metri cubi de apa si 2.000 de metri cubi de gaz pentru incalzirea apei acumulate in bazin pana la temperatura de 32 de grade Celsius.

Pentru a imbunatati intreaga imagine a Baii Neptun, municipalitatea sibiana a suplimentat bugetul initial cu suma de 120.000 lei. Din aceasta suma au fost achizitionate racordurile pentru instalatia de filtrare a apei si s-au zugravit si reabilitat peste 1270 de metri patrati din complexul Baia Neptun. In cadrul acestor lucrari a fost prevazuta schimbarea tencuielii deteriorate, tratarea de umezeala a peretior, reabilitarea cupolei bazinului si a peretilor care aveau nevoie de aceasta interventie, precum si zugravirea generala. Pe perioada lucrarilor bazinul de inot a fost inchis, dar celelalte servicii care sunt oferite de Complexul Baia Neptun au continuat sa fie prestate.

Lucrarile de reabilitare au tinut cont de liniile arhitecturale ale bazinului si ale incintei acestuia si au fost pastrate elementele originale care au implinit mai mult de 100 de ani, cum ar fi: fantana cu scoica, balustrada, scarile, placajele din marmura.

Totusi, investitiile la Complexul Baia Neptun nu se opresc aici. Pentru a se ridica la standardele europene, mai este nevoie de lucrari de modernizare si reabilitare, care vor fi demarate inca din acest an. Programul de investitii cuprinde:
- reparatii majore ale saunei
- realizarea unui sistem de rationalizare a apei la cazile de baie si modernizarea acestor incaperi
- realizarea unui studiu de fezabilitate privind utilizarea podului cladirii ca mansarda cu spatii de cazare.
De asemenea, vor fi restaurate elementele din piatra si lemn de la intrarea si din holul baii, ca si cele din incinta bazinului de inot.

Toate aceste lucrari sunt menite sa redea Complexului Baia Neptun vechea stralucire a Baii Populare si sa ridice serviciile oferite la nivelul cerintelor europene.

Publicul este asteptat de angajatii Complexului Baia Neptun de marti pana sambata, intre orele 08.00 si 20.00.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

29.03.2024

Ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General:  Miercuri, 3 aprilie, ora 11.00, cu reprezentanții din HoReCa

29.03.2024

Plantările de primăvară în municipiul Sibiu sunt în curs

22.03.2024

Tehnică în premieră utilizată pentru toaletarea arborilor de pe str. Oțelarilor


VEZI TOATE ŞTIRILE