S-au semnat contractele pentru reabilitarea primelor 36 de strazi

Secţiunea: comunicate back

01.03.2007

Procedura de licitatie demarata de Primaria Municipiului Sibiu in luna decembrie a anului trecut, pentru reabilitarea strazilor din trei zone ale orasului se afla in faza finala. Primaria Sibiu a semnat trei contracte de executie a unor lucrari de modernizare pentru 36 de strazi din zonele Calea Dumbravii - Milea - Stefan cel Mare, Calea Poplacii - Bulevardul Victoriei, Stefan cel Mare - Berea Sibiului.

Pentru pachetul din zona Calea Dumbravii - Milea - Stefan cel Mare (12 strazi) s-a semnat contractul de executie a lucrarilor de reabilitare cu firmele SC HIDROCONSTRUCTII SA si SC COMTRAM SA in asociere. In baza acestui contract, pe strazile Ciprian Porumbescu, Goethe, Victor Hugo, Budai Deleanu, Micu Klein, Nicolae Zamfirescu, Dragos Voda, Dinicu Golescu si Nicolae Filimon se va interveni pentru refacerea retelei de apa si a infrastructurii stradale (trotuare, inlocuirea bordurilor, refacerea carosabilului). Pe strada James Watt vor fi reabilitate atat retelele de apa si canalizare cat si infrastructura stradala, pe strada Carbunelui va fi refacuta canalizarea si infrastructura, in timp ce pe strada Bungardului va fi refacuta doar infrastructura. Termenul de finalizare al acestor lucrari este data de 30 octombrie 2007 iar valoarea contractului este de aproximativ 2.500.000 de euro, suma ce include TVA-ul.

Pentru pachetul din zona Calea Poplacii - Bulevardul Victoriei (13 strazi), Primaria Municipiului Sibiu a incheiat un contract cu firmele SCA.MO.TER si SC COMTRAM SA in ascociere. In baza contractului va fi reabilitata reteaua de apa si infrastructura strazilor Alamor, Preot Bacca, Badea Cartan, Gales, General Grigorescu, Nicolae Grigorescu, Jina, Dimitrie Cantemir si Saliste. Tot in baza contractului, ce are ca termen de finalizare al lucrarilor data de 30 octombrie 2007, va fi refacuta infrastructura strazilor Amnas, Timotei Cipariu si Sacel in timp ce strada Ioan Albabei va beneficia de lucrari la reteaua de apa, canalizare si infrastructura stradala. Valoarea contractului este de aproximativ 3.500.000 de euro, suma ce include TVA-ul.

Pentru cel de-al treilea pachet de strazi, cel din zona Stefan cel Mare - Berea Sibiului (11 strazi), au fost desemnate aceleasi firme, SCA.MO.TER in asociere cu SC COMTRAM SA. In baza contractului, o singura strada (Ion Creanga), va beneficia de interventii ce vizeaza reabilitarea infrastructurii stradale dar si a retelelor de apa si canalizare. Pe restul strazilor incluse in pachet, Liliacului, Galileo Galilei, Lirei, Magura, Simion Mehedinti, Pantei, Podragu, Suru, Titeica Gheorghe si Urlea se vor efectua, pana in 30 octombrie 2007, lucrari de reabilitare ale retelelor de apa si a infrastructurii stradale. Valoarea contractului este de aproximativ 3.000.000 de euro, suma ce include TVA-ul.

Sumele necesare finantarii celor trei contracte provin dintr-un imprumut de 10.000.000 de euro pe care Primaria Municipiului Sibiu l-a contractat in vara anului 2006 de la Banca Europeana pentru Dezvoltare si Reconstructie (BERD). Pentru acordarea contractelor de lucrari, Primaria Sibiu a organizat doua licitatii internationale. La prima licitatie, organizata in luna septembrie a anului trecut s-a prezentat o singura oferta, ca urmare licitatia a fost anulata. La cea de-a doua, cand s-a luat decizia licitarii pachetelor separat, s-au prezentat pentru doua dintre pachete trei oferte iar pentru cel de-al treilea doua oferte.

Reabilitarea acestor strazi face parte din planul de modernizare a strazilor din municipiului Sibiu demarat de Primaria Sibiu in anul 2006. Atunci au fost incepute si finalizate in proportie de 80%, 17 strazi cuprinse in doua pachete din zona centrala. Pe langa strazile cuprinse in aceste trei pachete, in anul 2007 vor mai fi reabilitate un numar de 34 de strazi. Toate lucrarile la aceste obiective de investitii vor fi finantate din fonduri proprii.


 

Primaria incepe montarea indicatoarelor de orientare in oras

In urma studiului de signaletica inceput anul trecut, municipalitatea a achizitionat prin licitatie publica indicatoarele de orientare in oras. Contractul de executie se ridica la valoarea de 244.831,5 lei plus TVA si a fost adjudecat de SC Ora Exacta SRL din Oradea.

In prezent se pregatesc amplasamentele pentru ca la jumatatea lunii martie va incepe montarea primelor 17 indicatoare de orientare care asigura directionarea catre principalele obiective turistice sau publice, precum: Centrul Istoric, Turnul Sfatului, Primaria, Gara, Spitalul Judetean, Biblioteca Astra, Muzeul Bruckenthal, etc. Montarea lor se va incheia la sfarsitul lunii aprilie. Producatorul urmeaza sa asigure asistenta tehnica pe timpul montarii indicatoarelor, respectiv pana la finalizarea lucrarilor de montaj a acestora.

Sistemul integrat de indicatoare are o garantie minima de 10 ani. Noile indicatoare vor fi conforme normelor europene, atat in ceea ce priveste materialul de confectionare, cat si tipul caracterelor folosite in inscrisuri. Ele vor fi montate conform pe cele mai circulate artere din Sibiu si in zona obiectiveleor de interes general.


 

Municipalitatea demareaza curatenia de primavara

Municipalitatea demareaza incepand de astazi, 1 martie, actiunea de curatenie de primavara 2007, operatiunile urmand sa se desfasoare dupa cum o vor permite conditiile meteorologice.

Astfel, sibienii, persoane fizice si firme sibiene, sunt rugati sa participe la aceasta actiune prin efectuarea tutror lucrarilor de curatenie necesare in jurul blocurilor: curatarea zonelor verzi, curatarea trotuarelor din fata blocurilor, colectarea deseurilor adunate in perioada de iarna. Gunoaiele si resturile vegetale rezultate in urma curateniei vor fi depozitate de asociatiile de proprietari si firme in locurile special amenajate pentru colectarea deseurilor.

Municipalitatea, prin intermediul SC Schuster&Co Ecologic, va asigura ridicarea si transportarea acestora catre groapa de gunoi, iar autospecialele firmei mentionate vor colecta in fiecare saptamana deseurile din zona blocurilor din cartierele sibiene.

Primaria a atentionat cetatenii ca deseurile constituite in urma constructiilor nu vor fi ridicate de municipalitate, aceastea intrand in sarcina celor au produs deseurile respective sau a asociatiilor de proprietari

Actiunea de curatenie de primavara va fi finalizata pana la data de 1 aprilie 2007.

Cetatenii care nu se vor conforma hotararilor de consiliu nr. 210/2001 si nr. 216/2004, care prevad obligativitatea de a participa la actiunile de curatire a domeniului public, sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 50 si 70 RON pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice intre 100 - 150 RON.

Aceste amenzi vor fi aplicate in urma controalelor efectuate de inspectorii Serviciului de Gospodarire din cadrul Primariei Sibiu.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios

18.04.2024

Informații despre prezența insectelor tigrul platanului și ploșnița dantelată în Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE