Turnul Sfatului reintrodus in circuitul turistic

Secţiunea: comunicate back

04.05.2007

Turnul Sfatului, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu, a fost reintrodus in circuitul turistic. Acesta se afla in prezent in administratia Casei de Cultura a Municipiului Sibiu si a beneficiat in cursul acestui an de reparatii capitale, mai ales in ceea ce priveste interiorul turnului.

Contractul de lucrari de amenajare interioara a fost atribuit Firmei Sinecon, in urma unei proceduri de cerere de oferta iar valoarea contractului se ridica la suma de 354.199,37 RON.

Pentru fiecare etaj s-au efectuat lucrari de inlocuire a vechilor geamuri cu altele noi, termoizolante, in rama de lemn. Astfel, noile geamuri permit curatarea mai usoara si confera Turnului un aspect mult mai placut. De asemenea, gaurile de tragere ale Turnului au fost inchise tot cu geamuri termoizolante cu rama din lemn, eliminandu-se astfel disconfortul pe care vizitatorii il aveau datorita curentului care se forma. In cadrul acestor lucrari au fost executate si lucrari de reabilitare a vechii pardoseli din stejar.

Turnul Sfatului este considerat o locatie ideala pentru amenajarea de expozitii. Din acest motiv, pentru protejarea exponatelor care se afla in Turnul Sfatului, a fost montat si un sistem audio-video format din 7 camere video montate, pe fiecare etaj cate una. Administratorii Turnului vor avea astfel posibilitatea de a supraveghea activitatea din intregul turn prin intermediul unui dispecerat care va functiona la parterul turnului.

Sistemul audio asigura vizitatorilor un ambient placut si permite persoanei insarcinate cu supravegherea si functionarea turnului sa transmita turistilor diferite informatii cu privire la programul de functionare al Turnului sau ora inchiderii.

In forma sa actuala, Turnul Sfatului se ridica pe inaltimea a sapte etaje retrase succesiv, iar in prezent gazduieste 4 expozitii de fotografie reprezentand imagini din istoria vechiului burg sasesc. Expozitiile: „Fatade sibiene”, „Proiecte sibiene”, „Ce se intampla in Baia Mare dupa 2 ani?” si „Capitale culturale europene: Pecs - 2010”, vor putea fi admirate de turisti si sibieni timp de o luna. In aceasi locatie, in luna octombrie a acestui an va avea loc expozitia „Expozitie Project Belgrade Transitionism”, organizata de Arhitect Design din cadrul Programului sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.


 

O noua harta a centrului istoric si retiparirea hartii Sibiului

Harta va fi retiparita in 25.000 de exemplare care vor fi distribuite prin intermediul Centrului de Informatii pentru Turisti incepand cu luna iunie.

Pe o parte este reprezentata harta Sibiului la o scara de 1:12.000 si contine prezentarea cartierelor orasului. Pe cealalta parte a hartii este reprezentata o harta a centrului istoric la o scara de 1:4.500 precum si un text in limba romana si engleza prin intermediul caruia turistul face o „plimbare” printre obiectivele de interes al centrului vechi. Sunt incluse de asemenea si o serie de fotografii ale unor obiective turistice din centrul istoric.

Un alt instrument de orientare care s-a dovedit util este harta Sibiului care urmeaza sa fie retiparita intr-o forma actualizata. Harta va fi retiparita de firma Schubert & Franzke, firma care a donat municipalitatii un numar de 20.000 de exemplare a acestei harti in luna noiembrie a anului trecut.

Harta va fi tiparita la o scara de 1:4.500 in 20.000 de exemplare si va fi distribuita gratuit, in principal prin intermediul Centrului de Informatii pentru Turisti din sediul Primariei si a unor locatii care urmeaza sa fie stabilite ulterior. In acest mod oaspetii orasului nostru vor dispune de un instrument de orientare in centrul istoric al Sibiului.

Noua harta a centrului istoric va prezenta in format A3 noua infatisare a centrului istoric. Una dintre parti va reprezenta harta centrului istoric cu cladirile de interes turistic, puncte de informare, sensuri de circulatie si iesirile spre oras. Pe cealalta parte a hartii vor fi prezentate in limbile romana si engleza informatii despre obiectivele de interes turistic in text si fotografii si va fi inclusa si o mini-harta a traseelor de transport public.

Numarul mare de turisti care viziteaza Sibiul si necesitatea crescuta pentru modalitati de orientare catre obiectivele de interes turistic si general au facut ca municipalitatea sibiana sa ia decizia tiparirii unei noi harti a centrului istoric, actualizata si conforma cu noua infatisare a centrului istoric al orasului dupa finalizarea lucrarilor in 2006.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

22.03.2024

Tehnică în premieră utilizată pentru toaletarea arborilor de pe str. Oțelarilor

20.03.2024

Următoarea consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General:  marți, 26 martie, cu cetățeni și ONG-uri

19.03.2024

Prima campanie de dezinsecție împotriva căpușelor din acest an


VEZI TOATE ŞTIRILE