Sume investite pentru lucrari la strazi in perioada 2004-2006

Secţiunea: comunicate back

16.07.2007

Anul 2004, anul în care Sibiul a primit onoranta titulatură de Capitală Culturală Europeană 2007 a reprezentat punctul de pornire pentru lucrări mari de modernizare a străzilor din municipiul Sibiu. Pe lângă calitatea programului cultural din anul 2007, Sibiul trebuia să arate celor care i-au acordat încredere că este un oraş european şi din punctul de vedere al infrastructurii stradale. Primăria Muncipiului Sibiu a investit în perioada 2004 – 2007 suma de 115.000.000 lei pentru reabilitarea celor trei pieţe centrale din municipiul Sibiu (Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet), a iluminatului public în centrul istoric şi pentru modernizarea a 46 de artere principale din oraş.

Pe lângă aceste lucrări care au presupus modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a stratului de asfalt, aşternerea de pavaj acolo unde s-a dorit păstrarea aspectului unei vechi cetăţi medievale, obiectivele de investiţii ale municipalităţii sibiene au inclus lucrări de viabilizare a cartierelor de locuinţe noi construite (Reşiţa, Tilişca, Tineretului) şi viabilizarea Zonei Industriale Vest prin introducerea reţelelor de utilităţi şi amenajarea străzilor de acces. La toate acestea se adaugă lucrări de reabilitare a unor clădiri istorice şi lucrări de reparaţii la străzi care nu au presupus decât intervenţii la stratul de suprafaţă al infrastructurii stradale.

Judecând după valoarea totală a lucrărilor, anul de vârf din punctul de vedere al investiţiilor în infrastructura stradală a fost 2006 când a fost alocată din bugetul local suma de 80 de milioane de lei. Din aceasta, aproximativ 50 de milioane de lei au fost obţinuţi dintr-un împrumut contractat de municipalitate de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare cu care a fost reabilitat tot iluminatul stradal din centrul istoric. Tot din fondurile acestui împrumut Primăria Municipiului Sibiu a reabilitat Piaţa Gării, Piaţa Unirii şi 8 străzi principale din oraş. La aceste lucrări se adaugă modernizarea a altor 26 de străzi din zona istorică şi zona centrală.

În anul 2005 a fost alocată suma de 27 de milioane de lei pentru continuarea investiţiilor începute în anul 2004 plus modernizarea a 5 stăzi printre care s-a numărat şi strada Nicolae Bălcescucare face parte din pietonalul Sibiului. În 2004 a fost cheltuită suma de 8 milioane de lei, sumă cu care s-a început practic reabilitarea celor trei pieţe din oraş şi modernizarea a 4 artere principale.

Dacă în anul 2006, anul premergător Programului Capitalei Culturale Europene, s-a pus foarte mult accent pe lucrări în centrul istoric şi zona centrală, în anul 2007 atenţia Primăriei Municipiului Sibiu s-a concentrat pe investiţii în cartierele din Sibiu. Până în prezent, în anul 2007, pe lista de investiţii au fost alocate 54 de milioane, sumă din care 32 de milioane de lei, reprezintă un al doilea împrumut de la BERD. Acestă sumă va fi folosită pentru modernizarea a altor 36 străzi din municipiul Sibiu. Cu restul banilor, proveniţi integral de la bugetul local, vor fi continuate lucrările începute în anii trecuţi şi va demara reabilitarea a 16 noi străzi din oraş. Deşi, probabil până la sfârşitul anului, se va reuşi doar atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor, în planurile municipalităţii este inclusă reabilitarea a încă 22 de străzi.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios

18.04.2024

Informații despre prezența insectelor tigrul platanului și ploșnița dantelată în Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE