Mariana Nicolaesco în concert extraordinar la Sibiu

27.11.2007

Primăria Sibiu a găzduit ieri conferinţa de presă susţinută de celebra soprană Mariana Nicolaescu. Aceasta a fost prezentă în mijlocul presei sibiene cu ocazia Concertului extraordinar Master Class pe care îl va susţine în această săptămână la Sibiu.

Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 şi Fundaţia Internaţională Ateneul Român prezintă în parteneriat acest eveniment muzical special: Master Class Concert susţinut de soprana Mariana Nicolesco miercuri, 28 noiembrie, la Sala Thalia începând cu ora 19:00.

Concertul de la Sibiu este un eveniment muzical de înaltă ţinută desfăşurat în premieră pentru România. Evenimentul o prezintă pe Mariana Nicolesco, alături de laureaţii Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée. Tot în cadrul acestui eveniment celebra soprană romancă va fi premiată de către preşedintele Forumului Cultural European, Dieter Topp. Acesta îi va înmâna artistei prestigioasa distincţie Premiul Special al Presei de Cultură din Europa Kultur Preis Europa “pentru împlinirile sale şi pentru rolul excepţional, încununat de succes, pe care-l asumă în relaţia României cu Europa şi a Europei cu România”. Kultur Preis Europa este un premiu acordat anual şi revine unor personalităţi de prim plan, printre cei care l-au primit numărându-se şi fostul Preşedinte al Germaniei, Johannes Rau.

Evenimentul este desfăşurat de Fundaţia Internaţională Ateneul Român pentru Programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

Informații despre prezența insectelor tigrul platanului și ploșnița dantelată în Sibiu