Recepţia lucrărilor pe străzile incluse în trei dintre pachetele de străzi din cartiere

Secţiunea: comunicate back

18.06.2008

Municipalitatea, împreună cu reprezentanţii constructorilor, vor efectua în zilele de 12, 17 şi 18 iunie recepţia lucrărilor pe străzile cuprinse în trei din pachetele de străzi din cartiere care au intrat în reabilitare. Recepţia lucrărilor pentru pachetul Calea Dumbrăvii – Milea - Ştefan cel Mare va avea loc în data de 18 iunie, pentru pachetul Calea Poplăcii – Bulevardul Victoriei recepţia va avea loc în data de 17 iunie iar recepţia lucrărilor pentru străzile din pachetul Ştefan cel Mare – Berea Sibiului va avea loc în data de 12 iunie.

Din totalul de 36 de străzi incluse în cele trei pachete, doar 31 de străzi vor fi recepţionate. Strada Urlea nu este încă finalizată deoarece lucrările au fost întârziate de amenajarea canalizării care a fost inclusă în proiectul ISPA, în prezent compania E.On Gaz efectuând lucrări la reţeaua proprie. Pe străzile Badea Cârţan, James Watt, Micu Klein şi Ioan Budai Deleanu lucrările au fost întârziate datorită intervenţiilor la reţeaua de gaz executate de societatea care deţine aceste reţele. Până la sfârşitul acestui an şi aceste străzi vor fi finalizate de constructori.

Procedura de licitaţie pentru reabilitarea străzilor din cele trei pachete a fost demarată de municipalitate în decembrie 2006, contractele pentru execuţia lucrărilor fiind semnate în martie 2007.

Pentru pachetul din zona Calea Dumbrăvii – Milea - Ştefan cel Mare (12 străzi) s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare cu asocierea SC HIDROCONSTRUCŢIA SA şi SC COMTRAM SA. În baza acestui contract, pe străzile Ciprian Porumbescu, Goethe, Victor Hugo, Budai Deleanu, Micu Klein, Nicolae Zamfirescu, Dragoş Vodă, Dinicu Golescu şi Nicolae Filimon s-a intervenit pentru refacerea reţelei de apă şi a infrastructurii stradale (trotuare, înlocuirea bordurilor, refacerea carosabilului). Pe strada James Watt au fost reabilitate atât reţelele de apă şi canalizare cât şi infrastructura stradală, pe strada Cărbunelui a fost refăcută canalizarea şi infrastructura, în timp ce pe strada Bungardului a fost refăcută doar infrastructura. Valoarea contractului este de aproximativ 2.500.000 de euro, sumă ce include TVA.

Pentru pachetul din zona Calea Poplăcii – Bulevardul Victoriei (13 străzi), Primăria Municipiului Sibiu a încheiat un contract cu asocierea SCA.MO.TER şi SC COMTRAM SA. În baza contractului a fost reabilitată reţeaua de apă şi infrastructura străzilor Alămor, Preot Bacca, Badea Cârţan, Galeş, General Grigorescu, Nicolae Grigorescu, Jina, Dimitrie Cantemir şi Sălişte. Tot în baza contractului a fost refăcută infrastructura străzilor Amnaş, Timotei Cipariu şi Săcel în timp ce strada Ioan Albabei a beneficiat de lucrări la reţeaua de apă, canalizare şi infrastructura stradală. Valoarea contractului este de aproximativ 3.500.000 de euro, sumă ce include TVA-ul.

Pentru cel de-al treilea pachet de străzi, cel din zona Ştefan cel Mare – Berea Sibiului (11 străzi), au fost desemnate aceleaşi firme, SCA.MO.TER în asociere cu SC COMTRAM SA. În baza contractului, o singură stradă (Ion Creangă), a beneficiat de intervenţii pentru reabilitarea infrastructurii stradale dar şi a reţelelor de apă şi canalizare. Pe restul străzilor incluse în pachet, Liliacului, Galileo Galilei, Lirei, Măgura, Simion Mehedinţi, Pantei, Podragu, Suru, Ţiteica Gheorghe şi Urlea au fost efectuate lucrări de reabilitare ale reţelelor de apă şi a infrastructurii stradale. Valoarea contractului este de aproximativ 3.000.000 de euro, sumă ce include TVA-ul.

Sumele necesare finanţării celor trei contracte au provenit dintr-un împrumut de 10.000.000 de euro pe care Primăria Municipiului Sibiu l-a contractat în vara anului 2006 de la Banca Europeană pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie (BERD).
 

Investiţii de amploare în unităţiile şcolare de învăţământ

În perioada celor trei luni de vacanţă a elevilor, municipalitatea prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat va intensifica lucrările de reabilitare şi modernizare în unităţile incluse pe lista de investiţii pentru anul curent. Pentru execuţia acestor lucrări au fost alocate fonduri din bugetul local în valoare totală de 3.555.000 lei.

Astfel, se continuă execuţia lucrărilor de amenajare exterioară dar şi lucrările la reţelele de utilităţi la şcoala nr. 4 (costul lucrării fiind de 160.000 lei), la Colegiul Naţional Gh. Lazăr (suma de 150.000), Colegiul Tehnic Industrial Alimentar Terezianum (suma de 150.000 lei) şi la sala de sport de la Şcoala nr. 18 (suma de 370.000 lei).

Au fost finalizate lucrările de proiectare pentru închiderea terasei la Grădiniţa nr 17, eliminarea infiltraţilor de apă şi reamenajare a blocului alimentar la Grădiniţa nr. 33 şi Grădiniţa nr. 43, precum şi la Grădiniţa nr. 28 şi 42. Costul lucrărilor de proiectare pentru unităţile precizate mai sus este de 100.000 lei.

La Grupul Industrial „Industria Lemnului Avram Iancu” lucrările de eliminare a infiltraţiilor de apă sunt în curs de derulare, iar la Grădiniţa nr. 16 aceste lucrări au fost deja finalizate.

În luna iulie 2008 vor fi demarate lucrările de execuţie a şarpantelor pentru sala de sport de la Şcolile nr. 20 şi 21 şi la Grădiniţa nr 43. Valoarea lucrărilor de execuţie pentru aceste două obiective de investiţii este 500.000 lei.

În urma programului de modernizare în şcoli, tot în luna iulie a.c. vor fi demarate lucrările de montare a centralei termice la Şcoala nr. 8, lucrare în valoare de 350.000 lei. La Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, această lucrare a fost deja finalizată, iar în următoarea lună municipalitatea va efectua în această unitate lucrări de înlocuire a instalaţiei electrice, lucrare pentru care au fost alocaţi 100.000 lei.

În luna august, la Colegiul Tehnic Textil va fi demarată lucrarea de reabilitare a imobilului. Pentru acest obiectiv este alocată suma de 30.000 lei. Tot în luna august, la Grădiniţa nr. 15 va fi demarată lucrarea pentru înlocuirea instalaţiei termice. Lucrarea se ridică la costul de 150.000 lei.

Pe lista de investiţii pentru anul 2008 privind modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Sibiu sunt incluse şi lucrările de înlocuire a tâmplăriei cu PVC cu geam termopan pentru: Şcolile nr. 20 şi nr. 8, Grădiniţele nr. 37, 15, 38 şi 40. Costul lucrărilor este de 340.000 lei.

Tot pentru acest an, municipalitatea a alocat suma de 10.000 lei pentru închiderea terasei de la Grădiniţa nr. 18.

Pentru dotarea unităţilor şcolare se vor demara achiziţii pentru utilajele necesare centralelor termice în valoare de 260.000 lei la Şcoala nr. 4, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Colegiul Tehnic Industria Alimentară Terezianum şi Şcoala nr. 8 De asemenea, pentru achiziţia de calculatoare sunt alocaţi 15.000 lei , iar pentru soft-uri suma de 10.000 lei.

În perioada vacanţei de vară, în majoritatea unităţilor şcolare administrate de municipalitatea sibiană se vor efectua lucrări de igienizare, reparaţii la şarpante şi pardoseli, intervenţii de urgenţă pentru întreţinere şi reparaţii la instalaţiile termice, gaz apă, canal şi instalaţii sanitare; intervenţii de urgenţă pentru întreţinerea şi repararea instalaţiilor electrice; reparaţii la împrejmuirile unităţilor, reparaţii la sobe, jgheaburi şi burlane. Pentru aceste lucrări sunt alocaţi 500.000 lei.

Toate lucrările precizate, incluse pe lista de investiţii a Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitare de Stat din cadrul Primăriei sunt realizate din fonduri alocate de la Bugetul Local, suma totală alocată de Consiliului Local fiind de 3.555.000 lei.

Din fonduri alocate de Guvern se vor reabilita trei campusuri şcolare. La Colegiul Economic George Bariţiu, pentru reabilitarea şi dotările necesare obiectivului investiţional sunt alocaţi 1.500.000 lei. Pentru Grupul Şcolar industrial Energetic suma alocată de la Guvern este de 2.000.000 lei, iar pentru obiectivul de investiţii „Reabilitări şi dotări investiţionale la Grupul Şcolar Construcţii Maşini Independenţa” suma este de 1.800.000 lei. Aceste lucrări vor fi demarate în cursul lunii iunie 2008.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios

18.04.2024

Informații despre prezența insectelor tigrul platanului și ploșnița dantelată în Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE