Bilanțul investițiilor Primăriei Sibiu în anul 2016

Secţiunea: comunicate back

20.12.2016

I. STRĂZI FINALIZATE (25 de străzi + 1 giratoriu)

Lista de mai jos conține străzile pe care lucrările s-au finalizat, contractele cuprinzând atât modernizarea rețelelor de utilități, cât și modernizarea carosabilului și a trotuarelor, amenajarea de spații de parcare și zone verzi în cazul unora:

Cartierul Hipodrom

- Aleea Haiducului (constructor: SC BMT Trans Construct)

Cartierul Lazaret

- Fundătura Ciocanului – remedierile constatate în urma recepției vor fi efectuate în 2017 (constructor: SC Drumuri și Poduri)
- Fundătura Albert Einstein - remedierile constatate în urma recepției vor fi efectuate în 2017
- Fundătura Dinamului (constructor: SC Drumuri și Poduri)
- Str. Toamnei - remedierile constatate în urma recepției vor fi efectuate în 2017 (constructor: SC DPC)

- Frezorilor (constructor: SC Elis Pavaje)
- Str. Ecaterina Varga – remedierile constatate în urma recepției vor fi executate în 2017 (constructor: SC Intralpin)

Zona Lupeni – Gușterița

- Str. Zorilor - (constructor: SC Geiger)
- Str. Vânătorilor - (constructor: SC Geiger)
- Str. Tohan - (constructor: SC Geiger)
- Str. Sandu Aldea - (constructor: SC Geiger)
- Str. Petru Poni - (constructor: SC Geiger)
- Str. Crinilor - (constructor: Geiger)
- Str. Crișului - (constructor: Geiger)
- Str. Mureșului - (constructor: Geiger)
- Str. Lupeni, inclusiv fundătura Lupeni - lucrările nu au putut fi recepționate; strada este la nivel de asfalt, însă Comisia de recepție a dispus constructorului o serie de lucrări de remediere care vor fi realizate în 2017  (constructor: SC Comtram SA)

Cartierul Reșița

- Str. Ciocârliei  (constructor: SC Geiger)

Cartierul Terezian

- Str. Elena Cuza (constructor: SC DPC)
- Str. Castorului  (constructor: SC DPC)
- Str. Bujorului (constructor: SC Comtram)
- Str. Odessa (constructor: SC Comtram)

Cartierul Țiglari

- Str. Doinei  (SC Elis Pavaje)

Cartierul Trei Stejari

- Sensul giratoriu din intersecția străzilor Bâlea - Ștefan cel Mare - Moldoveanu (constructor: SC DPC)

Cartierul Turnișor

- Str. D.D. Roșca (constructor: SC Sinecon)

Cartierul Valea Aurie

- Str. Cindrelului (constructor: SC DPC)

Viile Sibiului

- Str. Viile Sibiului (constructor SC Comtram)

NOTĂ: Pe o parte din aceste străzi comisia de recepție a constatat necesitatea efectuării unor remedieri. Având în vedere că majoritatea străzilor au fost recepționate în noiembrie sau decembrie, remedierile vor fi efectuate în primăvara lui 2017, atunci când temperaturile permit astfel de intervenții.

 

II. STRĂZI ÎNCEPUTE ÎN 2016, CARE VOR FI FINALIZATE ÎN 2017 (24 străzi)

Cartierul Gușterița

- Str. Ceaikovski – Carosabilul a fost adus la nivel de piatră spartă, lucrările urmând să se reia în primăvară, iar trotuarele sunt la nivel de beton. Ritmul de execuție a fost întârziat de lucrările la rețeaua de gaz care au trebuit efectuate de societatea deținătoare a rețelei. (constructor: SC Geiger)

Cartierul Terezian

- Str. Ecaterina Teodoroiu – Tronsonul dintre viaduct și intersecția cu strada Petru Maior este la stadiu de balast, atât pe carosabil, cât și pe trotuare. Pe tronsonul dintre strada Petru Maior și strada Bujorului s-a amenajat doar carosabilul, acesta fiind la stadiul de balast. Pe tronsonul dintre strada Bujorului și Bagdasar lucrările vor începe în 2017. (constructor: SC Comtram SA)

- Str. Petru Maior - Trotuarele sunt betonate în prezent, iar pe carosabil s-a așternut primul strat asfaltic pe 90% din lungime, restul fiind la nivel de piatră spartă. (constructor: SC Comtram SA)

Cartierul Lazaret

- Str. Principatele Unite - Tronsonul dintre strada Oțelarilor și strada Luceafărului este finalizat. Pe tronsonul dintre strada Oțelarilor și strada Henri Coandă se realizează branșamentele caselor la noua rețea de apă. Acesta din urmă va rămâne închis până în primăvara anului viitor, când se vor finaliza lucrările; (constructor: SC Drumuri și Poduri)

- Str. Strungului - Pe tronsonul dintre Calea Gușteriței și strada Nicovalei s-a așternut primul strat asfaltic, trotuarele fiind și acestea asfaltate. Pe restul lungimii străzii a fost așternută piatra spartă pe carosabil, iar trotuarele sunt la nivel de balast; (constructor: SC Drumuri și Poduri)

- Str. Balanței și Turgheniev – Noile rețelele de apă, canalizare unitară și telecomunicații sunt finalizate. Pe carosabil s-a așternut piatra spartă, iar trotuarele sunt betonate; (constructor: SC Geiger)

Cartierul Ștrand

- Str. Munteniei – Jumătate din stradă este la stadiu de prim strat asfaltic, cealaltă jumătate a străzii fiind la nivel de piatră spartă. Pe trotuare s-a așternut betonul. (constructor: SC Drumuri și Poduri)

Cartierul Lupeni

- Str. Porumbeilor și Rândunelelor – Rețelele de apă și canalizare au fost modernizate, trotuarele sunt betonate, iar carosabilul este la nivel de prim strat asfaltic (constructor: SC Geiger)

Cartierul Marmeladă

- Str. Mărului - Rețeaua de canalizare pluvială a fost modernizată, carosabilul este la stadiu de prim strat asfaltic, iar trotuarele sunt betonate; (constructor: SC Geiger)
- Str. Părului, Vișinilor și Prunelor - Rețelele de utilități sunt finalizate, trotuarele sunt betonate în proporție de 90%, iar pe carosabil se va așterne piatră spartă până la sfârșitul anului; (constructor: SC Geiger)
- Str. Nucului – Pe această stradă s-a lucrat doar la rețeaua de canalizare, amenajarea carosabilului și a trotuarelor urmând să se efectueze în 2017; (constructor: SC Geiger)

Zona Obor – Viitorului

- Str. Berzelor – Anul acesta s-au modernizat rețelele de apă, canalizare menajeră și pluvială. Lucrările la drum și trotuare se vor efectua în 2017. (constructor: SC Geiger)
- Str. Sălciilor – S-au modernizat rețelele de apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și telecomunicații. Pe carosabil s-a turnat piatra spartă pe 80% din lungime, iar trotuarele sunt la stadiu de balast (constructor: SC Geiger)
- Str. Oltului – Rețelele de distribuție și transport de apă au fost finalizate, iar pe carosabil se toarnă balast. Dacă vor permite condițiile meteo, se vor betona trotuarele și se va așterne stratul de piatră spartă pe carosabil (constructor: SC Geiger)
- Str. Smigelschi – Noile rețelele de apă și telecomunicații sunt finalizate, carosabilul este la stadiu de prim strat asfaltic, iar trotuarele sunt betonate (constructor: SC Geiger)

Zona Piața Cluj I

- Str. General Bălan și I. P. Reteganu - Rețelele de utilități sunt finalizate, carosabilul este la nivel de prim strat asfaltic, iar trotuarele sunt la nivel de beton (constructor: SC Geiger)
- Str. Narciselor - Rețelele de apă și canalizare precum și rețeaua metropolitană sunt finalizate, carosabilul este la stadiu de piatră spartă, iar trotuarele sunt betonate în proporție de 85% (constructor: SC Geiger)
- Str. Păltiniș - Noile rețele de apă, canalizare și canalizație metropolitană sunt amenajate, trotuarele sunt balastate, iar carosabilul este la nivel de piatră spartă (constructor: SC Geiger)

Cartierul Țiglari

- Str. Zidarilor – Constructorul a amenajat rețeaua de canalizare pluvială și cea de telecomunicații, trotuarele sunt la nivel de beton, iar carosabilul este la stadiu de piatră spartă; (constructor: SC Comtram SA)

 

III. MODERNIZAREA CARTIERELOR DIODA ȘI HIPODROM (valoare contracte: 12.876.379 lei)

Reparații capitale în cartierul DIODA: până la sfârșitul  anului 2016, din totalul de 28 de parcări prevăzute s-au finalizat 20, iar din totalul de 16 alei sau străzi s-au finalizat 12. (constructor: SC Terra Building)

Reparații capitale în cartierul HIPODROM II: (constructor: SC Geiger)

- Pe Aleea Biruinței s-a finalizat rețeaua de apă și branșamentele, lucrările fiind realizate de SC Apă Canal SA. Pe tronsonul dintre strada Gorăslău și bl. nr. 3 s-a așternut piatra spartă, iar trotuarele sunt la stadiu de balast. Pe restul străzii (120 m) s-a intervenit doar la conducta de apă, lucrările urmând a fi continuate în primăvara anului viitor.
- Pe strada Mirăslău carosabilul este la stadiul de prim strat asfaltic, iar trotuarele sunt finalizate până la intersecția cu str. Gorăslău. Pe porțiunea dintre strada Gorăslău și strada Hipodromului trotuarele sunt betonate
- În perimetrul dintre strada Nicolae Iorga, Aleea Biruinței, b-dul Mihai Viteazu și bl. 11 B (aleea care face legătura cu Aleea Turnu Roșu) parcările și carosabilul au fost finalizate, iar trotuarele rămân în lucru
- În spatele dispensarului de pe strada Nicolae Iorga s-au finalizat parcările, carosabilul, trotuarele, iluminatul public și cablajul metropolitan, până la Oficiul Poștal

Notă: Șantierele rămase în lucru vor fi întreținute de constructor pentru a permite circulația rutieră și pietonală în perioada sezonului rece.

 

IV. CALEA VERDE PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ – coborârea cablurilor în subteran pe cinci bulevarde principale

În 2016 s-a concretizat și proiectul Calea Verde pentru Dezvoltare Durabilă prin care s-a creat canalizația subterană pentru coborârea cablurilor suspendate pe cinci artere principale din oraș. Proiectul a fost finanțat din bugetul local al municipiului Sibiu cu 5,6 milioane de lei, la această sumă adăugându-se o finanțare nerambursabilă în valoare de 4,7 milioane de lei.

Lucrările au fost efectuate pe bulevardul Corneliu Coposu, Calea Dumbrăvii, șoseaua Alba Iulia, bulevardul Vasile Milea și bulevardul Victoriei. Tubulatura amenajată în trotuare sau în zone verzi pe ambele părți ale străzilor menționate a presupus săpături cu o lungime totală de peste 16 km. Constructorul va continua în 2017 lucrările de refacere a trotuarelor afectate.

 

V. LUCRĂRI DE REPARAȚII ȘI ÎNTREȚINERE STRĂZI

În 2016, în cadrul contractului încheiat cu SC COMTRAM SA pentru efectuarea lucrărilor de întreținere și reparaţii străzi în municipiului Sibiu s-au efectuat lucrări în valoare de 2.598.138,23 lei.  Cele mai ample lucrări de reparații s-au efectuat pe străzile Aleea Filozofilor, Iosif Velceanu și Turismului. Pe aceste trei străzi s-au înlocuit straturile de asfalt, s-au reparat trotuarele, s-a îmbunătățit sistemul de colectare a apelor pluviale și s-au ridicat la cotă capacele căminelor de vizitare.

 

VI. INVESTIȚII ÎN LOCURILE DE JOACĂ

Anul acesta a fost amenajat locul de joacă din parcul Sub Arini, valoarea investiției ridicându-se la 546.730,80 lei. Noul loc de joacă este dotat cu echipamente destinate copiilor cu vârsta între 0 și 14 ani. Acesta este amenajat sub formă de cetate, cu turnuri, platforme, punți, cățărătoare și tobogane, leagăne, un carusel, balansoare, o masă de joacă pentru apă și nisip și un leagăn pentru copiii cu dizabilități.

Se achiziționează echipamente pentru noi locuri de joacă. În prezent procedura de achiziție este la stadiul de evaluare a ofertelor tehnice, iar până la sfârșitul anului se va încheia și contractul. Echipamentele vor fi amplasate în anul 2017 în următoarele 14 locații: șos. Alba Iulia, Str. Bucegi/Eftimie Murgu, Gara Turnișor, str. Nicolae Iorga secția 1 Poliție, Cartierul Tineretului, str. Oțelarilor, Aleea Iasomiei, Str. Tilișca, Aleea Haiducului, Str. Doinei, Valea Săpunului, str. Vasile Aaron, str. Siretului, Parcul Tineretului. Valoare estimată a investiției este de 614.978 lei.

 

VII. NOI STAȚII DE AUTOBUZ

Primăria Sibiu a inițiat și finalizat o procedură de achiziție pentru noi stații de autobuz. Contractul a fost încheiat cu firma SC Dupex SRL la o valoare de 543.488,4 lei și presupune livrarea și montarea a 39 de stații de autobuz, cu copertină și laterale.

Stațiile vor fi montate în următoarele locații: două stații pe șoseaua Alba Iulia, una pe Calea Dumbrăvii, una pe strada G. Asachi, două pe strada Maramureșului, două pe strada Rahova, patru pe strada Henri Coandă, cinci pe strada Ștefan cel Mare, una pe strada Luptei, două pe bdul. C. Coposu, câte una pe străzile Luptei, Gladiolelor, Orhideelor, Râului, N. Olahus, Semaforului și bdul Mihai Viteazu, două pe strada Podului, două pe strada Viile Sibiului, trei pe Calea Șurii Mari, una pe bdul Victoriei, una pe strada V. Cârlova, una pe strada Turda și una pe strada Zăvoi, după ce aceasta va fi modernizată.

 

VIII. MONTAREA DE COȘURI DE GUNOI

Primăria Sibiu a achiziționat 150 de coșuri de gunoi stradale, valoarea achiziției ridicându-se la 124.020 lei. Instalarea acestora în teren este în curs.

 

IX. INVESTIȚII PROMOVATE DE SERVICIUL DE ADMINISTRARE A DOMENIULUI PUBLIC

FINALIZATE în valoare de 2.492.249 lei, dintre care amintim:

- Amenajarea terenurilor de sport pe terenul secundar al Stadionului
- Amenajarea de zone recreative și de agrement lângă terenul secundar al Stadionului Municipal, incluzând aparate de fitness
- Achiziția de rastele pentru biciclete care vor fi montate în 39 de locații
- Achiziția a 28 de standuri pentru comercianți care vor fi amplasate pe strada Papiu Ilarian
- Amenajarea unui sistem de supraveghere pentru terenul secundar al Stadionului și pentru zona de agrement de lângă acesta
- Achiziția a 5 automate de parcare, din care patru pentru bulevardul Mihai Viteazu și unu pentru intersecția str. Măsarilor cu Piața Cibin

ÎN CURS, însumând o valoare estimată de 489.000 lei:

- Instalarea unui sistem de plată a parcării cu cardul în cadrul automatelor existente în Piața Mică și Cazarma 90
- Amenajarea sistemului de irigare pentru terenul Stadionului Municipal
- Realizarea unei aplicații pentru rezervări și plata online pentru utilizarea terenului secundar al Stadionului

 

X. MODERNIZAREA ȘI REFUNCȚIONALIZAREA PARCULUI ȘTRAND

Acest parc a fost complet reabilitat: au fost modernizate aleile, iluminatul public, au fost recondiționate zonele verzi, a fost construită o fântână arteziană și o cișmea. În fața bisercii a fost amenajată o piațetă. Parcul include în prezent un teren de baschet, o zonă pentru tenisul de masă, ambele cu pardoseală elastică și un teren de badminton pavat cu gazon natural. Zona de joacă pentru copii a fost extinsă prin amplasarea de noi jocuri. De asemenea, au fost amplasate și echipamente de fitness. Parcul a fost mobilat cu bănci, coșuri de gunoi, suporturi pentru biciclete și a fost amenajată o toaletă publică.

Valoarea investiției contractate cu SC Gazonul SRL în martie 2016 este de 1.967.000 lei.

 

XI. INVESTIȚII ÎN CLĂDIRILE UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Valoarea investițiilor în anul 2016 în clădirile în care funcționează unități de învățământ se ridică la 9,7 milioane de lei. Din totalul de 50 de unități de învățământ, 29 au beneficiat de lucrări în acest an. Dintre acestea amintim pe cele mai importante:   

- Finalizarea mansardei la Grădinița nr. 5 (str. Siretului) – mansarda a fost dată în folosință în noiembrie 2016 și oferă spațiu de dormit pentru încă 50 de copii care frecventează cursurile unității. (grădinița este frecventată de 170 de copii)
- Reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național Gheorghe Lazăr (lucrare în curs, care va fi continuată în 2017)
- Amenajare mansardei în podul existent al Grădiniței nr.33, instalarea unei centrale termice și reabilitarea instalației termice, precum și dotarea cu mobilier a sălilor – mansarda a fost dată în folosință în septembrie 2016 și s-au creat 40 de locuri în plus, precum și un spațiu adecvat pentru servirea mesei.
- Continuarea construcției noii grădinițe pe strada Hațegului (termen de finalizare – 1 iulie 2017) – se vor crea 180 de locuri pentru preșcolari, adică 6 săli de clasă și 6 dormitoare
- Reamenajarea blocului alimentar al Grădiniței nr 36 și dotarea acestuia cu spălătoare, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC și geam termopan

La acestea se adaugă lucrări de înlocuire a tâmplăriei la Grădinița nr. 15, nr. 16 și Școala nr. 12, reabilitarea fațadei Grădiniței nr. 16, amenajarea termosistemului Școlii Gimnaziale Ioan Slavici și a Grădiniței nr. 1 (str. Iezer), dotarea corpului nou al Școlii nr. 13 și instalarea unor sisteme de siguranță la 12 unități de învățământ.

 

XII. INVESTIȚII ÎN SPITALUL DE PEDIATRIE

În 2016 au fost investiți 3 milioane de lei pentru următoarele lucrări finalizate sau în curs de realizare și pentru diverse dotări:

Modernizări interioare în pavilioanele A și B ale secției Chirurgie
Amenajarea de noi spații medicale în podul existent al secției Boli Infecțioase
Dotări cu mobilier, aparatură medicală și/sau IT a unității de transfuzii sanguine și a secției de Boli Infecțioase

 

XIII. NOUL SEDIU AL CASEI DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI SIBIU

Construcția unui nou sediu pentru Casa de Cultură a Municipiului și a Teatrului de Balet a continuat în acest an, valoarea lucrărilor fiind de 4,6 milioane de lei. Noul imobil în suprafață de 1.100 m2 va adăposti birouri, sala de repetiţii pentru balerini, dar şi camere de cazare pentru balerinii care nu au domiciliul în Sibiu.

În prezent noua clădire este ridicată, iar acoperișul a fost conturat. Se execută în prezent drenajul clădirii, se lucrează la stratul suport al acoperișului și la învelitoarea acestuia, la instalațiile de utilități de la etajul clădirii și la termosistemul fațadei.

 

XIV. INVESTIȚII ÎN GRĂDINA ZOOLOGICĂ

Investițiile au cumulat anul acesta o sumă de 790.000 de lei. Dintre acestea amintim:

Construcția adăpostului pentru râși
Construcția adăposturilor de ploaie
Execuția rețelei de iluminat în zona lacului II – în lucru
Amenajarea unei alei în zona lacului II – în lucru
Amenajarea locului de joacă lângă lacul II
Implementarea unui sistem digital de informare a vizitatorilor

De asemenea, la sfârșitul anului s-a demarat procedura de achiziție pentru construcția unor vestiare pentru muncitori și spații tehnice.

 

XV. INVESTIȚII ÎN CIMITIRUL MUNICIPAL

În acest an fost au fost finalizate lucrări în valoare de 2.227.583 lei, dintre care amintim:

- Extinderea rețelei electrice de distribuție în Cimitirul Municipal - finalizat
- Extinderea rețelei de apă în Cimitirul Municipal - finalizat
- Amenajarea unei parcări care să deservească Cimitirul situată pe Calea Cisnădiei
- Amenajarea unui sistem integrat de acces pentru autovehicule – pus în funcție în luna decembrie
- Instalarea unui sistem de supraveghere – pus în funcțiune în decembrie 

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios

18.04.2024

Informații despre prezența insectelor tigrul platanului și ploșnița dantelată în Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE