Print Friendly and PDF

Primăria Sibiu continuă acțiunile de deszăpezire

Secţiunea: comunicate back

08.01.2017

În contextul noilor căderi de zăpadă și a codului galben în vigoare pentru temperaturi scăzute, primarul Astrid Fodor a convocat duminică, 8 ianuarie, comandamentul de iarnă constituit la nivel local pentru a analiza situația din teren și a dispus măsurile care se impun pentru o acțiune de deszăpezire mai eficientă.

Astfel, cu sprijinul unor societăți comerciale cu spirit civic cărora le mulțumim cu această ocazie, s-au găsit soluții pentru a scoate în teren 23 de utilaje în total. Acestea includ pluguri, utilaje care împrăștie sare și nisip, dar și buldozere și camioane cu care s-a început transportul zăpezii acumulate. Două dintre cele 23 de utilaje intervin în stațiunea Păltiniș.

In această seară și la noapte se va interveni cu prioritate ​pe principalele artere, dar și pe străzile unde sunt situate unități de învățământ pentru a elibera de zăpadă locuri de parcare. De asemenea, se va interveni în următoarele ore pentru eliberarea de zăpadă a principalelor parcări zonale. Subliniem un aspect important: sibienii care dețin garaje sunt rugați să nu parcheze pe carosabil în aceste zile deoarece mașinile parcate împiedică acțiunea plugurilor și a celorlalte utilaje, mai ales pe străzile înguste.

Având în vedere că​ de luni, 9 ianuarie reîncep cursurile unităților de învățământ, părinții care îș​i duc copii cu mașina la școală sunt rugați să​ plece din timp de acasă, luând în considerare condițiile meteo și faptul că în oraș se circulă în condiții de iarnă.

În ceea ce privește deszăpezirea trotuarelor, Poliț​ia Locală și Serviciul de Administrare a Domeniului Public s-au concentrat pe înștiințarea sibienilor persoane fizice și juridice cu privire la obligația pe care o au de a curăța gheața și zăpada de pe trotuarele din zona locuinței sau firmei pe care o dețin pentru a evita accidentarea pietonilor. Cele două servicii publice amintite au emis în ultimele 3 zile peste 900 de somații scrise către firme și către cetățenii care nu și-au curățat trotuarele. Remintim faptul că zăpada curățată de pe trotuar sau din curți NU se poate arunca pe carosabilul curățat cu eforturi de echipele de deszăpezire. ​