Print Friendly and PDF

Noi șantiere și lucrări la rețeaua de gaz

Secţiunea: comunicate back

07.03.2017

Comisia de Circulație a avizat redeschiderea a încă patru șantiere începând din această săptămână:

Din 8 martie se reiau reparațiile capitale în cartierul Hipodrom II. Se va lucra în zona din spatele complexul Cedonia, în vecinătatea Aleii Haiducului. Comisia a avizat continuarea lucrărilor până în data de 6 mai, cu închiderea circulației în zonele în care se lucrează.

În aceeași perioadă se vor executa lucrări și în zona Aleea Biruinței – Aleea Turnu Roșu, modernizată în cadrul aceluiași proiect. Constructorul va reface aleile carosabile și trotuarele existente, iar spațiile de parcare vor fi amenajate cu grile înierbate.

Șantierul de pe strada Munteniei se redeschide pentru finalizarea lucrărilor de modernizare. Până la sfârșitul anului trecut pe o jumătate de stradă s-a turnat primul strat asfaltic, cealaltă jumătate fiind la nivel de balast. Trotuarele sunt în prezent la nivel de beton. 

Comisia a avizat și redeschiderea șantierului de pe strada Principatele Unite. Tronsonul dintre strada Oțelarilor și strada Luceafărului a fost finalizat și dat în circulație anul trecut. Constructorul va continua lucrările de modernizare pe porțiunea dintre strada Oțelarilor și strada Henri Coandă, circulația urmând să fie închisă până la finalizarea lucrărilor prevăzută în luna mai.

Șantierul de modernizare a străzii Strungului se va redeschide din această săptămână, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 12 mai. Până la sfârșitul anului trecut constructorul a așternut primul strat asfaltic pe tronsonul dintre Calea Gușteriței și strada Nicovalei, trotuarele fiind și acestea asfaltate. Pe restul străzii a fost așternută piatra spartă pe carosabil, iar trotuarele sunt la nivel de balast.

 

Comisia a avizat și înlocuirea conductelor de gaz și a branșamentelor pe următoarele străzi de către firmele angajate de societatea de gaz, termenele menționate incluzând și refacerea carosabilului:

- strada Viitorului în perioada 6 martie - 6 aprilie; circulația se va închide pe o bandă.

- strada Bastionului în perioada 11 martie - 4 aprilie; pentru a gestiona eficient traficul în zonă, Comisia a avizat următoarea etapizare:

  • în perioada 11-12 martie se vor executa lucrările pe tronsonul cuprins între strada Tribunei și strada Lupaș, cu închiderea totală a circulației
  • în perioada 13 martie – 4 aprilie se vor executa lucrările pe tronsonul cuprins între strada Lupaș și strada Andrei Șaguna, sub circulație.

- strada Heinrich Heine în perioada 20 martie - 30 aprilie; circulația se va închide parțial

- strada Presaca în perioada 8-31 martie; circulația se va închide parțial

- strada Iazu Morii în perioada 8-31 martie; circulația se va închide complet în perioada efectuării lucrărilor.