Serviciul Cultură, Sport și Turism

back
CONDUCEREA:

Şef serviciu: Chiș Carmen
CONTACT:

Adresă: Piața Mică, nr. 25 - La Etajul II
tel. (0040)-269-506505
fax. (0040)-269-208812
mail
Acte necesare aferente acestui serviciu  

DESCRIERE

Serviciul Cultură, Sport şi Turism

1. Elaborează un program de dezvoltare și strategii culturale pentru instituțiile publice de cultură din subordinea Consiliului Local al Municipiului Sibiu.
2. Promovează măsuri privind dezvoltarea ofertei culturale, sportive şi a comunităţii locale din municipiul Sibiu, susţinerea şi asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţilor culturale şi artistice organizate în Sibiu de către instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale şi alte persoane juridice sau fizice.
3. Stabileşte şi menţine relaţii de cooperare (colaborare) cu instituţiile administraţiei centrale în vederea corelării programelor şi iniţiativelor în domeniu ale municipalităţii cu priorităţile, direcţiile şi programele elaborate la nivel naţional.
4. Dezvoltă şi menţine relaţii de colaborare cu organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) care derulează programe educativ-culturale în domeniu. 
5. Colaborează cu anumite compartimente de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu în scopul integrării propunerilor de angajamente faţă de instituţiile din domeniu sau de competenţă în ansamblul programelor susţinute de Primăria Municipiului Sibiu. 
6. Sesizează conducerii municipalităţii aspectele negative din activitatea instituţiilor care fac parte din sfera sa de activitate şi face propuneri pentru eliminarea operativă a disfuncționalităților constatate. 
7. Fundamentează măsurile care se propun spre aprobare consiliului local, privind buna funcţionare a instituţiilor publice de cultură subordonate, înfiinţarea sau reorganizarea unor instituţii publice de cultură de interes local. 
8. Gestionează  informaţiile privind cadrul normativ în domeniul de activitate al serviciului (legislaţia specifică), informează superiorul ierarhic asupra evoluţiei acestuia în vederea adoptării normelor locale specifice privind organizarea și desfăşurarea activităţii instituţiilor municipale de cultură şi perfecţionarea demersurilor autorităţilor municipale în scopul susţinerii și dezvoltării ofertei culturale în municipiul Sibiu.
9. Dezvoltă relaţii permanente cu instituţiile municipale de cultură în scopul fundamentării strategiilor culturale, precum și a programelor și proiectelor culturale specifice. 
10. Colaborează cu celelalte compartimente de specialitate ale Primăriei Municipiului Sibiu în scopul integrării propunerilor sale de angajamente faţă de programele instituţiilor municipale de cultură în ansamblul programelor susţinute de municipalitate, precum şi în vederea exercitării competenţelor de coordonare a activităţii acestor instituţii sub aspect metodologic. 
11. Analizează și avizează proiectele regulamentelor de organizare şi funcţionare ale instituţiilor municipale de cultură.
12. Analizează dinamica vieţii culturale locale, rezultatele proiectelor și programelor susţinute de municipalitate în acest domeniu și propune măsuri fundamentate privind optimizarea și dezvoltarea ofertei culturale locale.
13. Evaluează programele, strategiile culturale şi proiectele de management  propuse de instituţiile de cultură în conformitate cu legislația din domeniu.
14. Analizează şi întocmeşte în calitate de departament de specialitate, Referatul de analiză al Raportului de activitate depus de instituţia publică de cultură şi participă alături de comisia de evaluare la evaluarea managementului instituţiilor publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Sibiu.
15. Asigură asistenţa persoanelor fizice și juridice interesate să contribuie la diversificarea formelor de organizare a vieţii comunității, a vieții culturale și sportive locale și la dezvoltarea ofertei sociale, culturale și sportive locale, precum și celor care susţin proiecte și programe sociale, culturale și sportive  în parteneriat cu autorităţile și instituţiile municipale. 
16. Analizează proiectele, întocmeşte şi propune spre aprobare măsurile de colaborare cu uniunile de creaţie, asociaţiile profesionale de utilitate publica, iniţiază programe în parteneriat pentru dezvoltarea și susţinerea ofertei culturale a municipiului Sibiu. 
17. Asigură, la cererea organizaţiilor neguvernamentale cu profil cultural/sportiv interesate, luarea în evidenţă a acestora și monitorizează activitatea organizaţiilor neguvernamentale cu profil cultural/sportiv din municipiul Sibiu la nivelul programelor derulate de municipalitate, sub aspectul relevanţei şi al contribuţiei la dezvoltarea ofertei culturale/sportive locale.
18. Se informează sistematic și desfăşoară relaţii pe baze permanente cu organismele guvernamentale, regionale precum și cu reprezentanțele organismelor internaţionale din România în scopul identificării surselor extrabugetare de finanţare a proiectelor și programelor culturale iniţiate sau susţinute de municipalitate prin instituţiile publice subordonate sau în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale; promovează şi urmăreşte demersurile pentru obţinerea sprijinului financiar necesar derulării programelor respective.
19. Analizează legislaţia specifică domeniului său de competență și propune spre aprobare norme locale privind procedurile și fundamentarea deciziilor autorităţilor municipale în raport cu solicitările şi propunerile organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor fizice în ceea ce priveşte susţinerea şi dezvoltarea ofertei culturale, sportive şi sociale în municipiul Sibiu.
20. Coordonează programarea evenimentelor culturale, sportive şi sociale desfăşurate pe domeniul public al municipiului Sibiu în colaborare cu serviciul de specialitate.
21. Face toate demersurile necesare în vederea organizării selecţiilor de oferte pentru finanţarea nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, sportive şi sociale.
22. Face publice, prin mijloace de informare, lansarea selecţiilor de oferte.
23. Preia, inventariază şi înregistrează dosarele de proiect depuse de solicitanţii finanţării nerambursabile.
24. Ia măsurile necesare pentru constituirea comisiilor de evaluare şi selecţie a ofertelor.
25. Participă în calitate de membru în comisiile de evaluare şi selecţie a proiectelor şi/comisiile de soluţionare a contestaţiilor, ca reprezentant al aparatului de specialitate al primarului, în situaţia în care este desemnat prin dispoziţie ; asigură secretariatul comisiilor.
26. Evaluează cererile de finanțare selectate pentru a fi finanțate de către comisie și aprobate prin HCL.
27. Gestionează şi rezolvă corespondenţa sosită prin e-mail  sau prin registratură, repartizată serviciului.
28. Participă la şedinţele Comisiei de Avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice în Municipiul Sibiu.
29. Elaborează strategii de dezvoltare şi promovare a municipiului Sibiu din punct de vedere turistic.
30. Inventariază, monitorizează principalele resurse turistice şi gestionează bazele de date create.
31. Elaborează propuneri de dezvoltare a turismului, care stau la baza Programului anual de dezvoltare a produselor turistice.
32. Participă împreună cu organele abilitate, la elaborarea, promovarea şi dezvoltarea programelor de interes local.
33. Elaborează propuneri privind colaborări sau parteneriate în domeniul turismului şi le propune spre aprobare, potrivit legii.
34. Sprijină acţiunile de dezvoltare a turismului în municipiul Sibiu prin urmărirea activităţii turistice, în aşa fel încât operatorii economici cu activitate în domeniul turismului sã aibă acces la resursele turistice, cu respectarea normelor de punere în valoare şi protecţie a acestora.
35. Derulează proiectele de investiţii necesare pentru menţinerea şi dezvoltarea potenţialului turistic naţional şi creşterea calităţii serviciilor turistice.
36. Organizează şi participă la acţiuni de promovare turistică (marketing) pe plan intern şi extern (internaţional) individual sau în colaborare cu Ministerul Turismului sau a organismelor din subordinea acestora.
37. Contribuie la creşterea calităţii produselor turistice.
38. Asigură funcţionarea Centrelor de Informare Turistică conform orarului stabilit cu aprobarea şefului ierarhic în funcţie de sezonalitatea turistică şi de fluxul turistic înregistrat, desfăşurând activităţi de informare a turiştilor/vizitatorilor privind oferta turistică a oraşului;
39. Analizează, înregistrează şi răspunde la solicitările din partea turiştilor primite telefonic, prin fax, e-mail sau poştă. 
40. Asigură activitatea de oferire de informaţii corecte turiştilor/vizitatorilor cu privire la diversitatea ofertelor practicate în reţeaua serviciilor turistice, menţinându-se o atitudine echidistantă şi loială faţă de toţi partenerii din turism.
41. Se informează în permanenţă, colectează şi actualizează în mod constant informaţiile turistice proprii zonei, menţine în actualitate bazele de date electronice şi actualizează informaţiile pe site-ul de promovare turistică a oraşului.
42. Participă activ la implementarea strategiei de dezvoltare turistică a localităţii/judeţului şi în procesul de diagnosticare turistică teritorială, la nivel local.
43. Menţine contactul permanent cu celelalte Centre de Informare Turistică din oraş şi judeţ şi utilizează documentele standardizate pentru reţeaua turistică. 
44. Realizează rapoarte zilnice cu privire la profilul vizitatorilor (zona/ţara de provenienţă, scopul vizitei, durata vizitei, etc.) şi comunică lunar rezultatele statistice obţinute şefului ierarhic.
45. Organizează sau co-organizează şi participă la organizarea de vizite pentru descoperirea atracţiilor locale sau de evenimente pentru valorificare a potenţialului turistic local.
46. Iniţiază proiecte şi implementează proiectele de promovare turistică şi realizează materiale de promovare şi informare turistică ( broşuri, hărţi, dvd., etc.).
47. Iniţiază şi implementează proiecte de promovare a Centrelor de Informare Turistică.
48. Asigură animarea parteneriatului local între diferitele structuri implicate în dezvoltarea turistică a zonei prin: menţinerea unei legături permanente cu operatorii turistici locali; organizarea sau co-organizarea de reuniuni, seminarii, sesiuni de discuţii; sensibilizarea operatorilor din turism pentru demersuri de clasificare şi de creştere a calităţii serviciilor; incitarea la crearea de noi produse turistice şi iniţierea de propuneri pentru dezvoltarea turistică a zonei, la nivel local şi judeţean.
49. Gestionează spaţiul de primire a turiştilor şi toate materialele de informare aflate în custodia Centrului de Informare Turistică prin: aprovizionarea permanentă a spaţiilor de expunere; menţinerea ordinii prestabilite în prezentarea informaţiilor; asigurarea bunei întreţineri a spaţiului de primire (ordine, curăţenie, aerisire, flori); completarea tuturor formularelor de evidenţă a materialelor stabilite de şeful ierarhic; supunerea spre aprobare şefului ierarhic a tuturor materialelor de informare distribuite prin Centrele de Informare Turistică.
50. Analizează dinamica activităţilor sportive locale, rezultatele proiectelor şi programelor susţinute de municipalitate în acest domeniu şi propune măsuri fundamentate privind optimizarea şi dezvoltarea mişcării sportive la nivel local. 
51. Asigură asistenţa persoanelor fizice și juridice interesate să contribuie la diversificarea formelor de organizare a vieţii sportive locale precum şi a celor care susţin proiecte si programe sportive în parteneriat cu autorităţile şi instituţiile municipale. 
52. Analizează proiectele sportive, întocmeşte şi propune spre aprobare măsurile de colaborare cu asociaţiile sportive, iniţiază programe în parteneriat cu acestea pentru dezvoltarea şi susţinerea mişcării sportive la nivel local. 
53. Monitorizează activitatea organizaţiilor neguvernamentale de profil din municipiul Sibiu sub aspectul relevanţei şi al contribuţiei acestora la dezvoltarea mişcării sportive la nivel local şi a creşterii performanţelor sportive. 
54. Se informează sistematic şi desfăşoară relaţii pe baze permanente cu organismele guvernamentale, regionale precum şi cu reprezentanțele organismelor internaţionale din România în scopul identificării surselor extrabugetare de finanţare a proiectelor şi programelor sportive iniţiate sau susţinute de municipalitate prin instituţiile publice subordonate sau în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale; promovează şi urmăreşte demersurile pentru obţinerea sprijinului financiar necesar derulării programelor respective.
55. Analizează tendinţele marketingului online şi evaluează gradul de vizibilitate a oraşului Sibiu în acest context.
56. Fundamentează, elaborează şi implementează strategia de promovare online a oraşului Sibiu.
57. Monitorizează site-urile de specialitate turistică.
58. Intervine online pe site-urile de specialitate turistică prin editarea de texte de informare şi promovare a oraşului Sibiu acolo unde site-ul o permite.
59. Promovează în timp real evenimentele aprobate în cadrul celor trei agende din oraşul Sibiu şi răspunde solicitărilor de informaţii turistice.
60. Monitorizează efectele campaniilor de promovare online derulate şi propune superiorului ierarhic măsuri de corecţie/optimizare ori deschiderea de noi canale de comunicare online.
61. Face publice, prin mijloacele de informare  (inclusiv Monitorul Oficial, lansarea selecţiilor de oferte pentru Agenda Culturală, Sportivă şi a Comunităţii precum şi toate celelalte comunicări publice necesare întrunirii condiţiilor legale de transparenţă decizională.
62. Preia, inventariază şi înregistrează dosarele de proiect depuse de solicitanţii de finanţări nerambursabile pentru domeniile Agenda Culturală, Sportivă şi a Comunităţii.
63. Elaborează procesele verbale ale întrunirilor Comisiilor de Evaluare și selecție a proiectelor și de soluționare a contestațiilor şi Rapoartele HCL de aprobare a Agendelor.
64. Iniţiază încheierea contractelor de finanţare şi după caz a actelor adiţionale cu beneficiarii finanţărilor nerambursabile.
65. Urmărește corelarea dintre bugetul contractului de finanțare şi bugetul cererii de finanțare, precum şi calculul contribuției beneficiarului, aferentă fazei de încheiere a contractului de finanțare, conform Ghidului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi culturale, sportive sau de dezvoltare a comunităţii locale.
66. Verifică documentele de natură contabilă premergătoare încheierii contractului de finanţare (extrase cont, certificate atestare fiscală, bilanţ contabil, etc.).
67. Verifică memoriile justificative depuse de către beneficiari, cu implicații asupra bugetului de venituri şi cheltuieli. 
68. Monitorizează efectuarea plăţilor către beneficiarii finanţărilor nerambursabile.
69. Urmăreşte corelarea dintre activităţile proiectului, buget și indicatorii de evaluare ai proiectului.   
70. Verifică graficul de finanţare, cuantumul şi eşalonarea tranşelor de finanţare în funcţie de etapele de realizare a proiectului cultural, sportiv sau de dezvoltare a comunităţii locale, în faza de încheiere a contractelor de finanţare.
71. Ţine evidenţa și verifică deconturile financiar-contabile ale proiectelor culturale, sportive și de dezvoltare a comunităţii. Propune returnarea deconturilor financiar-contabile, solicitările de clarificări şi completări ale deconturilor, în conformitate cu Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi culturale, sportive și/sau de dezvoltare a comunităţii locale.
72. Asigură comunicarea cu beneficiarii finanţărilor nerambursabile pe domeniile de activitate specifice Serviciului.
73. Gestionează şi rezolvă corespondenţa sosită prin e-mail sau prin registratură pe tema finanțărilor nerambursabile pe domeniile de activitate specifice Serviciului. 
74. Îndeplinește  și alte atribuții stabilite prin lege sau alte acte normative, prin hotărâri ale Consiliului Local sau dispoziții ale primarului. 

Compartiment Cultură

1. Promovează măsuri privind dezvoltarea ofertei culturale din municipiul Sibiu, susţinerea şi asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţilor culturale şi artistice organizate în Sibiu de către instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale şi alte persoane juridice sau fizice. 
2. Stabileşte şi menţine relaţii de cooperare (colaborare) cu instituţiile administraţiei centrale în vederea corelării programelor şi iniţiativelor în domeniu ale municipalităţii cu priorităţile, direcţiile şi programele elaborate la nivel naţional.
3. Dezvoltă şi menţine relaţii de colaborare cu organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) care derulează programe educativ-culturale în domeniu. 
4. Colaborează cu anumite compartimente de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu în scopul integrării propunerilor de angajamente faţă de instituţiile din domeniu său de competenţă în ansamblul programelor susţinute de Primăria Municipiului Sibiu. 
5. Sesizează conducerii municipalităţii aspectele negative din activitatea instituţiilor care fac parte din sfera sa de activitate şi face propuneri pentru eliminarea operativă a disfuncționalităților constatate.
6. Fundamentează măsurile care se propun spre aprobare consiliului local, privind buna funcţionare a instituţiilor publice de cultură subordonate, înfiinţarea sau reorganizarea unor instituţii publice de cultură de interes local.
7. Gestionează informaţiile privind cadrul normativ în domeniul culturii (legislaţia specifică), informează superiorul ierarhic asupra evoluţiei acestuia în vederea adoptării normelor locale specifice privind organizarea și desfăşurarea activităţii instituţiilor municipale de cultură şi perfecţionarea demersurilor autorităţilor municipale în scopul susţinerii și dezvoltării ofertei culturale în municipiul Sibiu.
8. Dezvoltă relaţii permanente cu instituţiile municipale de cultură în scopul fundamentării strategiilor culturale, precum și a programelor și proiectelor culturale specifice. 
9. Colaborează cu celelalte compartimente de specialitate ale Primăriei Municipiului Sibiu în scopul integrării propunerilor sale de angajamente faţă de programele instituţiilor municipale de cultură în ansamblul programelor susţinute de municipalitate, precum şi în vederea exercitării competenţelor de coordonare a activităţii acestor instituţii sub aspect metodologic.
10. Analizează și avizează proiectele regulamentelor de organizare şi funcţionare ale instituţiilor municipale de cultură.
11. Analizează dinamica vieţii culturale locale, rezultatele proiectelor și programelor susţinute de municipalitate în acest domeniu și propune măsuri fundamentate privind optimizarea și dezvoltarea ofertei culturale locale.
12. Evaluează programele, strategiile culturale şi proiectele de management  propuse de instituţiile de cultură în conformitate cu legislația din domeniu. 
13. Analizează şi întocmește în calitate de departament de specialitate, Referatul analiză al Raportului de activitate depus de instituţia publică de cultură şi participă alături de comisia de evaluare, la evaluarea managementului instituţiilor publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Sibiu.
14. Asigură asistenţa persoanelor fizice și juridice interesate să contribuie la diversificarea formelor de organizare a vieţii culturale locale și la dezvoltarea ofertei culturale locale, precum și celor care susţin proiecte și programe culturale în parteneriat cu autorităţile și instituţiile municipale.
15. Analizează proiectele, întocmeşte şi propune spre aprobare măsurile de colaborare cu uniunile de creaţie, asociaţiile profesionale de utilitate publică, iniţiază programe în parteneriat pentru dezvoltarea și susţinerea ofertei culturale a municipiului Sibiu. 
16. Asigură, la cererea organizaţiilor neguvernamentale cu profil cultural interesate, luarea în evidenţă a acestora și monitorizează activitatea organizaţiilor neguvernamentale cu profil cultural din municipiul Sibiu la nivelul programelor derulate de municipalitate, sub aspectul relevanţei şi al contribuţiei la dezvoltarea ofertei culturale locale.
17. Se informează sistematic și desfăşoară relaţii pe baze permanente cu organismele guvernamentale, regionale precum și cu reprezentanțele organismelor internaţionale din România în scopul identificării surselor extrabugetare de finanţare a proiectelor și programelor culturale iniţiate sau susţinute de municipalitate prin instituţiile publice subordonate sau în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale; promovează şi urmăreşte demersurile pentru obţinerea sprijinului financiar necesar derulării programelor respective.
18. Analizează legislaţia specifică domeniului său de competență și propune spre aprobare norme locale privind procedurile și fundamentarea deciziilor autorităţilor municipale în raport cu solicitările şi propunerile organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor fizice în ceea ce priveşte susţinerea şi dezvoltarea ofertei culturale în municipiul Sibiu. 
19. Coordonează programarea evenimentelor culturale, sportive şi sociale desfăşurate pe domeniul public al municipiului Sibiu în colaborare cu serviciul de specialitate.
20. Participă la şedinţele Comisiei de Avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice în municipiul Sibiu ; asigură secretariatul Comisiei şi întocmeşte avizele pentru evenimentele/acţiunile discutate în Comisie.
21. Face toate demersurile necesare în vederea organizării selecţiilor de oferte pentru finanţarea nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale.
22. Face publice, prin mijloace de informare, lansarea selecţiilor de oferte.
23. Preia, inventariază şi înregistrează dosarele de proiect depuse de solicitanţii finanţărilor nerambursabile.
24. Ia măsurile necesare pentru constituirea comisiilor de evaluare şi selecţie a ofertelor.
25. Participă în calitate de membru în comisiile de evaluare şi selecţie a proiectelor, ca reprezentant al aparatului de specialitate al primarului, în situaţia în care este desemnat prin dispoziţie.
26. Gestionează cererile de finanţare selectate pentru a fi finanţate de către comisie şi aprobate prin HCL.
27. Gestionează şi rezolvă corespondenţa sosită prin e-mail agendaculturala@sibiu.ro sau prin registratură pe tema finanţării nerambursabile a programelor, proiectelor şi acţiunilor  culturale acordate de Primăria Municipiului Sibiu.  
28. Îndeplinește  și alte atribuții stabilite prin lege sau alte acte normative, prin hotărâri ale consiliului local sau dispoziții ale primarului. 

Compartiment Centrul de Informare Turistică

1. Elaborează strategii de dezvoltare şi promovare a municipiului Sibiu din punct de vedere turistic.
2. Inventariază și monitorizează principalele resurse turistice şi gestionează bazele de date create.
3. Elaborează propuneri de dezvoltare a turismului, care stau la baza Programului anual de dezvoltare a produselor turistice.
4. Participă împreună cu organele abilitate, la elaborarea, promovarea şi dezvoltarea programelor de interes local.
5. Elaborează propuneri privind colaborări sau parteneriate în domeniul turismului şi le propune spre aprobare, potrivit legii.
6. Sprijină acţiunile de dezvoltare a turismului în municipiul Sibiu prin urmărirea activităţii turistice, în aşa fel încât operatorii economici cu activitate în domeniul turismului să aibă acces la resursele turistice, cu respectarea normelor de punere în valoare şi protecţie a acestora.
7. Derulează proiectele de investiţii necesare pentru menţinerea şi dezvoltarea potenţialului turistic naţional şi creşterea calităţii serviciilor turistice.
8. Organizează şi participă la acţiuni de promovare turistică (marketing) pe plan intern şi extern (internaţional) individual sau în colaborare cu Ministerul Turismului sau a organismelor din subordinea acestora.
9. Contribuie la creşterea calităţii produselor turistice.
10. Asigură funcţionarea Centrelor de Informare Turistică conform orarului stabilit în funcţie de sezonalitatea turistică şi de fluxul turistic înregistrat.
11. Analizează, înregistrează şi răspunde la solicitările din partea turiştilor primite telefonic, prin fax, e-mail sau poştă. 
12. Asigură activitatea de oferire de informaţii corecte turiştilor/vizitatorilor cu privire la diversitatea ofertelor practicate în reţeaua serviciilor turistice, menţinându-se o atitudine echidistantă şi loială faţă de toţi partenerii din turism.
13. Se informează în permanenţă, colectează şi actualizează în mod constant informaţiile turistice proprii zonei, menţine în actualitate bazele de date electronice şi actualizează informaţiile pe site-ul de promovare turistică a oraşului.
14. Participă activ la implementarea strategiei de dezvoltare turistică a localităţii/judeţului şi în procesul de diagnosticare turistică teritorială, la nivel local.
15. Menţine contactul permanent cu celelalte Centre de Informare Turistică din oraş şi judeţ şi utilizează documentele standardizate pentru reţeaua turistică. 
16. Realizează rapoarte zilnice cu privire la profilul vizitatorilor:( zona/ţara de provenienţă, scopul vizitei, durata vizitei, etc.) şi comunică lunar rezultatele statistice obţinute compartimentului “Promovare şi Dezvoltare în Cultură şi Turism”.
17. Organizează sau co-organizează şi participă la organizarea de vizite pentru descoperirea atracţiilor locale sau de evenimente pentru valorificarea potenţialului turistic local.
18. Iniţiază şi implementează proiectele de promovare turistică şi realizează materiale de promovare şi informare turistică (broşuri, hărţi, dvd., etc.).
19. Iniţiază şi implementează proiecte de promovare a Centrelor de Informare Turistică.
20. Asigură animarea parteneriatului local între diferitele structuri implicate în dezvoltarea turistică a zonei prin: menţinerea unei legături permanente cu operatorii turistici locali; organizarea sau co-organizarea de reuniuni, seminarii, sesiuni de discuţii; sensibilizarea operatorilor din turism pentru demersuri de clasificare şi de creştere a calităţii serviciilor; incitarea la crearea de noi produse turistice şi iniţierea de propuneri pentru dezvoltarea turistică a zonei, la nivel local şi judeţean.
21. Gestionează spaţiul de primire al turiştilor şi toate materialelor de informare aflate în custodia  Centrului de Informare Turistică prin: aprovizionarea permanentă a spaţiilor de expunere; menţinerea ordinii prestabilite în prezentarea informaţiilor; asigurarea bunei întreţineri a spaţiului de primire (ordine, curăţenie, aerisire, flori); completarea tuturor formularelor de evidenţă a materialelor stabilite de şeful ierarhic; supune spre aprobare şefului ierarhic  toate materialele de informare distribuite prin Centrele de Informare Turistică.
22. Analizează tendinţele marketingului online şi evaluează gradul de vizibilitate a oraşului Sibiu în acest context.
23. Fundamentează, elaborează şi implementează strategia de promovare online a oraşului Sibiu. 
24. Monitorizează site-urile de specialitate turistică.
25. Intervine online pe site-urile de specialitate turistică prin editarea de texte de informare şi promovare a oraşului Sibiu acolo unde site-ul o permite.
26. Promovează în timp real evenimentele culturale din oraşul Sibiu şi răspunde solicitărilor de informaţii turistice.
27. Monitorizează efectele campaniilor de promovare online derulate şi propune superiorului ierarhic măsuri de corecţie/optimizare sau deschiderea de noi canale de comunicare online.
28. Îndeplinește  și alte atribuții stabilite prin lege sau alte acte normative, prin hotărâri ale consiliului local sau dispoziții ale primarului. 

Compartiment Sport

1. Analizează dinamica activităţilor sportive locale şi a dezvoltării comunităţii locale, rezultatele proiectelor şi programelor susţinute de municipalitate în aceste domenii şi propune măsuri fundamentate privind optimizarea şi dezvoltarea  acestor domenii la nivel local.
2. Asigură asistenţa persoanelor fizice și juridice interesate să contribuie la diversificarea formelor de organizare a vieţii sportive locale precum şi a dezvoltării comunităţii locale prin susţinerea de proiecte și programe  în parteneriat cu autorităţile şi instituţiile municipale. 
3. Analizează proiectele sportive şi de dezvoltare a comunităţii locale, întocmeşte şi propune spre aprobare măsurile de colaborare cu asociaţiile  din cele două domenii, iniţiază programe în parteneriat cu acestea pentru dezvoltarea şi susţinerea  programelor şi proiectelor la nivel local.
4. Monitorizează activitatea organizaţiilor neguvernamentale de profil din municipiul Sibiu sub aspectul relevanţei şi al contribuţiei acestora la dezvoltarea sportului şi a comunităţilor locale şi a creşterii performanţelor  acestora. 
5. Se informează sistematic şi desfăşoară relaţii pe baze permanente cu organismele guvernamentale, regionale precum şi cu reprezentanțele organismelor internaţionale din România în scopul identificării surselor extrabugetare de finanţare a proiectelor şi programelor sportive, precum şi de dezvoltare a comunităţii locale iniţiate sau susţinute de municipalitate prin instituţiile publice subordonate sau în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale; promovează şi urmăreşte demersurile pentru obţinerea sprijinului financiar necesar derulării programelor respective.
6. Analizează legislaţia specifică pe cele două domenii mai sus menţionate şi propune spre aprobare norme locale privind procedurile şi fundamentarea deciziilor autorităţilor municipale în raport cu solicitările şi propunerile organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor fizice în ceea ce priveşte susţinerea şi dezvoltarea mişcării sportive în municipiul Sibiu şi a dezvoltării comunităţilor locale.
7. Gestionează și rezolvă corespondența sosită prin e-mail : agendasportiva@sibiu.ro, contracte.agende@sibiu.ro sau prin registratură pe tema finanțării nerambursabile a programelor, proiectelor și acțiunilor sportive acordate de Primăria Municipiului Sibiu.
8. Face toate demersurile necesare în vederea organizării selecţiilor de oferte pentru finanţarea nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor sportive și de dezvoltare a comunității.
9. Face publice, prin mijloace de informare, lansarea selecţiilor de oferte pentru agenda sport și agenda de dezvoltare a comunității.
10. Preia, inventariază şi înregistrează dosarele de proiect depuse de solicitanţii finanţărilor nerambursabile pentru agenda sport și agenda de dezvoltare a comunității.
11. Ia măsurile necesare pentru constituirea comisiilor de evaluare şi selecţie a ofertelor, agenda sport și agenda de dezvoltare a comunității.
12. Participă în calitate de membru în comisiile de evaluare şi selecţie a proiectelor, pentru agenda sport și agenda de dezvoltare a comunității, ca reprezentant al aparatului de specialitate al primarului, în situaţia în care este desemnat prin dispoziţie.
13. Îndeplinește  și alte atribuții stabilite prin lege sau alte acte normative, prin hotărâri ale consiliului local sau dispoziții ale primarului.

 

 
Cartografierea Datelor cu Caracter Personal.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE SERVICII: