Serviciul Managementul și Integritatea Resurselor Umane

back
CONDUCEREA:

Şef serviciu: Graur Radu Ioan
CONTACT:

Adresă Piața Mică, nr. 25 - La Etajul I
tel. (0040)-269-208800 int 835
mailmail

DESCRIERE

Serviciul Managementul și Integritatea Resurselor Umane

1. Propune primarului structura organizatorică şi numărul de personal din aparatul de specialitate, atribuţiile de serviciu şi fişa postului pentru personalul din subordine precum şi salarizarea întregului personal.  
2. În baza organigramei aprobate, întocmeşte statul de funcţii, respectând criteriile de gradare şi nomenclatoarele de funcţii.
3. Urmăreşte utilizarea personalului din aparatul de specialitate al primarului şi al serviciilor sau instituţiilor publice de interes local, aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Sibiu şi propune măsuri pentru repartizarea şi utilizarea mai judicioasă a acestuia.
4. Avizează proiectele de state de funcţii şi organigrame precum şi modificările ulterioare, la instituţiile şi serviciile publice de interes local, nou înfiinţate sau preluate de Consiliul Local al Municipiului Sibiu, în condiţiile legii.
5. Urmăreşte aplicarea prevederilor legale privind încadrarea, promovarea şi salarizarea personalului din aparatul de specialitate al primarului municipiului Sibiu, coordonează activitatea specifică şi asigură îndrumare şi control în această privinţă, instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate sau preluate, în condiţiile legii, de către Consiliul Local al Municipiului Sibiu.
6. Elaborează, pe baza propunerilor tuturor compartimentelor instituției, proiectul Regulamentului de Organizare și Funcționare și al Regulamentului de Ordine Internă al Primăriei Municipiului Sibiu .
7. Asigură relaţia de colaborare cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. În acest sens, transmite documentele conform legislației în vigoare, solicită avize și întreține portalul de management al funcțiilor și funcționarilor publici administrat de Agenția Națională  A Funcționarilor Publici. 
8. Organizează în luna decembrie, pentru anul următor, programarea concediilor de odihnă atât pentru funcţionarii publici cât şi pentru personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Sibiu.
9. Răspunde de organizarea examenelor şi a concursurilor pentru încadrare şi promovare în muncă privind aparatul de specialitate al primarului, şi de verificarea îndeplinirii de către solicitanţi a condiţiilor prevăzute de lege pentru aceasta. 
10. Asigură secretariatul comisiilor de concurs, respectiv al comisiilor de soluţionare a contestaţiilor.
11. Efectuează lucrările legate de încadrarea, transferul, modificarea sau încetarea raporturilor de serviciu respectiv a contractului individual de muncă pentru personalul din aparatul de specialitate al primarului municipiului Sibiu, precum şi pentru conducătorii serviciilor publice de interes local şi cei ai instituţiilor publice din subordinea Consiliului Local.
12. Întocmește Planul anual de formare și perfecționare profesională a personalului din aparatul de specialitate și îl propune spre aprobare primarului, urmărind aplicarea acestuia.
13. Elaborează contractele încheiate de Primăria Municipiului Sibiu cu angajaţii care urmează cursuri de perfecţionare, în condiţiile legii.
14. Ţine evidenţa registrului general de evidenţă al salariaţilor şi îl completează cu toate modificările survenite.
15. Întocmeşte şi răspunde de evidenţa dosarelor profesionale ale funcţionarilor publici şi ale personalului angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului. 
16. În scopul asigurării gestionării unitare şi eficiente a resurselor umane, precum şi pentru urmărirea carierei funcţionarului public, răspunde de întocmirea, actualizarea, rectificarea, păstrarea şi evidenţa dosarelor profesionale ale funcţionarilor publici şi a registrului de evidenţă a funcţionarilor publici.
17. Avizează fișele de post, urmărește întocmirea acestora de către șefii de structuri  și asigură gestionarea lor.
18. Coordonează procesul de evaluare a performanțelor profesionale individuale a funcționarilor publici și a personalului contractual
19. Face propuneri pentru întocmirea proiectului bugetului local cu privire la cheltuielile de personal pentru aparatul de specialitate al primarului.
20. Supune aprobării primarului referatele de modificare a drepturilor salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului.
21. Stabileşte drepturile salariale lunare cuvenite angajaţilor şi  întocmeşte statele de plată pentru personalul aparatului de specialitate al primarului, în baza pontajelor întocmite de şefii de birouri şi servicii.
22. Întocmeşte statele de plată pentru indemnizaţiile consilierilor locali, pe baza listei de prezenţă întocmită de Serviciul administraţie locală, coordonare asociaţii de proprietari.
23. Elaborează statele de plată pentru concediile de odihnă şi concediile de boală.
24. Calculează drepturile salariale cuvenite salariaţilor aparatului de specialitate al primarului, conform pontajelor prezentate de şefii de servicii, însuşite de conducerea unităţii. Urmăreşte respectarea programului de muncă prin conducerea evidenţei de prezenţă, concedii de odihnă, concedii de boală, recuperări, concedii fără plată, etc.
25. Întocmeşte fişele personale ale salariaţilor, cuprinzând veniturile lunare realizate.
26. Întocmeşte raportările lunare şi trimestriale privind fondul de salarii, veniturile salariale realizate, efectivul de personal, timpul de lucru, precum şi alte situaţii şi raportări legate de activitatea de personal şi salarizare,  pe care le înaintează către Direcția Generală de Statistică, Direcția Generală a Finanțelor Publice, etc. 
27. Efectuează lucrările legate de stabilirea impozitului pe venit în conformitate cu prevederile legislaţiei fiscale.
28. Efectuează lucrările privitoare la întocmirea şi predarea declaraţiei privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiei de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
29. Conduce registrul cu evidenţa declaraţiilor de avere, incompatibilitate şi conflictului de interese pentru funcţionarii publici şi aleşii locali.
30. Primeşte, înregistrează declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor locali, ale primarului şi viceprimarilor precum şi ale altor categorii prevăzute de lege şi eliberează la cererea depunătorului o dovadă de primire.
31. La cerere, pune la dispoziţia personalului formularele declaraţiilor de avere şi interese.
32. Oferă consultanţă pentru completarea corectă a rubricilor de declaraţii şi pentru depunerea în termen a acestora.
33. Evidenţiază declaraţiile de avere şi de interese în Registrul declaraţiilor de avere şi Registrul declaraţiilor de interese, al căror model a fost stabilit prin Hotărâre a Guvernului.
34. Asigură publicarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese, pe pagina de internet a instituţiei, în termen de cel mult 30 de zile de la primire.
35. Trimite Agenţiei Naționale de Integritate, în termen de cel mult 10 zile de la primire, copii certificate ale declaraţiilor de avere şi declaraţiilor de interese primite.
36. Publică pe pagina de internet a instituţiei numele şi funcţia persoanelor care nu depun declaraţia de avere sau declaraţia de interese, în termen de cel mult 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere, date pe care le comunică Agenţiei.
37. Acordă consultanţă referitor la conţinutul şi aplicarea prevederilor legale privind declararea şi verificarea averilor, conflictele de interese şi incompatibilităţile şi întocmeşte note de opinie în acest sens, la solicitarea persoanelor care au obligaţia depunerii declaraţiilor.
38. Monitorizează modul de aplicare și respectare a principiilor și normelor de conduită de către funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu și întocmește rapoarte și analize cu privire la acestea.
39. Desfășoară activitatea de consiliere etică, pe baza solicitării scrise a funcționarilor publici sau la inițiativa sa, atunci când funcționarul public nu i se adresează cu o solicitare, însă din conduita adoptată rezultă nevoia de ameliorare a comportamentului acestuia.
40. Elaborează analize privind cauzele, riscurile, vulnerabilitățile care se manifestă în activitatea funcționarilor publici din Primăria Municipiului Sibiu și care ar putea determina o încălcare a principiilor și normelor de conduită, pe care le înaintează primarului, și propune măsuri pentru înlăturarea cauzelor, diminuarea riscurilor și a vulnerabilităților.
41. Organizează sesiuni de informare a funcționarilor publici cu privire la normele de etică, modificări ale cadrului normativ în domeniul eticii și integrității sau care instituie obligații pentru instituție pentru respectarea drepturilor cetățenilor în relația cu Primăria Municipiului Sibiu.
42. Semnalează practici sau proceduri instituționale care ar putea conduce la încălcarea principiilor și normelor de conduită în activitatea funcționarilor publici.
43. Analizează sesizările și reclamațiile formulate de cetățeni și de ceilalți beneficiari ai activității autorității cu privire la comportamentul personalului care asigură relația directă cu cetățenii și formulează recomandări cu caracter general.
44. Poate adresa în mod direct întrebări sau aplica chestionare cetățenilor și beneficiarilor direcți ai activității autorității cu privire la comportamentul personalului care asigură relația cu publicul, precum și cu privire la opinia acestora despre calitatea serviciilor oferite de instituție.
45. Întocmește un Raport privind respectarea normelor de conduită pe care îl transmite Agenției Naționale  a Funcționarilor Publici; asigură publicarea acestui raport pe site-ul autorității și îl comunică la cererea oricărei persoane interesate.
46. Asigură  evidenţa  legitimaţiilor de serviciu şi a legitimațiilor date persoanelor împuternicite de primar să constate contravenţii şi să aplice amenzi.
47. Eliberează adeverinţe solicitate de personalul aparatului de specialitate al primarului, privind încadrarea, veniturile realizate, etc.
48. Asigură activitatea de secretariat la cabinetele viceprimarilor şi a secretarului general.
49. Asigură editarea documentelor pentru aparatul de specialitate al primarului, în limita personalului disponibil.
50. Serviciul Managementul și integritatea resurselor umane îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de lege, în baza actelor emise de ministere şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, de hotărâri ale Consiliului Judeţean sau încredinţate de Consiliul Local, de către  primar sau de  şefii ierarhici.
51. Îndeplinește  și alte atribuții stabilite prin lege sau alte acte normative, prin hotărâri ale consiliului local sau dispoziții ale primarului. 


Compartiment  Control Intern Managerial, integritate și Managementul Calității

Atribuții privind activitățile de control intern managerial:

1. Asigură implementarea și dezvoltarea sistemului de control intern managerial la nivelul instituției, în conformitate cu prevederile Ordinul Secretarului General al Guvernului (O.S.G.G.) nr. 600/2018 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice, precum și coordonarea dezvoltării sistemului de management al calității.
2. Elaborarea proiectelor privind dezvoltarea standardelor de control intern aprobate prin Ordinul Secretarului General al Guvernului (O.S.G.G.) nr. 600/2018 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice, în funcție de particularitățile organizatorice și funcționale ale instituției.
3. Întocmirea programului anual de dezvoltare a sistemului de control intern managerial (SCIM)  și supunerea spre dezbatere/aprobare Comisiei de monitorizare și Primarului Municipiului Sibiu.
4. Propunerea unor direcții de acțiune pentru dezvoltarea SCIM în funcție de stadiul implementării standardelor de control intern managerial.
5. Asigură, din punct de vedere tehnic și metodologic, monitorizarea, organizarea și îndrumarea dezvoltării  sistemului de control intern managerial.
6. Organizează ședințele Comisiei de monitorizare.
7. Elaborează și ține evidența documentației necesare desfășurării ședințelor Comisiei de monitorizare.
8. Asigură transmiterea anuală la DCIMRI a raportului conducătorului instituției prevăzut la Anexa nr. 4 și anexelor subsecvente, respectiv: Anexa nr. 4.1. - Chestionarul de autoevaluare a stadiului de implementare a standardelor de control intern managerial din Ordinul 600/2018 privind aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice, cu modificările ulterioare; Anexa nr. 4.2. - Situația sintetică a rezultatelor autoevaluării; Anexa nr. 4.3 - raport asupra sistemului de control intern managerial la data de 31 decembrie 20. . .
9. Urmărește modul de realizare a activităților cuprinse în programul de dezvoltare a sistemului de control intern managerial.
10. Consiliază structurile instituției și a serviciilor subordonate consiliului local privind elaborarea procedurilor operaționale și a altor activității ale acestora.
11. Asigură o comunicare eficientă între Comisia de monitorizare și structurile instituției.
12. În colaborare cu toate structurile instituției, propune numirea sau înlocuirea membrilor Comisiei de monitorizare inclusiv secretarul/secretarii Comisiei precum și a persoanelor responsabile de riscuri, pentru fiecare structură în parte, prin întocmirea referatelor supuse aprobării conducerii instituției.
13. Notifică conducătorilor de structuri ai instituției comunicarea datelor specifice activității acestora în vederea întocmirii standardelor prevăzute în Ordinul 600/2018 privind aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice.
14. Asigură ducerea la îndeplinire a dispozițiilor președintelui Comisiei de monitorizare și a primarului municipiului.
15. Colaborează cu toate structurile din cadrul aparatului de specialitate al primarului și solicită tuturor compartimentelor, datele  necesare în vederea elaborării proiectelor de proceduri de sistem aplicabile la nivel de instituție.
16. Elaborează  proiectele, situațiile centralizatoare și raportările periodice privind stadiul implementării sistemului de control intern managerial.
17. Centralizarea informărilor și raportărilor întocmite la nivelul structurilor instituției în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 600/2018, în vederea întocmirii raportărilor periodice.
18. Sprijină conducătorul instituției în elaborarea anuală a unui raport asupra sistemului de control intern managerial, ca bază pentru un plan de acţiune care să conţină zonele vulnerabile identificate, instrumentele de control necesar a fi implementate, măsuri şi direcţii de acţiune pentru creşterea capacităţii controlului intern managerial în realizarea obiectivelor entităţii.
19. Sprijină conducătorul instituției în verificarea și evaluarea în mod continuu a funcționării sistemului și identificarea deficiențelor în sistemul de control intern managerial precum și raportarea acestora conducătorului unității,
20. Propune măsuri adecvate și prompte pentru remedierea slăbiciunilor/deficiențelor apărute în sistemul de control intern managerial.
21. Gestionarea sistemului de monitorizare și raportare a performanțelor, pe baza indicatorilor de rezultat/performanță asociați obiectivelor specifice.
22. Asigură transmiterea situațiilor centralizatoare semestriale/anuale prevăzute în Anexa 3 din Ordinul 600/2018 privind aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice.
23. Organizează procesul de management al riscurilor în funcție de dimensiunea, complexitatea și mediul specific al Primăriei Municipiului Sibiu. 
24. Consiliază personalul din cadrul structurilor instituției și asistă conducătorii acestora în procesul de gestionare a riscurilor. 
25. Sprijinirea structurilor instituției la identificarea, evaluarea și prioritizarea riscurilor care pot afecta atingerea obiectivelor specifice.
26. Propune profilul de risc și limita de toleranță la risc care sunt analizate și avizate în Comisia de monitorizare și  aprobate de către  primar. 
27. Întocmirea/actualizarea registrului riscurilor la nivel de instituție, prin agregarea datelor/informațiilor cuprinse în registrele riscurilor de la nivelul tuturor structurilor instituției.
28. Centralizează măsurile de control pentru riscurile semnificative care vor sta la elaborarea Planului de implementare a măsurilor de control pentru riscurile semnificative la nivelul primăriei.
29. Elaborează o Informare către primar, aprobată de președintele Comisiei de monitorizare, privind desfășurarea procesului de gestionare a riscurilor și monitorizarea performanțelor la nivelul entității. 

Atribuții privind activitățile de integritate:

1. Identifică, evaluează și monitorizează factorii de risc instituţionali care favorizează ori determină săvârşirea faptelor de corupţie şi abuzurilor profesionale în vederea limitării probabilităţii de comitere a acestora.
2. Dezvoltarea, comunicarea şi monitorizarea aplicării de proceduri clare în activitatea curentă.
3. Desfăşoară activităţi de instruire anticorupţie în vederea dezvoltării capacităţii personalului Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu de a utiliza şi de a combina cunoştinţe teoretice, deprinderi practice şi atitudini specifice în domeniul prevenirii abuzurilor şi corupţiei. Activităţile de instruire anticorupţie şi prevenire a abuzurilor au în vedere, cu prioritate, personalul nou încadrat în Primăria Municipiului Sibiu şi în serviciile şi instituţiile publice de interes local al Municipiului Sibiu, cel care activează în domenii expuse în mod deosebit riscurilor de corupţie, precum şi personalul cu funcţii de conducere. Întregul personal al Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu are obligaţia de a participa la activităţile de instruire anticorupţie, cel puţin o dată la un an.
4. Avizarea documentelor întocmite de personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu în funcţie de necesitate în domeniul de activitate, pentru a fi evitate riscurile de  corupţie/abuz profesional.
5. Promovarea canalelor de sesizare a unor eventuale fapte de corupţie/abuz profesional, precum şi a măsurilor de protecţie a personalului, stabilite prin Legea nr.571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii.  
6. Promovarea schimbării de atitudine a personalului privind riscurile de corupţie/abuzuri, asigurându-se informarea şi instruirea adecvată privind obligaţiile legale şi aducerea la cunoştinţa personalului a măsurilor de prevenire/de control implementate în vederea minimizării riscurilor de corupţie.
7. Întocmirea rapoartelor către factorii de conducere ai Primăriei Municipiului Sibiu privind măsurile întreprinse şi propunerile adecvate pentru minimalizarea riscurilor de corupţie/abuz profesional.
8. Măsurile de prevenire/de control se propun spre aprobare primarului  municipiului Sibiu în scopul reducerii probabilităţii de materializare a riscurilor de corupţie/abuzurilor ori de a minimiza impactul acestora şi vizează cu prioritate, riscurile înalte şi cele moderate, măsuri ce intră în atribuţiile consilierilor de integritate care au obligativitatea descrierii şi evaluării acestora.
9. Asigură afişarea de materiale informative la sediile proprii, respectiv distribuirea acestora către populaţie. Materialele informative se pun la dispoziţia instituţiilor publice, în mod gratuit.
10. Analizează și verifică datele şi informaţiile referitoare la potenţiale conflicte de interese şi stări de incompatibilitate în care se poate afla personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu şi propune măsuri concrete în vederea încetării acestor stări de fapt.
11. Analizează și verifică datele şi informaţiile referitoare la încălcarea actelor normative cu incidenţă în activitatea personalului Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu.
12. Identifică şi documentează potenţiale situaţii de conflicte de interese şi/sau stări de incompatibilitate în care se poate afla personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu şi propune sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate sau a organelor de urmărire penală, abilitate de lege, dacă este cazul.
13. Propune sesizarea comisiei de disciplină competente, pentru faptele constatate, prevăzute de lege ca abateri disciplinare, întocmeşte documentele necesare.
14. Oferă suport  serviciilor din cadrul instituţiei, precum şi altor autorităţi publice în cadrul acţiunilor de prevenire şi de combatere administrativă a corupţiei, a încălcării integrităţii profesionale şi a comiterii unor fapte ce reprezintă abateri disciplinare, prin analiza şi evaluarea datelor şi informaţiilor specifice.
15. Desfăşoară activităţi de colaborare, schimb de experienţă şi schimb de date şi informaţii cu Ministerul Public, cu Ministerul Afacerilor Interne, precum şi cu structurile subordonate acestora, cu instituţii din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, cu alte instituţii publice şi cu persoane juridice, în vederea realizării atribuţiilor sale, pentru desfăşurarea activităţilor de prevenire a potenţialelor fapte de corupţie şi de încălcare a integrităţii profesionale, în baza prevederilor legale şi a protocoalelor încheiate.
16. Întocmeşte informări şi note în domeniul de activitate, prin care semnalează Primarului Municipiului Sibiu posibile încălcări ale legislaţiei în vigoare, cu incidenţă în activitatea personalului instituţiei, referitoare la încălcarea integrităţii profesionale.
17. Propune primarului organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de instruire realizate de către personalul specializat al Biroului Control intern managerial și integritate şi al celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu.
18. Efectuează, în condiţiile legii, activităţile necesare prevenirii faptelor de corupţie şi de încălcare a integrităţii profesionale în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu şi a serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu.
19. Realizează, ori de câte ori este cazul, activităţi de reevaluare a riscurilor de corupţie atunci când la nivelul structurilor interne se constată recurenţa unor forme de manifestare a corupţiei şi întocmeşte rapoarte de evaluare, pe care le prezintă conducerii Primăriei Municipiului Sibiu spre aprobare;
20. Centralizează şi actualizează semestrial stadiul implementării măsurilor preventive anticorupţie.
21. Elaborează semestrial şi anual rapoarte de monitorizare privind indicatorii raportaţi pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie în Primăria Municipiului Sibiu şi verifică întocmirea acestora de către serviciile şi instituţiile publice de interes local al Municipiului Sibiu.
22. Programează şi desfăşoară activitatea de evaluare a gradului de cunoaştere de către personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi a serviciilor şi instituţiilor de interes local al Municipiului Sibiu, a temelor specifice de integritate şi a legislaţiei în domeniu; analizează rezultatele obţinute şi propune, după caz, primarului măsuri pentru remedierea aspectelor negative constatate. 

Atribuții privind managementul calității:

1. Planificarea și coordonarea activității Sistemului de Management al Calității în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.
2. Participă alături de organismele de certificare la elaborarea, implementarea și obținerea/menținerea certificării Sistemului de Management al Calității în conformitate cu standardele naționale și internaționale în vigoare.
3. Coordonează identificarea, introducerea și menținerea sub control a proceselor incluse în sistemul calității pe întreaga durată de implementare și menținere a Sistemului ne Management al Calității.
4. Evaluează eficiența și progresele măsurilor adoptate pentru dezvoltarea managementului calității.
5. Monitorizează rezultatele implementării politicii în domeniul calității.
6. Întocmește și actualizează documentele calității conform Standardului ISO 9001:2015: Manualul calității, proceduri generale, proceduri de organizare și alte formulare anexă.
7. Urmărește implementarea, respectarea și îndeplinirea cerințelor Sistemului de Management al Calității în compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Sibiu.
8. Coordonează și monitorizează rezolvarea neconformităților identificate.
9. Ține gestiunea unică a documentelor Sistemului de Management al Calității
10. Gestionează înregistrările și raportările referitoare la analiza funcționării Sistemului de management al Calității.
11. Codifică și introduce în sistemul informatic documentele calității emise la nivel de direcții
12. Retrage controlat din uz documentele de calitate perimate și difuzează controlat noile versiuni.
13. Planifică auditurile interne de calitate; asigură efectuarea auditurilor interne și de certificare; raportează rezultatele auditurilor efectuate.
14. Evaluarea gradului de satisfacere a cerințelor cetățenilor prin monitorizare periodică.

 
Cartografierea Datelor cu Caracter Personal.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE SERVICII: