DIRECTOR

Dacă doriţi să fiţi înscris în Cartea de adrese a Primăriei Sibiu, vă rugăm să daţi click pe butonul de mai jos şi să completaţi formularul:

inscrie-te
Dacă doriţi să modificaţi datele înscrise, vă rugăm să ne contactaţi prin E-MAIL.
Vă mulţumim!

Colegiul Naţional Pedagogic „ A. Şaguna”

Categoria: Licee şi Grupuri Şcolare back
DESCRIERE:

Colegiul Naţional Pedagogic „ A. Şaguna” este continuatorul unei îndelungi tradiţii în calificarea cadrelor didactice pentru învăţământul primar şi preprimar. Reputatul istoric Gh. Maior afirma: „ ... cea mai veche scoala normală din România este Şcoala normală ortodoxă româna Andrei Şaguna din Sibiu „ al cărui act de naştere l-a constituit Ordinul Imperial Nr. 2676 din 15 martie 1786.
Sediul actual al colegiului îl reprezintă un edificiu impunător, alcătuit dintr-un ansamblu de clădiri, formând un tot unitar. Corpul vechi al edificiului, construit în stil gotic în anul 1472, a servit iniţial ca mănăstire a ordinului dominicanilor până în anul 1530, apoi ca locuinţe, iar în anul 1733 a devenit mănăstirea ordinului ursulinelor. În decursul timpului clădirea a suferit extinderi succesive, asfel ca astăzi edificiul este amplasat pe o suprafaţă de 0,84 ha în jurul a trei curţi interioare cuprinzând şi o bază sportivă.
Pe băncile colegiului au învăţat personalităţi dintre care amintim pe: Dumitru Eremia, Victor Lazăr, Ilie Micu, Marţian Negrea, Achim Stoia.
În prezent, procesul de învăţământ la Colegiul Naţional Pedagogic „ A. Şaguna ” este structurat după cum urmează:
Liceu zi - durata de şcolarizare:4 ani
vocaţionala
– pedagogic -învatatori
– educatoare limba româna, limba germană
teoretica-uman
– filologie - bilingv engleza- româna

CONTACT:

Aleea: Turnu Roşu nr 2
Tel. 0269/434002
E-mail : cnpas_sbyahoo.com

UNDE SE AFLĂ:
rCĂUTARE ADRESE: