DIRECTOR

Dacă doriţi să fiţi înscris în Cartea de adrese a Primăriei Sibiu, vă rugăm să daţi click pe butonul de mai jos şi să completaţi formularul:

inscrie-te
Dacă doriţi să modificaţi datele înscrise, vă rugăm să ne contactaţi prin E-MAIL.
Vă mulţumim!

Liceul Teoretic „Constantin Noica”

Categoria: Licee şi Grupuri Şcolare back
DESCRIERE:

În 1894 în actuala cladire a liceulu, a functionat o unitate de învatamânt de surori medicale / de caritate cu predare în limbile maghiara si germana. Dupa 1918,în paralel, au functionat si clase cu limba de predare româna. Iata asadar ca aceasta scoala a debutat ca institutie instructionala în formula învatamântului confesional, catolic, a carui faima e bine cunoscuta în întreaga lume.
Din 1925 unitatea de învatamânt si-a schimbat denumirea în Scoala de surori medicale a maicutelor franciscane
La 19 aprilie 1938 scoala si-a schimbat din nou numele în Institutul de învatamânt al surorilor franciscane si a functionat sub aceasta denumire pâna în anul 1948. Profilul institutiei era medical, aici organizându-se „cursuri de moase”. în urma reformei învatamântului din anul 1948 institutia scolara a primit numele de Scoala tehnica medicala nr. 2, vechiul institut de învatamînt confesional fiind desfiintat, dupa cum anunta ziarul „românia viitoare” din 27 noiembrie 1948.
Institutia de învatamânt medical era cunoscuta în epoca si sub denumirea de Scoala de baiese- maseure, iar din 1949 a revenit în actualitate pe filiera învatamântului postliceal cu denumirea de Scoala de surori de ocrotire, ea fiind plasata sub tutela crucii rosii si subordonata ministerului sanatatii.
Reforma sistemului de învatamânt din 1948 confera scolii arie de cuprindere regionala ca urmare a directivelor ministerului sanatatii.
În cadrul Scolii tehnice medicale nr. 2 erau organizate „cursuri de surori scolare” ale filialei de cruce rosie din Sibiu si simpozioane de specialitate la nivel national.
În anul 1950 a luat fiinta o scoala de infirmiere. Cladirea liceului actual a cunoscut însemnate amenajari cu scopul de a asigura o mai buna functionare a procesului de învatamânt.
În anul 1952 Scoala medie tehnica de baieti a fost mutata din Bucuresti în Sibiu, având sediul în actuala cladire a liceului.
O importanta modificare a organizarii procesului instructiv-educativ a avut loc în anul 1955 când Scoala medie tehnica de baieti si Scoala tehnica medicala nr. 2 s-au unificat sub denumirea de Centrul scolar sanitar Sibiu.
În anii 70, pentru o scurta perioada de timp, în cladirea scolii a functionat si Scoala generala nr. 9.
Începând cu anul 1976 unitatea scolara s-a numit Liceul Sanitar, functionând sub aceasta titulatura pâna în 1990 când si-a modificat denumirea în Grup Scolar Sanitar care cuprindea liceul teoretic si scoala postliceala sanitara de stat.
În anul 1999 institutia de învatamânt si-a schimbat denumirea în Liceul Teoretic „Constantin Noica”, nume sub care îsi desfasoara activitatea si în prezent.

În prezent procesul de învatamânt la Liceul Teoretic “C. Noica” este structurat dupa cum urmeaza:
Limba de predare: limba româna

LICEU- CURSURI LA ZI
- FILIERA TEORETICA
- Profil "Real" Specializare - Stiinte ale naturii
- Uman - Specializare-Filologie
- FLIERA TEOLOGICA
- Profil "Teologic" Specializare - Teologie Baptista
- LICEU - CURSURI SERALE
- FILIERA TEORETICA
- Profil "Uman" Specializare - Filologie

CONTACT:

Str. Ostirii Nr. 5
Tel. 0269/233790
E-mail:lcnoica@yahoo.com

UNDE SE AFLĂ:
rCĂUTARE ADRESE: