DIRECTOR

Dacă doriţi să fiţi înscris în Cartea de adrese a Primăriei Sibiu, vă rugăm să daţi click pe butonul de mai jos şi să completaţi formularul:

inscrie-te
Dacă doriţi să modificaţi datele înscrise, vă rugăm să ne contactaţi prin E-MAIL.
Vă mulţumim!

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”

Categoria: Licee şi Grupuri Şcolare back
DESCRIERE:

În Sibiu, necesitatea unei şcolii în domeniul industriei alimentare a apărut datorită existenţei numeroaselor fabrici de profil de renume: “Lică”, “Scandia”, “Sibiana”.
În anul 1949 în localul din strada Turismului, sub patronajul Ministerului Industriei Alimentare se înfiinţează scoala profesională pentru meseriile: măcelar, brutar, lăptar.
Noul local al şcolii, Liceul Industrial pentru Industrie Alimentară Sibiu, a luat fiinţă şi a fost legiferat în anul 1966, prin HCM 2013/1966.
Naşterea liceului se datorează efortului neprecupeţit al cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor elevilor , care au dorit cu ardoare să aibă scoala lor în care să înveţe şi să se instruiască pentru meserie şi viaţa.
În anul 1968 s-a realizat studiul tehnico-economic şi la sfârşitul anului, proiectul de construcţie.
În 12 decembrie 1970 întreg personalul şcolii a îmbrăcat haine de sărbătoare spre a cinsti în cadrul unei bucurii generale inaugurarea noului lăcaş de învăţământ, inaugurarea Liceului Industrial pentru Industrie Alimentară Sibiu.
În anii următori, prin comasarea liceului cu şcoala profesională, baza materială s-a îmbogăţit cu două internate şi o cantină, iar mai târziu s-au construit sala de sport şi microîntreprinderea şcolară.
A crescut numărul de clase, de elevi, şi numărul cadrelor didactice şi ajutătoare care şi-au îndeplinit nobilă misiune de a forma şi educa tânăra generaţie pentru profesie şi viaţa.
Astăzi Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară Sibiu face parte din reţeaua şcolilor sibiene care asigura pregătirea tehnologică a elevilor în domeniul industriei alimentare.

În prezent procesul de învăţământ la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, este structurat după cum urmează:
1. Liceu zi
A) Învăţământ la zi - ruta directă (4 ani)

1. Ciclul inferior al liceului:
- profil: resurse naturale şi protecţia mediului, specializările:
- tehnician în prelucrarea produselor de origine animală
- tehnician în morărit, panificaţie ţi produse făinoase
- tehnician în industria alimentară fermentativa şi în prelucrarea legumelor şi fructelor
- preparator produse din lapte
- brutar - patiser - preparatory produse făinoase
- profil: tehnic cu specializarea: electromecanic utilaje şi instalaţii comerciale, electrocasnice şi din industria alimentară
2. Ciclul superior al liceului
- profil: resurse naturale şi protecţia mediului, cu specializările:
- tehnician în în prelucrarea produselro de origine animală
- tehnician în industria alimentară fermentativa şi în prelucrarea legumelor şi fructelor
- tehnician analize produse alimentare
- ruta progresivă (5 ani)
3. Ciclul superior al liceului
- profil: resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea: technician în industria alimentară
B) Învăţământ seral
1. Ciclul inferior al liceului
- profil:resurse naturale şi protecţia mediului,specializarea: tehnician
prelucrarea produselor de origine animală
2. Ciclul superior al liceului:
- profil:resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea: tehnician în industria alimentară
AN DE COMPLEMENTARE
A) Învăţământ la zi în meseriile:
-preparator produse din carne
-preparator în morărit şi panificaţie
-preparator produse de lapte
-electromecanic utilaje ţi instalaţii comerciale, electrocasnice şi din industria alimentară
B) învăţământ seral, meseria: preparator produse din carne şi peşte

CONTACT:

Str. Postavarilor nr.18
Tel. 0269/210138
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

UNDE SE AFLĂ:
rCĂUTARE ADRESE: