DIRECTOR

Dacă doriţi să fiţi înscris în Cartea de adrese a Primăriei Sibiu, vă rugăm să daţi click pe butonul de mai jos şi să completaţi formularul:

inscrie-te
Dacă doriţi să modificaţi datele înscrise, vă rugăm să ne contactaţi prin E-MAIL.
Vă mulţumim!

Teatrul GONG

Categoria: Instituţii de cultură back
DESCRIERE:

Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG a fost înfiinţat la 1948 ca teatru de păpuşi în cadrul Teatrului de Stat.
La 1949 teatrul de păpuşi este recunoscut ca instituţie de spectacole profesionistă sub denumirea de Teatrul de Păpuşi Licurici în cadrul Sindicatului Mixt al Artiştilor, Scriitorilor şi Ziariştilor din Sibiu, fiind a doua instituţie de acest gen din România după Teatrul de Păpuşi Ţăndărica din Bucureşti.
La 1969 Consiliul Popular Judeţean Provizoriu Sibiu decide separarea Teatrului de Păpuşi ca instituţie artistică independentă cu sediul în stradă Al. Odobescu, actualul sediu al teatrului.
La începutul anului 1997 Teatrul de Păpuşi Licurici devine Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong ca urmare a lărgirii sferei de adresare către publicul spectator, printr-o gamă de spectacole de diferite complexităţi problematice, pornind de la factorul educaţional, până la cel al divertismentului şi al instruirii de gândire şi percepere. Numărul spectacolelor în premieră, de la înfiinţare şi până azi, a depăşit cifra de patru sute cincizeci.

CONTACT:

Str. Al. Odobescu Nr. 4
550195 Sibiu – Romania
Tel/Fax: 0040-269-211349
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Web: http://www.teatrulgong.ro

UNDE SE AFLĂ:
rCĂUTARE ADRESE: