CE ÎNSEAMNĂ SIBIU REGIUNE GASTRONOMICĂ EUROPEANĂ 2019

Programul Regiune Gastronomică Europeană este o platformă creată de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT), o entitate formată din specialiști europeni, înființată în 2012.

Titlul de Regiune Gastronomică Europeană contribuie la o creștere a calității vieții în regiunile participante prin promovarea importanței identității culturale și gastronomice a fiecărei regiuni, punând în valoare diversitatea culturilor gastronomice, promovând hrana pentru sănătate, îmbunătățind standardele în turism și stimulând inovarea și creativitatea în bucătăria locală tradițională.

Regiunea Sibiu s-a înscris în IGCAT în 2014 și și-a depus candidatura pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2016. După evaluarea dosarului de candidatură și o vizită a juriului în Sibiu în octombrie 2016, regiunii Sibiu i-a fost acordat titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Programul este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Județeană de Turism.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 își propune să dea o șansă în plus produselor locale autentice, obținute din agricultură tradițională, prietenoasă cu mediul: să le aducă în centrul unor proiecte și evenimente menite să celebreze gusturile locale și hrana sănătoasă.
Reînvățăm, alături de partenerii europeni și experții în gastronomie, să descoperim gusturile locale ce spun o poveste străveche despre regiunea noastră.
Ne propunem să mijlocim legături directe între mediul rural, unde se produce în mare parte hrana, și mediul urban, unde sunt cei mai mulți consumatori.

about

PRIMARIA SIBIU | TURISM SIBIU | CALENDAR EVENIMENTE

© 2019-2020 Primaria Municipiului Sibiu, All Rights Reserved!