PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 31.10.2019 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back

Şedinţa începe la ora 14:00.
Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris prin Dispoziția nr. 1681/2019 în temeiul art. 133 alin. 1, art. 134 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ.
Din partea aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu și a serviciilor publice participă: d-na primar Astrid-Cora Fodor, d-na viceprimar Corina Bokor, dl. viceprimar Tiberiu-Cornel Drăgan, dl. secretar general Dorin Ilie Nistor, d-na Ioana Leca, d-na Elena Buhoi, d-na Liliana Ordean, d-na Ioana Urdea, d-na Mariana Hașu, d-na Monica Dancu, dl. Ciprian Ioan Rațiu, d-na Carmen Chiș, d-na Mirela Gligore, d-na Alexandra Dincă, d-na Camelia Burlacu, d-na Simona Pop, dl. Lucian Vizante, d-na Mioara Ganea, dl. Adrian Gheorghe Aldea, dl. Mircea Ovidiu, , d-ra Daniela Voina, d-na Cristina Isailă.

D-na primar Astrid Cora Fodor: Bună ziua.
Doamnelor și domnilor consilieri, în temeiul Codului Adinistrativ am convocat pentru astazi Consiliul local în ședință ordinară. Toții consilieri locali fiind prezenți Consiliul Local este legal constituit și drept urmare doamna consilier Anita Pavel vă rog prelați conducerea ședinței.

D-na consilier Anita Pavel: 
Doamna primar, doamnelor și domnilor consilieri, doamnelor și domnilor invitaţi, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Conform Regulamentului de organizare și funcţionare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat.
Se intonează imnul de stat.

D-na consilier Anita Pavel:
În conformitate cu dispoziţiile art. 138 alin. 15 din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, îl rog pe domnul secretar general Dorin Nistor să supună la vot procesul-verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local Sibiu din luna septembrie 2019.

Dl. secretar general Dorin  Ilie Nistor:
Doamnelor și domnilor consilieri, supun aprobării dumneavoastră, procesul verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local Sibiu din data de 26.09.2019. Cine este pentru? Cine este împotrivă? Dacă sunt abțineri? Vă mulțumesc. Procesul verbal a fost aprobat.

D-na primar Astrid Cora Fodor:
În conformitate cu prevederile art. 135 alin. 7 din Codul Administrativ supun aprobării dumneavoastră  Proiectul Ordinii de zi  împreună cu Ordinea de zi suplimentară.
Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Mulțumesc. A fost aprobat în unanimitate.

D-na consilier Anita Pavel:
1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea condițiilor de acces la infrastructura fizică municipală (canalizația subterană) destinată instalării de rețele de comunicații electronice în municipiul Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt intervenții? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? Proiectul a fost aprobat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 371/2019 pentru aprobarea condițiilor de acces la infrastructura fizică municipală (canalizația subterană) destinată instalării de rețele de comunicații electronice în municipiul Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: Extindere conducta de gaze naturale în Cartierul Veteranilor de Război din Municipiul Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt la acest proiect? Dacă nu, supun la vot. 
Cine este pentru ? Împotrivă? Abțineri? Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 372/2019 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: Extindere conducta de gaze naturale în Cartierul Veteranilor de Razboi din Municipiul Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții "Amenajare Sală Mare de Expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu". 
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebari? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru ? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 373/2019 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții "Amenajare Sală Mare de Expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
4. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru unele obiective de investiții din Municipiul Sibiu la Faza PT.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă nu sunt întrebari, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 374/2019 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru unele obiective de investiții din Municipiul Sibiu la Faza PT, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
5. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu".
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.

D-na primar Astrid Cora Fodor: Eu doresc să spun câteva cuvinte la acest proiect.
Doamnelor și domnilor consilieri, proiectul supus aprobării d-voastră este un proiect în concordanță cu strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Sibiu, strategie aprobată tot de d-voastră în anul 2017. Modernizarea Stadionului Municipal, proiectul care îl aveți astăzi în mapă este cel puțin din punct de vedere valoric cel mai mare proiect de investiții a Primăriei Sibiu de treizeci de ani încoace. Un stadion de fotbal modern și funcțional și-l doresc mulți sibieni și acum i-a venit rândul. Spun că acum i-a venit rândul pentru că toate documentele strategice care au fost elaborate de la Revoluție încoace au arătat că prioritatea numărul unu a sibienilor este infrastructura. Când vorbesc de infrastructura din Sibiu vorbesc de sute străzi de pământ cu rețelele de apă și canal învechite, vorbesc de infrastructura din cartierele de blocuri care nu a mai fost modernizată de la constructia acesteia în anii : ′70, ′80, ′60 și care  au necesitat investiții masive. Acum, în ce privește străzile de pământ ne apropiem de final, ultimele doua pachete de străzi sunt în procedură de contractare - mă refer la cartierele vechi ale Sibiului, de altfel și un cartier mai nou  care s-a născut după Revoluție cel al Veteranilor de Razboi după cum ați vazut, ați aprobat mai înainte un proiect, intră și el în procedură de modernizare. Dacă vorbim de cartierele de blocuri, majoritatea dintre ele au fost deja reabilitate, mă refer tot la infrastructură, nu la blocurile în sine. Asta este problema proprietarilor. Ultimele trei cartiere, aici vorbim de o parte din cartierul Hipodrom și cea de la strada Iorga către Rahovei respectiv către Valea Săpunului, cartierul Ștrand și  cartierul Terezian se află și ele în curs de contractare. Deci cu infrastructura putem să spunem că ne apropiem de final, dacă vorbim de Sibiul vechi. În paralel, în ultimii ani, ne-am ocupat și de alte proiecte pe care sibienii le-au considerat prioritare și apar în strategiile noastre de dezvoltare și aici mă refer la zonele de sport și agrement. Aduc în discuție doar căteva este vorba de terenurile de sport secundare din parcul Sub Arini, de Skate park-ul pe care l-am dat în folosință anul trecut, de Lacul Binder- unde se lucrează în prezent și cele două faze de reabilitare ale Stadionului Municipal, una încheindu-se în luna noiembrie și din câte am aflat, primul meci care se va putea juca pe acest stadion  va avea loc în 30 noiembrie cu CFR Cluj.
Ajungând acum din nou la Stadion, având în vedere că este, cum am spus cea mai mare investiție a primăriei municipiului Sibiu, am invitat proiectanții firma S.C.Eurocerad Internațional din București să ne faca o prezentare, de data aceasta un pic mai detaliată.
Dacă aveți întrebări vă rog să nu ezitați să le puneți proiectantului pentru a ne clarifica toate aspectele legate de această investiție majoră. Mulțumesc.  

Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Bună ziua, numele meu este Cezar Șerban și sunt managerul de proiect al acestui contract. 
Doresc să menționez că acest stadion pentru care ne-am zbătut destul de mult, l-am adus la nivelul de categoria a patra UEFA, în vederea  susținerii meciurilor de fotbal la nivel national și international cât și pentru încurajarea practicării sportului și urmărirea și îmbunătățirea performanței sportive. Ca și caracteristici tehnice nu o să intru aici în amănunte, dar o să vorbim despre indicatori tehnici și mă refer la:zona de tribună existentă, tribuna nouă, peluza sud și peluza nord. Această construcție aferentă a stadionului este realizată din cele patru corpuri de clădire pe care vi le-am spus puțin mai devreme și sunt integrate sub un singur acoperiș după cum urmează: tribuna existentă este un corp de clădire ce se păstreaza, fosta tribună oficială a stadionului, cu un regim se înălțime până la două etaje; tribuna oficială este o construcție nouă propusă, cu un regim de înălțime S+P+3e, amplasată pe latura de est a terenului, conformată după regulamentul UEFA; peluza sud, după desființarea peluzei existente în prezent (conform Proiect de Autorizație de Demolare), se propune realizarea unei peluze noi, integrate viitoarei construcții, cu păstrarea funcționalității unor spații existente în prezent, cu un regim de înălțime P+1E; peluza nord: construcție nou propusă pe teren liber, cu un regim de înălțime P+1E, cu parcare puternic ventilată în zona parterului și spațiu acces spectatori în gradene la etajul 1.
Totuși vreau să mă întorc la partea de situație existent, unde probabil că știți imaginile și nu vreau să intru foarte tare în amănunte, dar vreau să spun că arăta după cum bine știți, nu arăta foarte bine. Acum în situația propusă, avem așa cum am spus puțin mai devreme  modernizarea și dotarea corespunzătoare a sălii de atletism în tribuna existentă, refacerea finisajelor și aici fac referire la ce alte lucrări am mai realizat la refacerea finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriei și de asemenea a balustradelor interioare și corpurile de iluminat. Menționez că aceste elemente au fost imperios necesare de a fi realizat, în urma unor expertize ce s-au întocmit în baza acestei construcții deja existente. 
Zonificarea este prin organizarea funcțională a subsolului, subsolul tribunei nou construite va fi destinat exclusiv parcajului. Parcajul subteran va fi prevăzut cu instalații de stingere, detectare, semnalizare și avertizare de incendii și instalații de detectare monoxid de carbon. 
Organizarea funcțională la demisol la fel aceasta cuprinde o zonă de acces, un hol de acces, grupuri sanitare, o sală de antrenament  și un  birou de vestiare. Organizarea funcțională a parterului de la tribuna deja existent conține două zone de control medical cu un spațiu destinat alimentației, cu sală de mese și spații administrative. Tribuna nou propusă este dedicată spațiilor pentru jucători, vestiare, medic, masa, loc de luat masa etc. conform regulamentului  UEFA și FRF dar și o zonă în care sunt dedicate bineânțeles media care sprijină și este foarte de folos, unde se vor ține conferințe, interviuri ca și delegații UEFA. Pe lângă aceste spații principale mai sunt și spații tehnice și administrative. 
Peluza stânga, spunem noi peluza sud, este dedicată sportivilor având în componența o sală de box, vestiare, masaj, sauna precum și spații tehnice. 
Peluza dreaptă este dedicată exclusiv parcajului. 
La etajul 1 în tribuna existentă avem spații de  cazare temporară, la tribuna nou propusă majoritatea spațiului este dedicat birourilor media restul spațiului este administrativ
Peluza stanga și peluza dreapta conțin spații de circulație spre gradene și spații de alimentație publică și de asemenea există și puncte de prim ajutor. Bineînțeles că totul este prevăzut cu instalații de utilități, cu instalații de supraveghere, ISU, incendiu. La etajul 2- în tribuna nou propusă, majoritatea suprafeței este ocupată  de zonă  VIP. Pe lângă acestea mai există un spațiu administrativ și un spațiu de catering. Peluza dreaptă și peluza stângă sunt acoperite de gradene ca și tribuna existentă și bineânțeles în aceleași condiții ISU. La etajul 3 tribuna nouă este împârțită intre zona de bar și o zonă media, comentatori sportive, birouri, camere de filmat  și tot ceea ce este nevoie în componența zonă media. Peluza stânga și dreapta sunt acoperite de gradene la fel ca și tribuna existentă. Intervențiile generale și mă refer aici în general la lucrările de exterior, la sistemul de irigare, drenare și încălzire a suprafeței de joc, lucrare care după cum bine știți, suntem în proporție de 60 - 70%, dacă nu mă înșel sau chiar mai mult, în faza de execuție toate utilitățile, începând de la alimentarea cu apă, canalizare, gaze naturale, electrica, etc.Sonorizarea, un sistem nou de nocturnă și două tabele de scor electronice în tribune, montare sistem alarmă. 
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Nu rebuie să vă grăbiți așa. 
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Am propus și un panou de orientare asupra acestui stadiona, unde este conform cu FC Barcelona și bineînțeles că toate elementele tehnice au fost realizate în conformitate cu UEFA ȘI respectiv cerințele FRF respective ISU, Poliție, etc. ei au fost întotdeauna prezenți la discuțiile pe aceste subiecte.Tribunele vor fi protejate de intemperii cu un sistem complex de acoperire cu o structură metalică acoperită cu suprafețe fixe opace. Cam acestea sunt, să zicem  pozele de ansamblu aupra acestui stadion dar totodată aș vrea să vă mai supun atenției un filmuleț 3D- cred de două minute, unde se prezintă în totalitate tot ce v-am prezentat mai devreme .
Proiecție film.
Așadar o ultimă concluzie, probabil că vă întrebați de ce avem o diferență de la 72.185.000 milioane lei adică cca 39 milioane euro diferență este pentru că acest stadion corespunde cu toate normele UEFA cât și FRF, demolare peluze și reconstruire, avem Ordonanța 114 unde salariul în construcții a crescut cu cca 20 - 22% manopera, prețul materialelor au fost actualizate la momentul de față , față de SF și bineînțeles calitatea lucrărilor sunt la un nivel superior și am dori ca această mențiune să fie realizată, pentru a înțelege diferența între lucrările care au fost propuse la nivel de SF și lucrările care sunt propuse în momentul de față la nivel de PD. Mulțumesc și aștept întrebările d-voastră.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Eu vreau să vă mulțumesc domnul Șerban, vreau să mai adaug că proiectarea a durat ceva mai mult tocmai pentru că am schimbat din mers către un stadion categoria UEFA. Au avut loc întâlniri regulate chiar în acaestă sală, între proiectant și reprezentanții primăriei, reprezentanți ai serviciului Domeniu public împreună cu alți factori implicați de la Federația Română de Fotbal, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, deci a fost o echipă complexă care a lucrat alături de proiectant tocmai pentru a scurta din timp ceea ce de obicei nu este cazul să se facă, noi am lucrat deja la caietul de sarcini, tocmai pentru a putea porni procedura de contractare cât mai repede așa că suntem în linie dreaptă. 
Am o întrebare, filmulețul  îl putem utiliza? Este al nostrum? Da este al nostru, nu aveți de ales.
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Sigur că da, vi-l dăm cu mare drag.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Este munca d-voastră și vrem să o prezentăm sibienilor să se bucure și să vadă la ce să se aștepte.
Dl. consilier Ioan Stroie:
Am și eu două întrebări. Dacă puteți să ne spuneți, pista de atletism este prevăzută la cote olimpice? 
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Bineînțeles că da. Aceste elemente, lucrari care le-am prevăzut în proiectul nostru tehnic a fost întocmit împreună cu FRF care aveau în componență și zona aceasta de  Federație de atletism, deci ei au fost aproape la toate întâlnirile. Aș vrea aici să ne lăudăm totuși puțin, pentru că noi suntem implicați în cele cinci stadioane, care sunt în momentul de față și aici mă refer la faptul că am terminat stadioanele de la Craiova, Steaua, Rapid, Arcul de Triumf și încă două care sunt acum în lucru,de fapt și de altfel și Steaua și Rapid sunt acum în lucru. 
Dl. consilier Ioan Stroie:
Când estimați că veți finaliza acest proiect și dacă ne oferiți garanție și cât?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Eu nu sunt constructor dar pot să vă spun că noi în calitate de proiectant am prevăzut 18 luni pentru execuție și aici, vom sta alături de primarie și bineânțeles de beneficiari și de constructor să termine în termenul prevăzut de noi în documentația tehnică.
Dl. consilier Ioan Stroie:
Garanția constructorul o dă?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Da, constructorul o dă. Noi am prevăzut în proiect.
Dl. viceprimar Tiberiu - Cornel Drăgan:
Câte locuri de parcare au rezultat pnă acum?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
O clipă să le luăm la rând le avem structurate pe fiecare.
Tribuna oficială 85 locuri  media plus VIP, peluza nord 61 de locuri.
Dl. viceprimar Tiberiu - Cornel Drăgan:
Da, dar nu sunt toate, nu?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Da și în afară de acestea mai avem locurile în exterior pentru carele media și partea de pompieri în locul fostei peluze existente unde era tribuna actuală, care urmează a se demola și de asemenea există regulamentul UEFA și FRF care prevede că pentru întrega capacitate a stadionului se pot amenaja și în locurile publice pe rază de un kilometru.
Dl. viceprimar Tiberiu - Cornel Drăgan:
Mai am o întrebare legată de proiecte conexe, sunteți proiectant general da?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu": Da.
Dl. viceprimar Tiberiu - Cornel Drăgan:
Proiecte conexe? Utilități? Sunt prevăzute?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Da, sunt prevăzute toate utilitățile, de aceea valoarea este atât de mare.Sunt toate lucrările incluse: electrica, gaze, apă-canal .
Dl. viceprimar Tiberiu - Cornel Drăgan:
Sunt demarate? 
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Da sunt demarate, unele sunt în mnomentul de față ele realizate.
Dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu:
Aș vrea să înțeleg ce înseamnă gradul IV UEFA? Adică se poate ține o competiție de Liga Campionilor?

Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Da, așa cum am spus el a fost prevăzut la nivel de grupa IV UEFA, stadionul este pntru jocuri interne și internaționale ce însemnă asta ca idee, vă dau un exemplu numărul de locuri VIP cresc în funcție de gadul UEFA.
Dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu:
Întrebarea mea este, dacă doamna primar mâine decide că Sibiul dorește să găzduiască o finală de Chamipons Leaggue, poate să se înscrie la așa ceva cu acest stadion?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Răspunsul este - categoric, da.            
Dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu:
O întrebare, cât ne costă pe loc acuma?
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
În momentul de față avem cei 39 de milioane de euro sunt net...în jur de 3000 eur.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Eu aș adăuga totuși ceva, pentru ca să fim corecți, noi am făcut deja o parte de lucrări care se mai adauga la valoarea d-voastră, încă douăzeci de milioane de lei. Bineînțeles, o parte mare din toate aceste sume o reprezintă tva-ul dacă scădem tva-ul vedem câți bani plătim fisc-ului și cât plătim pentru lucrări, toate împreună duc la peste 200 de milioane de lei costul celor trei etape de reabilitare a stadionului.
Dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu:
Numai două chestiuni de menționat.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Poftiți, este un proiect important așa că trebuie să discutăm.
Dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu:
Confirm și eu, întradevăr costurile cu forța de muncă au crescut și aceeași problemă am avut  la sala Transilvania, acum că discutăm de proiect. Și eu am discutat acolo la fel, acum  că am dat exemplul Clujului, că acolo au făcut o  sală nouă  aproape cu această diferență de bani.
În altă ordine de idei, cred că ar fi interesant poate să fie amenajat acolo și un muzeu al fotbalului. Eu am fost la Barcelona și la Real Madrid și ei aveau un muzeu al fotbalului și ținând cont că Sibiul are o istorie, poate ați prevăzut deja. Dacă se poate să luați în calcul?
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Nu am prevăzut, dar în funcție de spațiile care se vor crea acolo se poate lua în considerare ideea.
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Mai am două elemente scurte, În ultimul HG prevăzut pentru indicatorii, noii indicatori tehnico economici, aprobați prin HG sunt așa: Steaua care are undeva la treizeci și opt de mii de locuri, de la trei sute de milioane de lei s-a mărit la patru sute patruzeci și șapte de milioane, din considerentele menționate mai înainte,  la opt mii de locuri la Arcul de Triumf, unde sunt mult mai puține locuri costul a crescut de la  o sută doăzeci și șase milioane lei la o sută șapte zeci și patru de milioane lei, inclusiv tva. Dacă puteți observa, am încercat să optimizăm prin proiectul nostru tehnic cât s-a putut mai mult de maniera în care să nu creștem valorile. Noi am încercat să optimizăm prin dorința doamnei primar, să gasim soluții optime dar totodată și nu foarte scumpe, adică calitatea superioară, dar nu cele mai scumpe. 
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Vreau să mai fac niște precizări pentru domnii consilieri.
În ultimul timp ați avut multe proiecte de hotărâre prin care am actualizat indicatorii tehnico- economici. Eu vreau să vă spun că cheltuielile noastre au  crescut în medie cu treizeci la sută. Treizeci la suta când vorbim de milioane de euro este o suma mare și se datorează creșterii salarului minim în economie și mai ales în construcție. Implicit cresc prețurile la materialele de construcții și cresc toate prețurile, deci să faci un buget pe o anumita sumă, ai proiecte aprobate și te trezești că trebuie să crești valoarea cu treizeci la suta. Aceasta este situația, o gestionăm, dar ca să știți despre ce vorbim.   

D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Doamna primar, știți că tot timpul am venit înspre d-voastră cu propuneri pentru sport și învățământ. Aș vrea să îl întreb pe dl. manager de proiect și să revină dacă se poate la film, la prezentare să prezinte sala de atletism și să ne dea mai multe detalii pentru că acolo sunt niște probleme. Până își pregatește dl. manager de proiect prezentarea aș vrea să vin în întâmpinarea d-nei primar cu propunerea de a se gândi să facă și un stadion pentru atletism. Știu de ce cer acest lucru pentru că actualul stadion din prezentare este fix pentru fotbal. Pista care este pentru atlestism se poate folosi, dar nu este omologată pentru concursuri iar stadionul actual nu are prevăzute și celelalte dotări pentru atletism: sărituri la înălțime, sărituri la groapa. Deci nu sunt prevăzute acolo. Atunci, pentru a ajuta și atletismul sibian vă recomand ca specialist în educație fizică să găsim o formulă, să ne gândim și la un stadion special pentru atletism pentru că dacă actualul stadion nu are și așa ceva ramura atletism rămâne descoperită.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Da, vă răspund la  sugestia d-voastră. Consider că este oportună și vă spun și de ce. Noi pregătim acum caietul de sarcini pentru întocmirea PUZ-lui pentru zona de sport și agrement în lunca Cibinului. Acolo vorbim de o suprafață mare de teren, unde am prevăzut în afară de acel mult discutat Aqua Park și terenuri, bazine acoperite și alte terenuri de sport și dotări. În această fază, chiar e bine să primim sugestii. PUZ-ul nu va conține toate detaliile, pentru că sunt mai multe etape dar este o sugestie, care poate fi preluată de proiectant, cel care face acum PUZ-ul.  O vom transmite și vedem cum se poate integra. 
Dl. Cezar Șerban - Manager de proiect "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu":
Am luat în calcul pentru sala de atletism, modelarea și cotarea ei la maximum dar în același timp, a o aduce la nivelul maxim de competiții, acest lucru însemna să demolăm și tribuna existentă, pentru că gabaritul construcției nu permitea efectiv chiar toate lungimile maxime și în acest scop s-a prevăzut  schimbarea covorului de asfalt de la nivelul pardoselii până la dotarea cu aparatură în gabaritul existent. Orice altă modificare, implica demolarea efectivă și refacerea altui gabarit ceea ce însemna să se ajungă la un cost foarte mare.   
D-na primar Astrid Cora Fodor: Mulțumim. 

D-na consilier Anita Pavel:
Dacă mai sunt și alte întrebări.
Dacă nu mai sunt alte întrebări supunem la vot proiectul numărul cinci.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 375/2019 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

 

D-na consilier Anita Pavel:
6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului "Crearea unui parc în zona cartierului Tilișca' și a cheltuielilor legate de proiect.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt intervenții? Dacă nu,supun la vot.
Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 376/2019 pentru aprobarea proiectului "Crearea unui parc în zona cartierului Tilișca" și a cheltuielilor legate de proiect, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
7. Proiect de hotărâre privind completarea Regulamentului privind funcționarea si exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza Municipiului Sibiu, aprobat prin Anexa 1 la H.C.L. nr. 357/2019.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri? 
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 377/2019 privind completarea Regulamentului privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza Municipiului Sibiu, aprobat prin Anexa 1 la H.C.L. nr. 357/2019, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării H.C.L. nr. 291/2017 pentru punerea în aplicare a Deciziei civile nr. 4085/2018 a Curții de Apel Alba Iulia.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 378/2019 privind aprobarea modificării H.C.L. nr. 291/2017 pentru punerea în aplicare a Deciziei civile nr. 4085/2018 a Curții de Apel Alba Iulia, cu unanimitate de voturi ( 23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
9. Proiect de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale și aprobarea procedurii de acordare a acestora.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 379/2019 privind instituirea unor facilități fiscale și aprobarea procedurii de acordare a acestora, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
10. Proiect de hotărâre privind modificarea art.1 din H.C.L. nr. 64/2018 și art.4 pct.4.2, lit.g din Contractul de administrare nr. 37/2014, modificat prin actele adiționale nr. 8/2018 și nr. 3/2019, încheiat între Municipiul Sibiu si Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 380/2019 privind modificarea art.1 din H.C.L. nr. 64/2018 și art.4 pct.4.2, lit.g din Contractul de administrare nr. 37/2014, modificat prin actele adiționale nr. 8/2018 si nr. 3/2019, încheiat între Municipiul Sibiu și Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
11. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Sibiu a investițiilor: Căsuța bebelușului și toalete publice din Sibiu, Parcul Sub Arini.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot. 
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 381/2019 privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Sibiu a investițiilor: Căsuța bebelușului și toalete publice din Sibiu, Parcul Sub Arini, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
12. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren în suprafață de 51 mp, situat in Sibiu, str. Calea Dumbrăvii nr. 46A cu destinația "drum". 
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru aprobarea proiectului? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 382/2019 privind preluarea in proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren in suprafață de 51 mp, situat in Sibiu, str. Calea Dumbrăvii nr. 46A cu destinația "drum", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului concesiunii pentru imobilele - terenuri pentru construcții, proprietatea privată a Municipiului Sibiu, aferente blocurilor nr. 9 - Marcela, nr. 10 - Corina, nr. 17 - Anca, situate în Sibiu, str. Fundătura Brazilor.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 383/2019 privind aprobarea preţului concesiunii pentru imobilele - terenuri pentru construcţii, proprietatea privată a Municipiului Sibiu, aferente blocurilor nr. 9 - Marcela, nr. 10 - Corina, nr. 17 - Anca, situate în Sibiu, str. Fundătura Brazilor, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
14. Proiect de hotărâre privind actualizarea Anexei nr. 3 - Lista bunurilor din domeniul public și privat al Municipiului Sibiu concesionate prin Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare către S.C Apa Canal Sibiu S.A.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 384/2019 privind actualizarea Anexei nr. 3 - Lista bunurilor din domeniul public și privat al Municipiului Sibiu concesionate prin Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare către S.C Apă Canal Sibiu S.A., cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
15. Proiect de hotărâre privind vânzarea fără licitație publică a imobilului - teren de construcții situat în Sibiu, str. Aleea El Greco, nr. 3, în favoarea d-lui Tichie Valentin.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot. 
Cine este pentru? Împotrivă sau abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.385/2019 privind vânzarea fără licitație publică a imobilului - teren de construcții situat în Sibiu, str. Aleea El Greco, nr. 3, în favoarea d-lui Tichie Valentin, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea, pentru anul 2020, a volumului, modului de valorificare și metodologiei de calcul a prețului de referință al masei lemnoase, provenită din fondul forestier, proprietatea publică a Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Mulțumesc. Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 386/2019 privind aprobarea, pentru anul 2020, a volumului, modului de valorificare și metodologiei de calcul a prețului de referință al masei lemnoase, provenită din fondul forestier, proprietatea publică a Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
17. Proiect de hotărâre privind preluarea in proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren în suprafată de 5 mp, situat in Sibiu, str. Preot Bacca, FN, cu destinația "drum".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt. Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 387/2019 privind preluarea in proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren in suprafață de 5 mp, situat în Sibiu, str. Preot Bacca, FN, cu destinația "drum", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
18. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren in suprafață de 132 mp, situat in Sibiu, zona str. Podului, cu destinația "drum".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 388/2019 privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren in suprafață de 132 mp, situat in Sibiu, zona str. Podului, cu destinația "drum", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
19. Proiect de hotărâre privind transmiterea în concesiunea SC URBANA SA a imobilului-apartament nr.4 cu teren aferent, proprietatea privată a Municipiului Sibiu, situat administrativ în Sibiu, str. Noua, nr. 4.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Sunt întrebări? Supun la vot.
Cine este pentru? Mulțumesc. Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 389/2019 privind transmiterea in concesiunea SC URBANA SA a imobilului-apartament nr. 4 cu teren aferent, proprietatea privată a Municipiului Sibiu, situat administrativ în Sibiu, str. Noua, nr. 4, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
20. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului - teren proprietatea privată a Municipiului Sibiu, situat in Sibiu, str. Monaco FN, identificat în CF 128935 Sibiu, nr. cad. 128935, în suprafată de 1.945 mp.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 390/2019 privind dezlipirea imobilului - teren proprietatea privată a Municipiului Sibiu, situat in Sibiu, str. Monaco FN, identificat în CF 128935 Sibiu, nr. cad. 128935, în suprafata de 1.945 mp, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
21. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de alipire a imobilelor (curte+CT), situate în incinta Colegiului Național "O. Goga".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Sunt întrebări? Supun la vot.
Cine este pentru? Mulțumesc. Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 391/2019 privind aprobarea documentației cadastrale de alipire a imobilelor (curte+CT), situate în incinta Colegiului Național "O. Goga", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
22. Proiect de hotărâre privind suplimentarea valorii bunului, cu investiția efectuată la mijlocul fix "Amenajare Parc Skateboard Obor", transmis în administrarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu, proprietate publică a Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Sunt întrebări? Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 392/2019 privind suplimentarea valorii bunului, cu investiția efectuată la mijlocul fix "Amenajare Parc Skateboard Obor", transmis în administrarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu, proprietate publică a Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
23. Proiect de hotărâre privind transmiterea in administrarea Serviciului public de administrare a unitaților de învățământ preuniversitar de stat Sibiu a unor imobile proprietatea Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Întrebări? Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 393/2019 privind transmiterea în administrarea Serviciului public de administrare a unităților de învățământ preuniversitar de stat Sibiu a unor imobile proprietatea Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
24. Proiect de hotărâre privind modificarea etapelor obligatorii pentru realizarea obiectivelor prevăzute la Art. 2 din H.C.L. nr. 207/30.05.2019 pentru aprobarea documentației de urbanism P.U.D. "Construire imobil birouri si locuințe", în Sibiu, Calea Dumbravii nr. 111A.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Da, poftiți.

Dl. consilier Liviu Cotârlă:
Doamna, primar, doamna președinte o simplă explicație pentru colegii mei. În comisia de urbanism, comisie în care s-a analizat acest proiect am votat "pentru" pentru că avea toți pașii parcurși, avizele necesare și mai mult decât atât mi se pare oprtun pentru dezvoltarea orașului un asemenea proiect realizat. O să îmi mențim votul pozitiv. Mulțumesc.
Dacă mai sunt întrebări? Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Dacă nu sunt abţineri?
Proiectul a fost adoptat cu 5 voturi împotrivă.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 394/2019 privind modificarea etapelor obligatorii pentru realizarea obiectivelor prevăzute la Art. 2 din H.C.L. nr. 207/30.05.2019 pentru aprobarea documentației de urbanism P.U.D. "Construire imobil birouri si locuințe", în Sibiu, Calea Dumbrăvii nr. 111A, cu 18 voturi pentru și 5 voturi împotrivă (d-na consilier Elena-Manuela Colceriu, dl. consilier Vasile - Tiberiu Mitrea, dl. consilier Daniel Moșin, dl. consilier Ioan Stroie, d-na consilier Claudia Mery Simtion).

D-na consilier Anita Pavel:
25. Proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă dorește cineva să ia cuvântul ? Nu. Să trecem la vot.
Cine este pentru? Abţineri sau voturi împotrivă?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 395/2019 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrala și parcul Sub Arini", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
26. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD - Reabilitare și extindere construcție (magazie) și schimbare de destinație în gradinită, construire pergolă si magazie de unelte în curte, în Sibiu, str. Șerpuită, nr. 51-53.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă dorește cineva să intervină? Nu sunt intervenții trecem la vot.
Cine este pentru? Mulțumesc. Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 396/2019 privind aprobarea documentatiei de urbanism PUD - REABILITARE ȘI EXTINDERE CONSTRUCȚIE (MAGAZIE) ȘI SCHIMBARE DE DESTINAȚIE ÎN GRĂDINIȚĂ, CONSTRUIRE PERGOLĂ ȘI MAGAZIE DE UNELTE ÎN CURTE, ÎN SIBIU, STR. ȘERPUITĂ, NR. 51-53, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ - Restructurarea zonei cu caracter industrial în zonă centrală - Str. Coralului F.N.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 397/2019 privind aprobarea Documentației de urbanism PUZ - RESTRUCTURAREA ZONEI CU CARACTER INDUSTRIAL ÎN ZONĂ CENTRALĂ ÎN SIBIU, STR. CORALULUI, F.N., cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
28. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ - Reglementare zonă destinată construirii de clădiri pentru activități economice și industriale, dotare cu rețele de utilități și acces - Str. Monaco, Nr. FN.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Trecem la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 398/2019 privind aprobarea Documentației de urbanism PUZ și RLU - ZONĂ DE URBANIZARE - ACTIVITĂȚI ECONOMICE CU CARACTER INDUSTRIAL - REGLEMENTARE ZONĂ DESTINATĂ CONSTRUIRII DE CLĂDIRI PENTRU ACTIVITĂȚI ECONOMICE ȘI INDUSTRIALE, DOTARE CU REȚELE DE UTILITĂȚI ȘI ACCES în Sibiu, str. Monaco, F.N. Inițiator: SC OPTIMA REAL ESTATE INVESTMENT SRL, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
29. Proiect de hotărâre privind propunerea de modificare a etapelor obligatorii pentru realizarea obiectivelor prevăzute la art. 2 din HCL nr. 405/2016 de aprobare a documentației de urbanism "PUZ - Activități economice cu caracter industrial: hale de producție și depozitare, Sibiu, Centrul Economic Vest, Zona Străzii Turda", în Sibiu, zona străzii Turda, FN.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări, interpelări? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 399/2019 privind propunerea de modificare a etapelor obligatorii pentru realizarea obiectivelor prevăzute la Art. 2 din H.C.L. nr. 405/2016 de aprobare a documentației de urbanism "P.U.Z. - ACTIVITĂȚI ECONOMICE CU CARACTER INDUSTRIAL: HALE DE PRODUCȚIE ȘI DEPOZITARE, SIBIU, CENTRUL ECONOMIC VEST, ZONA STRĂZII TURDA", în Sibiu, zona străzii Turda, FN, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
30. Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale înscrisă în anexele unor hotărâri ale consiliului local.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.400/2019 privind îndreptarea erorii materiale înscrisă în anexele unor hotărâri ale consiliului local, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
31. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui teren în suprafață de 40,20 mp, din incinta Școlii Gimnaziale nr.13 Sibiu, situat administrativ în Sibiu str. Lungă, nr. 74.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 401/2019 privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui teren în suprafață de 40,20 mp, din incinta Școlii Gimnaziale nr. 13 Sibiu, situat administrativ în Sibiu str. Lungă, nr. 74, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
32. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de Organizare si Funcționare al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Aici există un amendament. 
Comisia juridică a avizat favorabil acest proiect cu următorul amendament:
Art.2 din proiectul de hotărâre se completează în sensul că se abrogă anexa 1 la HCL 366/2016.
Dacă sunt întrebări pentru aprobarea proiectului ? Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 402/2019 privind modificarea Regulamentului de Organizare si Funcționare al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
33. Proiect de hotărâre privind aprobarea platii anuale a cotizatiei datorate de Municipiul Sibiu, in calitate de membru al A.D.I. ECO Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 403/2019 privind aprobarea plății anuale a cotizației datorate de Municipiul Sibiu, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
34. Proiect de hotărâre pentru întocmirea și evidența în format electronic a registrului agricol al Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Supun la vot.
Cine este pentru ? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 404/2019 pentru întocmirea și evidența în format electronic a registrului agricol al Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
35. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind procedura de atestare a persoanelor fizice în vederea dobândirii calitătii de administrator de condominii la asociațiile de proprietari.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări, interpelări? Supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 405/2019 privind aprobarea Regulamentului privind procedura de atestare a persoanelor fizice în vederea dobândirii calității de administrator de condominii la asociațiile de proprietari, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
36. Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 406/2019 privind aprobarea statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
37. Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea HCL nr. 472/2018 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Modernizarea transportului public din Municipiul Sibiu" pentru care a fost elaborat Studiu de oprtunitate, SF - "Statie alimentare autobuze cu gaz - CNG" si DALI - "Modernizare strada Podului".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări la acestproiect? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 407/2019 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului nr. 472/2018 pentru aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "MODERNIZAREA TRANSPORTULUI PUBLIC DIN MUNICIPIUL SIBIU" pentru care a fost elaborat Studiu de oportunitate, SF - "Stație alimentare autobuze cu gaz - CNG" și DALI - "Modernizare strada Podului", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
38. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului "Modernizarea transportului public din Municipiul Sibiu" și a cheltuielilor legate de proiect.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intrebări? Nu sunt, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 408/2019 pentru aprobarea proiectului "Modernizarea Transportului Public din Municipiul Sibiu" și a cheltuielilor legate de proiect, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
39. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 473/2018 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Linia verde de transport public a Municipiului Sibiu" pentru care a fost elaborat Studiu de oportunitate și SF - "Stații încărcare autobuze electrice".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări la acest proiect? Dacă nu sunt, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 409/2019 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului nr. 473/2018 pentru aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții  "LINIA VERDE DE TRANSPORT PUBLIC A MUNICIPIULUI SIBIU" pentru care a fost elaborat Studiu de oportunitate si SF - "Statii încărcare autobuze electrice", cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
40. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului "Linia verde de transport public a Municipiului Sibiu" și a cheltuielilor legate de proiect.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări la acest proiect? Dacă nu sunt, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 410/2019 pentru aprobarea proiectului "Linia verde de transport public a Municipiului Sibiu" și a cheltuielilor legate de proiect, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
41. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Local Sibiu nr.110/2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 411/2019 privind modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Consiliului Local Sibiu nr.110/2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
42. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reconfigurare și modernizare spații pentru Ambulatoriu integrat", str. Ghe. Barițiu nr. 1-3, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt, supun la vot.
Cine este pentru? Nu sunt voturi împotrivă sau abțineri.
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 412/2019 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reconfigurare și modernizare spații pentru Ambulatoriu integrat", str. Ghe. Barițiu nr. 1-3, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
43. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetelor secțiunii de funcționare, a secțiunii de dezvoltare și a împrumuturilor interne și externe pentru trimestrul III 2019.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt întrebări? Nu sunt, supun la vot.
Cine este? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 413/2019 privind aprobarea execuţiei bugetelor secţiunii de funcţionare, a secţiunii de dezvoltare şi a împrumuturilor interne şi externe pentru trimestrul III 2019, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
44. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot.
Cine este pentru? Mulțumesc. Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 414/2019 privind rectificarea bugetului local, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel: 
45. Proiect de hotărâre privind înfiintarea Serviciului Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu în subordinea Consiliului Local Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.

D-na primar Astrid Cora Fodor:
Eu vreau să fac aici o precizare. Prin înființarea acestui nou serviciu, noi nu grevăm bugetul local cu sume suplimentare, pentru că, vă aduceți aminte că un Serviciu Public, cel de Administrare a Fondului Locativ s-a reorganizat și este acum în cadrul SC Urbana. Deci, noi rămânem în cadrul aceleiași cheltuieli în ceea ce privește cheltuielile cu serviciile publice, cheltuielile de personal  și de întreținere dar este necesar să avem un serviciu specializat, mai ales că deja sunt în curs și urmează o serie întreagă de investiții care privesc acest sector. La ora actuală este gestionat de Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat, care are foarte multe alte atribuții. Bineînțeles doi-trei oameni care până acum se ocupau de administrarea acestor baze, vor trece la noul serviciu. În rest se vor face angajări.

D-na consilier Anita Pavel:
Dacă mai sunt alte interpelări? Dacă nu, supun la vot.
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 415/2019 privind înfiinţarea Serviciului Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

D-na consilier Anita Pavel:
Trecem la ordinea de zi suplimentară,avem un proiect.

ORDINE DE ZI SUPLIMENTARĂ

D-na consilier Anita Pavel:
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului pentru premierea de către Municipiul Sibiu a sportivilor, antrenorilor și echipelor sibiene care au obținut rezultate deosebite la nivel internațional și  național în anul 2019.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.

D-na primar Astrid Cora Fodor:
Vreau să vă aduc aminte, că în urmă cu câteva luni, am constituit un grup de lucru, concentrat pe probleme de săli de sport, investiții în domeniul sportiv. În cadrul unei întâlniri pe care am avut-o dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu, mi-a propus un astfel de proiect de hotărâre, pe care eu l-am considerat oportun pentru Sibiu și din acest motiv, astăzi, l-am introdus (am avut ceva de lucru la el) pe ordinea de zi suplimentară. Sper că, cu toții veți fi de acord cu acest proiect.

D-na consilier Anita Pavel:
Supun la vot acest proiect.
Cine este pentru? Împotrivă?Abţineri?
Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 416/2019 privind aprobarea regulamentului pentru premierea de către Municipiul Sibiu a sportivilor, antrenorilor și echipelor sibiene care au obținut rezultate deosebite la nivel internațional și național în anul 2019, cu unanimitate de voturi (23 pentru).

Președinte de ședință d-na consilier Anita Pavel:
 În mape mai există o informare care nu trebuie votată doar pentru luare la cunoștință.

46. Informare nr. 79551/15.10.2019 privind activitatea Serviciului Public de Politie Locala pe trimestrul III al anului 2019.                       

47. Întrebări, interpelări.

D-na consilier Anita Pavel: 
Urmează punctul întrebări, interpelări. Din partea consilierilor dacă dorește cineva?

Dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu:
Astăzi s-a vorbit mult de sport. Nu am știut că se va vorbi atât de mult de sport și eu am primit o serie de telefoane din partea atât, a președinților de cluburi, cât și din partea unor colegi consilieri locali ca să mă întrebe, ce s-a mai întâmplat cu acest grup de lucru și de aceea am ținut să intervin. Cum a zis și doamna primar s-a ținut acest grup de lucru și vreau să menționez din prima, cinste doamnei primar. În sport. așa este cu fairplay și faptul că m-a menționat că am propus asta înseamnă că facem o echipă și creștem împreună  la partea de sport. Vreau să vă spun că la acest grup de lucru a fost prezentă doamna primar, au fost prezenți reprezentanți ai PDSR, FDG ai PNL inclusiv doamna administrator public și ni s-au prezentat, s-a făcut o analiză acolo asupra tuturor problemelor pe care eu le-am expus în ședința din iulie. Doamna primar mi-a spus că este deschisă să înființeze un Club Sportiv Municipal și vreau să vă spun că cei de la echipa de handbal care, am înțeles că au făcut o cerere, să aibă o întâlnire cu doamna primar. Au fost și primiți, știu asta de la cei din echipa de handbal și iarăși salut că doamna primar primește pe reprezentanții echipelor sportive din Sibiu și că își face timp, fiindcă îmi dau seama ce înseamnă timp, dacă la mine este foarte aglomerat mă gândesc la dânsa este și mai încărcat. Totodată  am înțeles atunci, dacă greșesc cu ceva, îi rog pe cei care au fost prezenți să mă contrazică. Am înțeles atunci de la doamna primar că Primăria este deschisă să preia bazele sportive pe care cei de la Ministerul Educației și cei de la Ministerul Tineretului și Sportului spun că, sunt dispuși să le cedeze. Atunci noi am discutat cu toții și eu mă angajez astăzi aici, că doamna primar mi-a spus, că noi suntem dispuși dar, să vină cererea pe concret adică să cedeze bazele acelea pe concret nu pe povești. Eu astăzi în calitate  de reprezentant al PNL-lui mă angajez că voi avea o discuție cu parlamentarii și cu, poate viitorii miniștrii din guvern. Dar totodată îi rog și pe colegii din PSD, dumneavoastră ați fost atunci acolo și v-ați arătat deschiși la propunerile doamnei primar, în continuare PSD-ul a avut majoritate la nivel național și eu sunt convins că, sunteți sibieni și eu sunt sibian, nu suntem nici PSD-iști sau PNL-isti , vom face cu toții looby ca să obținem aceste baze și primăria să le administreze. Îmi place când lucrăm, să lucrăm totuși în echipă. Totodata referitor la sălile de sport de la licee, am propus doamnei primar, data trecută, dacă timpul îi permite, să vină în școli iar noi să mergem cu o echipă de specialiști, să-facem o evaluare a acestor săli, să îi spunem doamnei primar ce credem că trebuie făcut pentru binele sportului sibian, pentru tineri. Luni seara am trimis un e-mail doamnei primar, că numai atunci am putut pentru că și eu sunt foarte prins și vreau să vă spun că a doua zi colegii dânsei, din aparatul primăriei, respectiv doamna director Simona Pop m-a contactat și am stabilit deja comisia. Săptămâna viitoare mergem în  școli ca să lucrăm și, apreciez felul în care se lucrează deci chiar se muncește. Totodată  am discutat în ședința din grupul de lucru inclusiv, construirea unei săli polivalente în care se pot organiza evenimente mari. Doamna primar și-a arătat și aici deschiderea și toți colegii care au fost atunci acolo mi-au arătat deschiderea. Ce vreau să subliniez, este că eu mi-am ales două subiecte pe care vreau să le abordez anul acesta. Mi-am ales: sport și partea de Sibi-ul Verde. Ce apreciez foarte mult și îmi place treaba asta, e că pe partea de sport, am venit cu acest subiect și că doamna primar a fost de acord să îmi pună la dispoziție aparatul primăriei. Consilierii s-au implicat.
Vreau să vă încurajez pe toți și să ne alegem cred că, fiecare câte un domeniu și să venim cu idei pentru că eu simt că există o deschidere aici și dacă există o deschidere, eu cred că doamna primar e dispusă să ne sprijine cu directorii din instituți și să ne facem treaba.
Ce vreau să subliniez, este următorul aspect: este ușor, foarte ușor să punem idei pe masă pentru că toți avem idei. Eu am o expresie știți cum e, "din tribune altfel se vede meciul". E ușor să îi spui unui jucător să dea pase, că aud asta și la baschet aud și la fotbal și când ești efectiv acolo în joc lucrurile stau un pic diferit așa că eu cred că dacă ne-am asuma fiecare câte un proiect sau două, am putea vedea și să muncim un pic la ele și să vedem ce înseamnă în teren și schimbul acesta de pase și ca să fiu fair play, mulțumesc doamna primar că sprijiniți sportul și doamne ajută să facem cât mai multe împreună.

D-na primar Astrid Cora Fodor:
Eu vă mulțumesc domnule consilier, aveți dreptate din tribune se vede altfel. Și eu m-aș bucura de o implicare a colegilor din Consiliu Local, pe diverse  domenii, fiecare unde simte că acolo se pricepe și că i-ar place. Acum în ceea ce privește preluarea bazelor, să nu uităm un aspect:cel mai important aspect să ni se aloce și fondurile necesare conform unui cost standard stabilit corect, asta este descentralizarea. Descentralizarea înseamnă și descentralizarea mijloacelor financiare deci nu poți să descentralizezi o activitate  și banii pentru acea activitate să rămână în altă parte. Deci descentralizarea așa cum prevede legislația și Codul administrativ și strategia de descentralizare prevede foarte clar ce este descentralizarea. Deci descentralizezi, dar vreau și mijloace financiare deci, vă rog frumos pe domnii consilieri de la PNL, de la PSD care aveți majoritatea în parlament, asta să fie linia pe care vă exercitați loobyul în ceea ce privește descentralizarea. Mulțumesc.

D-na consilier Anita Pavel:
Alte interpelări. 

D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Eu aș vrea să intervin aici. Dacă domnul consilier Bibu este atât de prezent în viața sportivă sibiană, a cerut să se meargă în școli să se facă o evaluare a sălilor de sport? Din păcate dl. consilier Bibu nu știe că la nivelul municipiului Sibiu sunt și aici trebuie să o întreb pe doamna director Simona Pop, să ne spună pentru câte școli se plătește chirie, având în vedere că sunt în chirie  spațiile unde se desfășoară cursurile. Doamna director Simona Pop, la câte unități școlare  plătește Primăria Sibiu chiria?

Doamna director Simona Pop - Serv.public adm. unit. învăţăm. preuniv. de stat:
Unitățile de învățământ care sunt retrocedate? 
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Da, da.
Doamna director Simona Pop - Serv.public adm. unit. învăţăm. preuniv. de stat:
În jur de patru unități școlare.
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Numai patru? Bun. Deci, din câte unități școlare sunt în municipiul Sibiu,  doamna director Simona Pop, spune că numai pentru patru unități școlare se plătește chiria, adică Primăria nu poate investi bani și nu poate construi nici o sală de sport, datorită faptului că nu are locația în proprietate. În al doilea rând am spus-o de nenumărate ori, că după știința mea sunt mai multe și grădinițe și școli.
Doamna director Simona Pop - Serv.public adm. unit. învăţăm. preuniv. de stat:
Grădinița de la Serv.Public Adm. Unit. Învăţământ, școala 10 are în subordine și grădinița 20. Este o singura unitate școlară cu personalitate juridică și am numărat-o ca pe o singură unitate, pe lângă Liceul Brukenthal, Liceul de Artă și Liceul Textil.
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Bun, deci avem trei licee și o școală care este cu grădinița împreună cuprobleme din acest punct de vedere. După părerea mea, ca specialist în educație și sport problema în municipiul Sibiu este locația ca atare și ar trebui construite școli. Școlile noi, se presupune că vor avea și sală de sport, dar atâta timp cât nu avem locații ale primăriei, care să fie proprietate și să nu trebuiască să mai plătească o chirie nu se poate vorbi de o sală de sport. Deci nu ai voie să investești bani dacă nu ești proprietar. În primul rând, trebuie să ne gândim cât mai avem mandat la o soluție de a construi școli noi și grădinițe. Problema terenului o știm, că nu sunt tereneuri în municipiul Sibiu dar trebuie să gasim o soluție. În 2017 Ministerul Educației a venit cu un aviz  prin care s-a obținut de către Primăria Sibiu extinderea Școlii Gimnaziale nr. 24 - Regele Ferdinand, Iorga și Școala nr. 16.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Despre ce vorbiți?
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Când ați depus pentru PUD-ri. 
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Am accesat fonduri europene.
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Da, da,  PUD-uri, asta am vrut să spun că din punctul acesta de vedere Ministerul Educației nu poate să fie acuzat.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Numai puțin. Ministerul Educației, nu vă supărați, mă scuzați, nu are absolut nici o legătură cu proiectele noastre depuse. Aceste proiecte s-au depus la ADR Centru, unde nu este implicat Ministerul Educației. Ministerul Educației poate aloca pentru astfel de clădiri pe liniile sale de finanțare fonduri dar nu în aceste proiecte de extindere a școlilor nu este implicat Ministerul Educației.
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Deci doamna primar, nu vreau să intru în contradicție, vi s-a dat avizul inspectoratului care mai departe a fost trimis la Ministerul Educației.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Pentru extindere este nevoie în principal de bani doamna consilier.
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Da, știu doamna primar. 

D-na primar Astrid Cora Fodor:
Nu de o hârtie prin care ți se dă un aviz, ci de sume foarte mari și importante. Sumele  acestea mari și importante le aveam accesate la ADR Centru. Degeaba avem o hârtie cu un aviz și nu avem cu ce să facem investiții masive dar eu vă ascult în continuare. Poate aveți o soluție la situația aceasta, poate apare un program guvernamental de finanțare a investițiilor în școli, de extindere, de construcții de noi școli îl așteptăm cu toată dragostea.
D-na consilier Claudia Mery Simtion:
Deci programe au fost , problema încă odata o spun, la nivelul municipiului Sibiu o reprezintă terenul, unde să se construiască ? Dacă există linii de finanțare la Ministerul Fondurilor Europene se pot accesa fonduri, nu cred că este o problemă dar, ce facem cu locațiile? 
D-na primar Astrid Cora Fodor:
La această problemă vă răspunde  doamna administrator public.
D-na Ioana Leca- Administrator Public:
Cele trei unități de învățământ la care ați facut referire respectiv: Iorga , I.L.Caragiale sunt aprobate, Regele Ferdinand nu a mai obținut finanțare deoarece proiectele depuse au depășit cu 800 % din alocarea de fonduri europene, a fost un proiect competitiv, adică nu am depus și am primit banii, a fost competiție, am câștigat, punctajul a fost corespunzător. Aceasta e partea din fonduri europene.  
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Te rog să faci precizarea aici că, dacă nu a fost finanțată din fonduri europene, am trecut-o la finanțare din bugetul local tocmai pentru că este un proiect necesar și bun pentru Sibiu.
D-na Ioana Leca - Administrator Public:
Proiectele prevăd atât partea de extindere a școlii, a sălilor de clasă cât și construire de săli de sport. Mai avem proiecte și pentru creșe nici ele nu trebuie uitate. 
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Deși și aici se pune o problemă a negocierii sumelor care se alocă de Uniunea Europeană, deja este faza de negociere. Acum a fost pronunțată  o cifră, au fost depuse proiecte de 800% din valoarea alocată, pe de altă parte rămân linii de finanțare care nu reprezintă interes pentru nici un oraș din România, dar acolo avem sume mari care nu pot fi utilizate. Tot spunem că educația este prioritatea numărul unu, educația și sănătatea, însă pentru linia de educație nu sunt sume suficiente alocate. Negocierele nu se fac de către administrațiile locale ci de către Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, ministerele de resort. Am sesizat de nenumărate ori această discrepanță între nevoile locale și sumele finanțate și liniile de finanțare. Da, este important într-adevăr, dacă are cineva acolo ceva de spus să țină cont de nevoile României nu de nevoile nu știu cui.
Dl. consilier Gerold Hermann: 
O foarte scurtă precizare. Doamna Pop a aminitit patru unități școlare pentru care primăria plătește chirie printre care Colegiul Brukemthall și de Liceul de Arte, aceste două școli au o sală de sport care este a primăriei deci din cele patru unități, mai rămân două. Am urmărit și eu problema în esență în contextual discutat al sălilor de sport.

D-na consilier Anita Pavel:
Mai sunt alte interpelări? Dacă nu, vă rog să faceți propuneri pentru conducerea ședinței următoare, din luna noiembrie.
Dl. consilier Helmut Lerner:
Propun pentru conducerea ședinței ordinare a Consiliului Local a Municipiului Sibiu din luna noiembrie pe  dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu.
D-na consilier Anita Pavel:
Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. Bibu va fi președintele următoarei ședințe.
Propunerea a fost adoptată.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 417/2019 privind alegerea preşedintelui de şedinţă pentru luna noiembrie 2019, cu 22 voturi pentru şi o abţinere dl. consilier Adrian-Cosmin Bibu).

D-na consilier Anita Pavel:
Cu aceasta ședința s-a încheiat, vă mulțumesc.

Şedinţa se încheie la ora 15:10.

 
       
               Preşedinte de ședință,                                                                    Secretar General,
                        Anita Pavel                                                                                Dorin Ilie Nistor

 

Proces - Verbal al sedinței ordinare din data de 31.10.2019 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu (scanat în format pdf).



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: