Print Friendly and PDF

Municipalitatea elaboreaza o noua harta a Sibiului

Secţiunea: comunicate back

25.08.2006

Pana la sfarsitul lunii septembrie 2006 o noua harta a municipiului Sibiu va sta la dispozitia turistilor care doresc sa viziteze orasul Sibiu. Municipalitatea sibiana, in colaborare cu firma austriaca Schubert & Franzke, a elaborat o noua harta a Sibiului, o editie actualizata si mai complexa.
Noua harta a Sibiului este alcatuita din doua parti: o harta a intregului municipiu si o harta a centrului istoric impreuna cu o "plimbare" ghidata prin centrul istoric cu principalele sale obiective.
Harta municipiului este realizata la o scara de 1:12.000 si contine reprezentarea tuturor cartierelor orasului. Centrul istoric este ilustrat in aceasta harta cu noul concept de trafic care urmeaza sã fie implementat în centrul istoric si anume sunt ilustrate strazile care vor functiona in regim de trafic cu sens unic dupa incheierea lucrarilor.
Pe cealalta parte a hartii este inclusa o harta a centrului istoric la o scara de 1:4.500 precum si un scurt text in care turistul este indrumat spre principalele obiective turistice din centrul istoric. De asemenea, sunt incluse si o serie de fotografii care reprezinta Muzeul Brukenthal, strada Nicolae Balcescu, Piata Mare, Piata Mica, Pasajul Scarilor si alte locatii din centrul istoric.
Turistii vor putea gasi pe verso si un scurt text in romana si in engleza referitor la programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 care le va transmite o imagine generala asupra semnificatiei acestui program pentru orasul nostru.
Harta va fi tiparita in Austria iar firma Schubert & Franzke va preda Primariei Municipiului Sibiu gratuit un numar de 10.000 de exemplare ale acestei harti. Firma austriaca beneficiaza de un program finantat in cadrul caruia a ales orase din Romania precum Oradea, Arad, Cluj Napoca, Sibiu, etc pentru a derula astfel de proiecte.