Print Friendly and PDF

Strada Nicolae Balcescu va fi finalizata in aproximativ 2 saptamani

Secţiunea: comunicate back

24.08.2006

Lucrarile pe care municipalitatea sibiana le-a demarat in centrul istoric al orasului continua intr-un ritm alert.
Lucrarile de reabilitare si modernizare a strazii Nicolae Balcescu demarate de municipalitatea sibiana prin intermediul SC DPC SA se apropie de finalizare. Astfel, in aproximativ 10 zile lucrarile de pavare a acestei strazi cu dale si piatra cubica vor fi finalizate. Echipele de lucru au finalizat conturarea intersectiei strazii Nicolae Balcescu cu strazile Cetatii si Tribunei prin amplasarea bordurilor si turnarea stratului asfaltic in aceasta zona. In prezent se lucreaza in vederea finalizarii pavarii cu piatra cubica si dale, urmand ca ultima etapa sa fie montarea ultimilor stalpi de iluminat si a ultimelor gratare de protectie pentru arbori.
De asemenea, incepand din urmatoarea saptamana echipele SC DPC SA vor demara lucrarile de reabilitare si modernizare a trotuarelor si a suprafetei carosabile pe strada Mitropoliei. Pe aceasta strada va fi aplicat pentru prima data in Sibiu un concept care are ca scop „calmarea” traficului, dat fiind faptul ca aceasta strada este o cale de acces catre zona pietonala a centrului istoric. Aceasta calmare a traficului va fi realizata prin crearea unei insule destinate pietonilor in dreptul Oficiului Postal situat pe aceasta strada care va ingusta pe o portiune mica sensul de mers. In acest fel soferii vor fi nevoiti sa reduca viteza, ritmul circulatiei fiind mult mai lent in acest fel.
Avand in vedere ca pe aceasta strada sunt situate mai multe obiective de interes public - Catedrala Ortodoxa, Oficiul Postal - prin reamenajarea spatiului acestei strazi se vor amenaja si o serie de aproxiamtiv 60 de locuri de parcare pe o singura parte a strazii, circulatia urmand sa se desfasoare in regim de sens unic. Pe strazile Postei si Konrad Haas lucrarile de pavare sunt finalizate in proportie de aproximativ 60%.
Si in Parcul Cetatii lucrarile in vederea realizarii strapungerii care va asigura legatura dintre Cazarma 90 si Parcul Cetatii se apropie de finalizare. Strapungerea a fost deja realizata, a fost realizat si zidul de sprijin al strapungerii iar in zilele urmatoare se va trece la turnarea unui strat de asfalt pe toata suprafata aleii centrale din acest Parc.
In ceea ce priveste implementarea noului sistem de iluminat public si arhitectural in centrul istoric al Sibiului, firma Siemens AG continua lucrarile de introducere a cablajelor pe strazile 9 Mai, Ocnei si Faurului. Echipele de lucru au inceput lucrarile de sapatura in vederea introducerii cablurilor pe strazile Korsakov, Turnului, Pulberariei, Zidului, Vopsitorilor, General Magheru si Victor Tordosan.
Echipele de lucru continua lucrarile de reabilitare a Scarilor Turnului prin montarea plintelor pe muchiile scarilor. In Piata Huet urmeaza sa fie montate saptamana viitoare primele mostre ale gardului de imprejmuire al curtii interioare a Bisericii Evanghelice. Pentru realizarea acestuia, au fost realizate mai intai matritele care vor fi folosite pentru producerea grilajului din fonta care va alcatui gardul.