Print Friendly and PDF

Situatia lucrarilor tehnico-edilitare din municipiul Sibiu

Secţiunea: comunicate back

24.08.2006

Municipalitatea, prin intermediul JV Strabag/Search Corporation, continua lucrarile de reabilitare a Pietei Garii si a strazilor conexe precum si a strazilor selectate incluse in contractul pe care firma amintita l-a incheiat cu municipalitatea.
Astfel, SC DPC SA, subantreprenorul lucrarilor de reabilitare a Pietei Garii si a strazilor conexe, executa in prezent lucrari in vederea reabilitarii retelei de apa. A mai ramas de introdus aproximativ 50% din totalul lungimii conductei de apa cu diametrul de 300 de mm pe strada Blanarilor si de realizat un numar de 6 camine de vane pentru reteaua de apa din aceasta zona, unde se lucreaza in paralel si la gurile de scurgere. Lucrarile de reabilitare a retelei de apa si canalizare din zona Pietei Garii si a strazilor conexe incluse in acest contract sunt finalizate in proportie de aproximativ 80%.
In paralel, compania de gaz lucreaza la reabilitarea retelei proprii, aceasta operatiune apropiindu-se de final. Urmeaza ca si companiile care detin retelele de electricitate si telefonie sa intervina in aceasta zona, in vederea reabilitarii retelelor proprii.
Pe strada Gheorghe Dima JV Strabag/Search Corporation va incepe operatiunile propriu-zise de asternere a stratului asfaltic imediat dupa finalizarea ultimelor detalii in ceea ce priveste infrastructura.
Pe strazile Balea si Hermann Oberth echipele de lucru ale JV Strabag/Search Corporation au finalizat operatiunea de asfaltare a sensului de rulare dinspre strada Stefan cel Mare spre strada Constitutiei si a demarat lucrarile de reabilitare a infrastructurii stradale pe celalalt sens de rulare. Lucrarile au inceput prin scoaterea vechilor borduri. Traficul pe aceste doua strazi se va desfasura astfel pe un singur sens de mers dinspre strada Stefan cel Mare spre sensul giratoriu din apropierea spitalului, pe sensul de rulare care a fost deja reabilitat.
Pe soseaua Alba Iulia se continua cu lucrarea de inlocuire a bordurilor dinspre magazinul Metro spre centrul orasului. In paralel cu inlocuirea bordurilor se asterne si covorul asfaltic pe portiunile finalizate. In intersectia soselei Alba Iulia cu strada Eduard Bieltz s-a inceput deja configurarea unui sens giratoriu. In vederea crearii acestui sens giratoriu trotuarele situate in intersectie vor fi ingustate, latimea acestora permitand acest lucru. Lucrarile au inceput astfel prin scoaterea bordurilor.
Pe strada Rahovei, portiunea dintre Calea Cisnadiei si Piata Rahovei, antreprenorul lucrarii mai are de finalizat aproximativ 15% din lucrarea de inlocuire a bordurilor si continua in acelasi timp operatiunea de asfaltare. Conform proiectului, covorul asflatic vechi de pe aceasta strada a fost complet indepartat in vederea turnarii unui nou strat.
Pe strada Calea Dumbravii compania de gaz continua lucrarile de reabilitare a retelei proprii. Lucrarile au fost finalizate pe portiunea dintre Cimitirul Municipal si strada Argesului si continua in prezent lucrarile pe portiunea dintre strada Argesului si Bulevardul Mihai Viteazu.