Print Friendly and PDF

Lucrari de reamenajare in Piata Vasile Aron

Secţiunea: comunicate back

08.08.2006

Municipalitatea, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Pietelor din municipiului Sibiu, va demara peste aproximativ 2 saptamani o serie de lucrari de reamenajare a Pietei Vasile Aron.
Astfel, cele mai importante lucrari vor fi efectuate in vederea rmodernizarii boxelor destinate vanzarii carnii. Cele 6 boxe de carne existente in prezent vor fi comasate pentru a creea 3 boxe de carne cu un spatiu mai mare, urmand ca acestea sa fie dotate cu vitrine frigorifice si toate echipamentele care asigura desfacerea produselor in cele mai bune conditii. De asemenea, in boxele de carne va fi schimbata gresia si faianta veche si va inlocuit sistemul de ventilatie existent. Administratia Pietelor va demara de asemenea o serie de lucrari in vederea inlocuirii sistemului de furnizare a apei calde si a caldurii in zona boxelor de carne.
In Piata Vasile Aron se vor demara in aceasta perioada si lucrarile de modernizare a camerei frigorifice, sistemul de refrigerare urmand sa fie inlocuit pentru a oferi astfel conditii mai bune de stocare a produselor care trebuie pastrate la temperaturi scazute.
Acoperisul Pietei Vasile Aron va fi si acesta reabilitat prin amplasarea de panouri din materiale usoare. Astfel, aproximativ 75% din suprafata acoperisului va fi alcatuita din panouri mate iar aproximativ 25% din aceasta suprafata va fi alcatuita din panouri transparente care vor fi amplasate pe centrul acoperisului, asigurand si o sursa de lumina pentru Piata.
Serviciul de Administrare a Pietelor va demara incepand de saptamana viitoare lucrarile in vederea inlocuirii sistemului de ventilatie din Hala Cibin.
Astfel, in aceasta hala vor fi montate 6 turboventilatoare pentru evacuarea aerului si introducerea in hala a aerului proaspat. Aceasta varianta a fost singura solutie gasita pentru ventilarea mai buna a acestei hale deoarece varianta montarii unui sistem de climatizare nu a fost posibila, fiind o zona de trafic intens.
Lucrarile vor fi finalizate saptamana viitoare atunci cand noul sistem de venitlatie va putea fi folosit de comerciantii care aleg sa isi desfaca produsele in aceasta Piata. Costul achizitionarii si montarii acestui sistem de ventilatie va fi de 11.700 lei noi, pret care nu include TVA-ul.