Print Friendly and PDF

Birou de informatii pentru turisti – premiera nationala la Aeroportul International Sibiu

Secţiunea: comunicate back

14.09.2007

Odata cu inaugurarea oficiala a terminalului Aeroportului International Sibiu, municipalitatea sibiana va deschide primul birou specializat in servicii de informare turistica, amenajat intr-o aerogara din Romania.

Inaugurarea acestui Birou coincide si cu aniversarea a sapte ani de la deschiderea primului Centru de Informare Turistica, proiect aflat sub coordonarea directa a Primariei Municipiului Sibiu.

Biroul de informare turistica se intide pe o suprafata de aproximativ 40 de metrii patrati si va fi deservit de o echipa care va oferi turistilor informatiile solicitate in limbile romana, engleza, franceza, germana si maghiara. Acestia vor sta la dispozitia persoanelor aflate in tranzit dupa un program sincronizat cu cel al sosirii aeronavelor, in functie de traficul aerian.

Astfel, echipa va oferi celor interesati informatii cu privire posibilitatile de transport si cazare in Sibiu si imprejurimi, informatii despre principalele locuri de atractii si agrement, precum si despre evenimentele cultural-artistice.Tot aici pasagerii vor putea gasi materiale de promovare a Sibiului si a imprejurimilor, dar si materiale cu caracter turistic si cultural. Toate acestea vor fi oferite in mod gratuit.

Bugetul destinat amenajarii Biroului din incinta Aeroportului este de aproximativ 10.000 de euro, suma ce acopera cheltuielile pentru achizitionarea mobilierului, a produselor de birotica si a echipamentului IT.

Inaugurarea Biroului reprezinta un pas important in dezvoltarea retelei de informare turistica, contribuind la eficientizarea traficului turistic la nivelul judetului Sibiu in general si a municipiului Sibiu in special. Echipa ce deserveste Biroul de la Aeroport va colabora direct cu Centrul de Informatii pentru Cetateni aflat in incinta Primariei din Piata Mare.

„Decizia amenajarii unui astfel de Birou se impunea odata cu lucrarile de modernizare de care beneficiaza Aeroportul International Sibiu. Acesta reprezinta un prim contact al turistilor cu Sibiul, iar noi ne dorim ca imaginea Sibiului sa fie cat mai corect si eficient promovata. Acest lucru este demonstrat si de importantele sume alocate de municipalitate pentru Aeroportul Sibiu, acestea ridicandu-se in prezent la aproximativ 28,5 milioane de euro” a declarat primarul Klaus Iohannis in cadrul conferintei de presa saptamanale.