Print Friendly and PDF

Municipalitatea inaugureaza crucea din Dealul Gusteritei, simbol al crestinatatii

Secţiunea: comunicate back

03.09.2007

In preajma celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene, municipalitatea inaugureaza in data de 1 septembrie 2007 crucea amplasata pe Dealul Gusteritei.

Inaugurarea si sfintirea acestei cruci se va face in prezenta reprezentantilor bisericilor reprezentate in Sibiu: Inalt Preasfintitul Mitropolit Laurentiu Streza - reprezentant al Bisericii Ortodoxe, episcopul Cristoph Klein – reprezentant al Bisericii Evanghelice, Protopop Oscar Reicea – reprezentant al Bisericii Romano-Catolice, Protopop Nicolae Popa – reprezentant al Bisericii Greco-Catolice. Prin construirea si amplasarea acestei cruci precum si prin inaugurarea acesteia in prezenta reprezentantilor bisericilor din Sibiu, municipalitatea doreste sa marcheze importanta Adunarii Ecumenice Europene care se va desfasura in Sibiu la inceputul lunii septembrie in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, crucea fiind simbolul crestinatatii amplasat in unul dintre cele mai inalte puncte din municipiul Sibiu.

Crucea amplasata pe Dealul Gusteritei este inalta de 17 metri si lata de 8 metri, fiind confectionata din otel. Aceasta este iluminata prin intermediul unor lumini fluorescente care au fost amplasate pe bratele crucii. Acest tip de iluminat asigura o vizibilitate de la mare distanta. Sistemul de iluminat al monumentului este conectat la o cutie de programare care face ca, in momentul inserarii, luminile sa se aprinda. Zona monumentului este protejata de un gard in lungime de 25 de metri.

Pentru a asigura un acces cat mai usor in aceasta zona, municipalitatea, prin intermediul SC DPC SA, a amenajat drumul care duce spre cruce prin asternerea de balast, iar langa monument a fost creata o zona care poate fi folosita ca spatiu de parcare.

Valoarea investitiei este de aproximativ 560.000 de lei, suma care acopera aducerea retelei electrice pana la aceasta locatie, amenajarea unui post de transformare, amplasarea a 12 stalpi pentru reteaua electrica, confectionarea crucii si sistemul de iluminat al acesteia. Antreprenorul pentru aceasta lucrare este SC Electro-Con SRL.

Municipalitatea doreste sa amenajeze aceasta zona in viitor pentru a transforma spatiul intr-un belvedere pentru turistii care viziteaza orasul nostru.