Domnului Hans-Christian Habermann i-a fost acordat titlui de „Cetăţean de onoare al Sibiului”

Secţiunea: comunicate back

28.02.2008

Domnul Hans-Christian Habermann s-a născut în anul 1938, fiind strănepotul celui care a construit Palatul Habermann, (devenit ulterior Hotel Bulevard, actualmente Continental Forum) şi a înfiinţat o fabrică de bere.

Tatăl său, Ernst Habermann, a înfiinţat Fundaţia Saşilor Transilvăneni „Siebenbürgisch-Sächsichen Stiftung” prin care se urmărea ocrotirea culturii săseşti în Transilvania. Aceste sentimente şi preocupări nobile le-a insuflat şi fiului său, Hans-Christian Habermann.

Din anul 1997, domnul Hans-Christian Habermann conduce Fundaţia Saşilor Transilvăneni, al cărei scop principal este conservarea şi renovarea bisericilor săseşti fortificate din Transilvania, contribuind până în prezent la reabilitarea a peste 70 de astfel de monumente. Împreună cu World Monuments Fund, se preocupă de noi lucrări, spre exemplu la Biserica Fortificată din Biertan, aceasta fiind, împreună cu vatra satului, primul monument din judeţul Sibiu aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Atât prin Fundaţia Saşilor Transilvăneni cât şi în nume personal, domnul Hans-Christian Habermann s-a implicat şi în conservarea clădirilor istorice din municipiul Sibiu, sprijinind lucrările de renovare de la Muzeul Naţional Brukenthal şi contribuind substanţial la reabilitarea Palatului Episcopal din str. General Magheru nr. 4, în care funcţionează Consistoriul Bisericii Evangelice C.A. din România.

Implicarea sa nu se referă numai la patrimoniul construit, ci şi la unele evenimente culturale ce s-au desfăşurat la Sibiu în anul 2007, când oraşul nostru a fost Capitală Culturală Europeană şi când domnul Habermann ne-a vizitat în mai multe rânduri.

Astfel, domnia sa a contribuit la organizarea, la Sibiu, în luna iulie, în colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României, a proiectului „Sibiu 2007- a Crossroad of Cultures”. La acest eveniment, bazat pe tradiţia multiculturală a Transilvaniei, mai ales a zonei Sibiului, au participat cercetaşi din Germania, Franţa, Olanda, Belgia şi Luxemburg, ţări pe teritoriul cărora se situează bazinul râului Moselle, locul de origine al primelor valuri de colonişti din secolele XI-XIII.

Tot domnului Habermann i se datorează în mare măsură cele trei excepţionale concerte suţinute în luna august, la Sala Thalia, de către Philarmonic Simfonietta Berlin, sub conducerea dirijorului Ion Marin.

Domnul Hans-Christian Habermann face un intens lobby în diverse medii precum şi în mass-media central şi vest europeană pentru promovarea imaginii Transilvaniei în general şi a Sibiului în special.

Pentru toate acestea, în cadrul unei ceremonii oficiale, primarului Sibiului i-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Sibiu domnului inginer diplomat Hans-Christian Habermann. Acesta s-a declarat încântat de distincţia pe care o primeşte şi a promis că munca sa pentru comunitatea sibiană nu se va opri aici.

 

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

25.04.2024

Primăria Sibiu pregătește reabilitarea spațiului public din fața Cercului Militar

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios


VEZI TOATE ŞTIRILE