Primaria SibiuPrimăria Sibiu a amenajat un loc de joacă nou în Parcul Sub Arini

Secţiunea: comunicate back

09.09.2016

De vineri, 9 septembrie, noul loc de joacă amenajat de Primăria Sibiu în zona Stadionului Municipal, în zona verde din fața Hotelului Silva, este funcțional. Acesta este primul loc de joacă din oraș care are și o tematică, având forma unor cetăți medievale, cu punți și turnuri. De asemenea, este primul astfel de spațiu care are și echipamente ce pot fi utilizate de copiii cu dizabilități.

Contractul pentru achiziția echipamentelor și efectuarea lucrărilor a fost semnat în luna iulie, în urma unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse trei oferte. Oferta câștigătoare a fost cea depusă de firma SC Platerom SRL din Satu Mare, cu o valoare de 546.730,80 lei.

“Acest loc de joacă este foarte necesar, fiind amplasat în cel mai mare parc al orașului. Pe lângă acest proiect, până la sfârșitul anului vom încheia un contract pentru achiziționarea de noi echipamente de joacă. Acestea vor fi folosite pentru completarea spațiilor existente în oraș, dar și pentru crearea unor noi locuri de joacă în cartiere. Procedura este în curs, iar deschiderea ofertelor fiind planificată pentru 27 septembrie” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Conform contractului, firma câștigătoare a furnizat echipamentele pentru dotarea acestui loc de joacă destinat copiilor cu vârsta între 0 și 14 ani. Printre acestea se numără:

- Două echipamente de joacă tip cetate, cu turnuri, platforme, punți, cățărătoare și tobogane

- Un turn de joacă cu tobogan și cățărătoare

- Două leagăne duble pentru copii cu vârsta între 3 și 14 ani și două leagăne duble cu protecție pentru copiii cu vârsta sub 3 ani

- Un leagăn tip cuib

- Un carusel cu frânghii tip liane

- Cățărătoare complexă din lemn și frânghie

- Un echipament de joacă cu tobogan

- Patru balansoare pe arc și un mini-balansoar destinat copiilor sub trei ani

- Un tobogan mic

- Un leagăn pentru copiii cu dizabilități

- Masă de joacă pentru apă și nisip

 

O parte dintre echipamente au fost așezate pe un teren pavat cu scoarță, restul fiind așezate pe iarbă. În zona locului de joacă au fost instalate și coșuri de gunoi și bănci.

Echipamentele sunt confecționate din oțel, lemn, poliuretan armat cu fibră de sticlă și panouri de polietilenă, caietul de sarcini specificând clar că trebuie să respecte cerințele de securitate prevăzute de HG 435/2010, prescripțiile tehnice PTR 19/2000 și standardele în vigoare pentru astfel de echipamente.

Legături rapide

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

03.08.2020

O nouă acțiune împotriva țânțarilor și căpușelor

01.08.2020

1 august 2020: Turnurile de pe strada Cetății se redeschid publicului pentru vizitare

29.07.2020

Primăria Sibiu creează încă 120 de locuri în creșe și 100 de locuri în grădinițe


VEZI TOATE ŞTIRILE