Print Friendly and PDF

Mesajul primarului Astrid Fodor pentru comemorarea victimelor Revoluției Române din 1989

Secţiunea: comunicate back

22.12.2017

"Eroilor pe care îi cinstim și în comemorăm astăzi le datorăm 28 de ani de democrație, aproape trei decenii de libertate de exprimare și tot atât timp în care românii și-au recâștigat țara.

Revoluția din 1989 a fost răbufnirea unor oameni curajoși care au ieșit din case pentru a denunța în stradă dictatura, unul dintre cele mai dure regimuri din Europa. Curajul le-a fost dat de însăși caracterul și de dorința lor de libertate, precum și de conștiința că, uniți, pot muta munții, pot schimba un regim extrem de crud, care a sufocat voința românilor timp de peste 40 de ani.

Eroii Revoluției au înțeles importanța momentului nu doar pentru ei, ci pentru toți românii, au înțeles forța pe care o au, și-au dat seama de pericol, dar nu au făcut pasul înapoi. Au ales să plătească prețul cel mai mare pentru libertatea unui întreg popor: acela al vieții lor.

La aproape 30 de ani de la acel sacrificiu continuăm să le cinstim memoria prin evenimente de comemorare, dar și prin faptul că în fiecare zi ne facem datoria față de țară, îndeplinindu-ne obligațiile de cetățeni, bucurându-ne și făcând uz deplin de drepturile pe care ei le-au câștigat pentru noi.

Veșnică recunoștință!"

 

Astrid Fodor

Primarul Municipiului Sibiu