Primaria Sibiu


Print Friendly and PDF

Sibiul participă și anul acesta la programul Ora Pământului

Secţiunea: comunicate back

21.03.2018

Municipiul Sibiu participă anul acesta la Ora Pământului. Primăria Sibiu va întrerupe iluminatul public și arhitectural din Piața Mare a orașului în data de 24 martie, între orele 20.30 și 21.30, în semn de adeziune la această inițiativă a World Wildlife Fund (WWF) pentru că Sibiul își dorește să devină un oraș mai prietenos cu mediul și mai eficient energetic.

Și sibienii pot participa la această acțiune, fiind invitați să stingă lumina în aceeași dată și în același interval orar și să se înscrie pe www.ora-pamantului.ro ca să arătăm împreună că Sibiul este alături de acest demers mondial.

În plus față de nivelul declarativ al adeziunii la aceste valori, Municipiul Sibiu face eforturi conștiente și susținute pentru a reduce factorii poluatori din oraș și a făcut pași concreți în sensul economiei de resurse în spațiul public și în clădirile publice ale orașului:

- Municipiul Sibiul colectează selectiv deșeurile din noiembrie 2016, contribuind astfel la reducerea factorilor poluatori

- Primăria Sibiu accesează fonduri europene pentru eficientizarea energetică a patru clădiri în care funcționează unități de învățământ. Proiectele constau în instalarea unor mijloace alternative de producere a energiei (panouri fotovoltaice, pompe aer-apă), termoizolarea clădirilor, instalarea de corpuri de iluminat eficiente energetic și instalarea unui sistem de management al clădirii (BMS), al cărui scop este monitorizarea consumului de utilități pentru eficientizare. Pentru două dintre proiecte (Liceul Constantin Noica și școala gimnazială nr. 1) s-au semnat deja contractele de finanțare, celelalte două (școala gimnazială nr. 21 și școala Radu Selajan) fiind foarte aproape de semnare.

- Iluminatul public din Parcul Sub Arini, parcul Petőfi Sándor și din cartierul Broscărie a fost modernizat, fiind instalate corpuri de iluminat cu LED, acest tip de lucrări urmând să continue

Municipiul Sibiu încurajează utilizarea transportului public în defavoarea transportului cu autovehiculul personal. Pentru a face mai atractiv transportul public, municipalitatea va investi în înlocuirea flotei de autobuze, achiziționând aproximativ 100 mijloace de transport puțin poluante sau chiar nepoluante. 

Legături rapide

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:


de la (alege data din calendar):
până la:


ULTIMELE COMUNICATE:

14.10.2019

Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice de luni, 14 octombrie

08.10.2019

Strada Turda se prelungește în contextul dezvoltării zonei industriale

07.10.2019

Aplicație pentru programarea online la ghișeele Serviciului de Administrare a Domeniului Public


VEZI TOATE ŞTIRILE