Print Friendly and PDF

Începe înnoirea parcului auto pentru transportul public local

Secţiunea: comunicate back

03.11.2018

Vineri, 2 noiembrie, au sosit în Sibiu primele 10 autobuze din cele 55 achiziționate de societatea de transport public Tursib. Restul de 45 de autobuze vor sosi până la finalul acestui an. Primarul Astrid Fodor a subliniat că Tursib are acum premisele pentru un transport public performant: o autobază nouă, cea mai modernă din țară și o flotă care va fi înnoită în următoarea perioadă, Primăria Sibiu având în curs proiecte pentru achiziția a încă peste 60 de autobuze din fonduri locale și fonduri UE. 

Noile autobuze sunt produse de ANADOLU ISUZU și de KARSAN OTOMOTIV şi  sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), sisteme informatice de monitorizare  conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă,  cu sisteme de supraveghere video atât în interior cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WIFI, cu sisteme audio și video. Ambele modele de autobuze au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu nevoi speciale. Autobuzele sosite la Sibiu  vor fi înmatriculate rapid și scoase pe trasee. 

La eveniment au mai  participat Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Dl Osman Koray Ertaș, Consulul  onorific al Republicii Turcia la Cluj, Dl Vasile Andrei Vita, dl. Guven Gungor, presedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, dl. Hakan Kefoğlu, director export şi d-na Hande Uğur, director zonal de export în cadrul Anadolu Isuzu Otomotiv din Turcia (producator ISUZU CITIPORT), dl. Muzaffer Arpacıoğlu, director general adjunct şi dl. Emre Hür, director zonal de export al Karsan Otomotiv din Turcia (producător Menarinibus), precum şi dl. Aykol Husein Ulvi, asociat unic şi doamna Magda Peşu, director general a ANADOLU AUTOMOBIL ROM, reprezentanţa celor doi producători în România, consilieri locali ai Sibiului și alte personalități locale.