Primaria SibiuPrimăria Sibiu alocă din nou fonduri pentru dotarea unităților de învățământ

Secţiunea: comunicate back

18.09.2020

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna septembrie, primarul Astrid Fodor propune spre aprobare o nouă rectificare bugetară prin care se alocă fonduri suplimentare pentru achiziția de echipamente electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în unitățile de învățământ preuniversitar, precum laptopuri, camere web de tip conferință și alte dispozitive electronice.

“La începutul acestei luni am alocat 16,9 milioane lei pentru dotarea unităților de învățământ cu materiale de protecție și dezinfectanți, precum și pentru achiziționarea de tablete care să fie distribuite elevilor. Acum vom aloca încă 4 milioane de lei pentru achiziția de laptop-uri și echipamente electronice pentru desfășurarea orelor online. Aceste sume sperăm să le recuperăm din fonduri nerambursabile europene. Ministerul Fondurilor Europene a publicat pentru consultare ghidul de finanțare pentru Acțiunea 2.3.3 – „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură”,  în cadrul căreia va putea fi finanțată dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu astfel de echipamente. Vom depune un proiect în acest sens.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 

Proiectele se vor depune după deschiderea de către Minister a apelului, estimată pentru data de 15 octombrie 2020. Până atunci însă, alocarea fondurilor din bugetul local va permite Primăriei să demareze achiziția de echipamente și să le pună la dispoziția unităților de învățământ cât mai curând posibil. 

Legături rapide

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

22.10.2020

Sibiul, în top 5 al celor mai atractive orașe din România

22.10.2020

25 de străzi modernizate anul acesta.  Alte 17 în lucru, marea majoritate aproape de finalizare

22.10.2020

O nouă acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor în perioada 22-23 octombrie


VEZI TOATE ŞTIRILE