Primaria SibiuDEZBATERE PUBLICĂ - 20 APRILIE 2017


Strategia de Dezvoltare a Municipiului Sibiu parcurge ultimele etape de elaborare, înainte de transmiterea acesteia către Consiliul Local Sibiu în vederea obținerii aprobării. 
Primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, împreună  cu partenerii proiectului și echipa de elaborare a acestei Strategii - Fundația Heritas, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și IHS - au invitat din nou sibienii la o dezbatere publică pe tema proiectelor propuse pentru dezvoltarea viitoare a orașului. 
Dezbaterea a avut loc joi, 20 aprilie, la Teatrul Gong.

La dezbatere au participat Prefectul Județului Sibiu, domnul Lucian Radu, vicepreședintele Consiliului Județean Wiegand Fleischer, prorectorul Universității Lucian Blaga Sibiu, viceprimarii Sibiului și consilierii locali, directori ai instituțiilor publice sibiene, reprezentanți ai ONG-urilor locale și cetățeni. Printr-un dialog constructiv, cei prezenți au exprimat așteptările și dorințele lor pentru dezvoltarea Sibiului, un accent deosebit căzând pe formarea unor vecinătăți active în cartiere, diversificarea ofertei educaționale, dar și o mobilitate mai mare a locuitorilor.

Obiectivele majore ale Strategiei sunt:

1. Din poziția de lider regional, Sibiul susține dezvoltarea economică a zonei de sud a Transilvaniei. 

2. Calitatea ridicată a vieții din oraș atrage un capital uman competitiv.

3. Buna guvernanță stimulează implicarea activă a comunității.

Primăria Sibiu așteaptă opiniile cetățenilor pe tema proiectelor propuse prin Strategie până în data de 5 mai. Vă rugăm să ne transmiteți aceste sugestii pe adresa strategie@sibiu.ro sau în scris, la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu de pe strada Samuel Brukenthal nr. 2, intrarea C.
Mulțumim pentru implicare!

Video dezbatere publică


 

18 aprilie 2017

Strategia de Dezvoltare a Municipiului Sibiu parcurge ultimele etape de elaborare, înainte de transmiterea acesteia către Consiliul Local Sibiu în vederea obținerii aprobării.
Primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, împreună  cu partenerii proiectului și echipa de elaborare a acestei Strategii, vă invită din nou la o dezbatere publică pe tema proiectelor propuse pentru dezvoltarea viitoare a orașului. Dezbaterea va avea loc joi, 20 aprilie,la Teatrul Gong, de la ora 18.

Obiectivele și proiectele propuse prin Strategia de Dezvoltare a Municipiului Sibiu 2023 pot fi consultate aici:Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Fundația Heritas și Camera de Comerț lucrează de la sfârșitul anului 2014 la elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu (SIDU) pentru perioada 2015-2023. Strategia va include o listă de proiecte considerate de comunitate și autorități că vor asigura dezvoltarea Sibiului în următorii ani. Aceste proiecte vor fi propuse spre finanțare pe noile axe de fonduri structurale, din diverse alte granturi și finanțări nerambursabile sau din bugetul local al Sibiului.
O componentă importantă a elaborării Strategiei a fost consultarea publicului, acesta realizându-se prin trei metode. S-a dorit în acest fel un feedback și o comunicare reală cu sibienii pentru ca dezvoltarea orașului să fie în conformitate cu ceea ce își doresc locuitorii.

DEMERSURI PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI:

1. COLECTAREA DE DATE DE LA INSTITUȚIILE ABILITATE - în această etapă au fost transmise adrese scrise prin care se solicitau date socio-economice actualizate cu privire la municipiul Sibiu.

2. PRIMA SESIUNE DE CONSULTARE PUBLICĂ (iulie 2015) – sibienii au fost invitați să completeze CHESTIONARUL privind realitățile din prezent ale orașului. Peste 800 de persoane au completat și ne-au înapoiat chestionarele.

Mai multe detalii aici:
https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/prerea-sibienilor-conteaz-chestionar-pentru-stabilirea-strategiei-de-dezvol

3. A DOUA SESIUNE DE CONSULTĂRI PUBLICE (august 2015) – au fost organizate patru runde de discuții cu reprezentanți ai mediului economic, al asistenței sociale, al culturii, sportului și turismului, al protecției mediului și cel al ocupării forței de muncă.

Mai multe detalii aici:
http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/intalniri-cu-reprezentanii-comunitii-pentru-elaborarea-strategiei-de-dezvol

4. A TREIA SESIUNE DE CONSULTĂRI PUBLICE (februarie – martie 2016) – au fost organizate 10 întâlniri cu cetățenii din cartiere pentru a colecta din partea acestora idei de proiecte pentru Strategia de Dezvoltare a Sibiului pentru perioada 2015-2023.

ÎNTÂLNIRILE DIN CARTIERE:

- Cartierele Hipodrom I și II – marți, 2 februarie, ora 18, Colegiul Economic George Barițiu

- Cartierele Calea Dumbrăvii, Hipodrom III și IV – miercuri, 3 februarie, ora 18, Colegiul Național Andrei Șaguna

- Cartierul Vasile Aaron – joi, 4 februarie, ora 18, Școala Regele Ferdinand

- Turnişor - marți, 9 februarie, ora 18, Școala gimnazială nr. 10, strada E.A. Bielz, nr. 60

- Ţiglari, Tineretului, Veterani, Terezian - miercuri, 10 februarie, ora 18, Școala gimnazială nr. 18, strada Lungă, nr. 65

- Guşteriţa - joi, 11 februarie, ora 18, Școala gimnazială nr. 11, strada Gorunului, nr. 2

- R​eșița, L​azaret și ​Trei Stejari - miercuri, 9 martie 2016, ora 18, școala ​g​imnazială nr. 8, ​str. Lupeni​,​ nr. 50​

- Valea Aurie, ​Calea Poplăcii, T​ilișca - joi, 10 martie 2016, ora 18, școala ​g​imnazială nr. 25, ​str. Sibiel,​ nr. 6​

- Ștrand I și II - miercuri, 16 martie 2016, ora 18, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu​, ​str. Bihorului​,​ nr. 3​

- Orașul de Sus, ​Orașul de Jos, ​cartierul Iosefin - joi, 17 martie 2016, ora 18, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, str. Gh. Lazăr​,​ nr. 1​

ORGANIZATOR:

primaria sibiu

PARTENERI:
parteneri