Primaria SibiuDEVENTER

DEVENTER

Ţara: Olanda
Nr. de locuitori : 98 510
Primar : Andrieş Heidema
Site internet : www.deventer.nl

Deventer este un oraş în regiunea Salland din provincia olandeză Overijssel. Oraşul s-a dezvoltat în mai mare măsură pe partea estică a râului Ijssel, dar şi pe cea vestică. La răscruce de drumuri feroviare, Deventer se află şi pe autostrada A1 (Amsterdam-Berlin-Moscova).
Perioada cea mai înfloritoare a oraşului a fost între anii 1000-1500, Deventerul dezvoltându-se datorită comerţului fluvial, ce se făcea cu vase mari, pe râul Ijssel. Prin acest comerţ fluvial, Deventerul a devenit membru al Ligii Hanseatice. Dar începuturile localităţii sunt mult mai timpurii, existând pe teritoriul respectiv o aşezare ce a fost prădată şi arsă din temelii în anul 882 de către vikingi. Imediat după această dată localitatea a fost fortificată, primind în 956 drepturile de oraş. Între anii 1500 – 1800 Deventerul şi-a pierdut din importanţa economică, reuşind, începând cu secolul al XIX-lea să devină un oraş industrial, ce se remarcă prin producţia de biciclete, covoare, sisteme de încălzire.
Prin hotărârea Consiliului Local Sibiu din data de 31.03.2005 s-a aprobat înfrăţirea celor două oraşe, care s-a semnat efectiv la data de 22.05.2007, de către primarii Klaus Iohannis şi James van Lidth de Jeude, ca urmare a relaţiilor de colaborare în diverse domenii ce s-au dezvoltat imediat după evenimentele din decembrie 1989.Legături rapide

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice

Alte relaţii de înfrăţire încheiate de municipalitatea sibiană:

Valencia / Carabobo / Venezuela - din 1993
Wirall / Marea Britanie - din 1994
Bauru / Brazilia - din 1995
Malines / Belgia - din 1996
Thorigne-Fouillard / Franta - cu cartierul Hipodrom din Sibiu - din 1995