Primaria Sibiu



TAKAYAMA

TAKAYAMA

Ţara: Japonia
Nr. de locuitori : 92.369 (2011)
Primar : Michihiro Kunishima
Site internet : www.kankou.city.takayama.lg.jp

TAKAYAMA este un oraş situat în prefectura japoneză Gifu, cunoscut şi sub denumirea de HIDA - TAKAYAMA, după numele munţilor din apropriere -Hida-supranumiţi şi "Alpii Japonezi" . Vechiului oraş Takayama i s-au alăturat, pe rând, în perioada 1926-1955, alte 4 localităţi. Ca suprafaţă, este cel mai întins oraş japonez, în cadrul unei conurbaţii alcătuite, începând din februarie 2005, împreună cu încă 2 oraşe şi 7 sate.
Istoria Takayamei este sintetizată în şase perioade, păstrându-se mărturii încă din antichitate. Spre sfârşitul secolului al XIX-lea, municipalitatea Takayamei avea deja conturat un sistem modern de administrare, pentru o populaţie de peste 15000 de locuitori.
Takayama şi-a dezvoltat o cultură proprie, care este un amestec între Edo şi Kyoto, cele două culturi majore ale Japoniei, foarte diferite între ele.
Takayama este un oraş turistic în sine, dar atrage şi prin împrejurimile sale. Bucătăria locală este renumită, incluzând sansai (crudităţi montane) şi wasakana (peşte de râu), dar şi alte specialităţi nipone, precum cunoscută băutură sake . Tâmplăria, de la artizanat şi până la industria prelucrării lemnului, inclusiv producţia de mobilier, duc faima acestui oraş montan, alături de olărit şi alte meşteşuguri. Renumite mai sunt festivalurile Takayamei, templele, muzeele, diverse clădirile istorice, piaţa de lângă râu, situată în centrul oraşului. Proximitatea vulcanului stins Mount Norikura, de peste 3000 m, a unui sat tradiţional, staţiunile montane şi un imens parc acvatic, sunt doar o parte din atracţiile zonei, una din puţinele în care se păstrează foarte bine peisajul specific japonez.
Prin hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 291/30.08.2012, s-a aprobat înfrăţirea propriu-zisă a celor două oraşe, în data de 04.09.2012 semnându-se, la Sibiu, de către primarii Klaus Werner Iohannis, respectiv Michihiro Kunishima, Înţelegerea de cooperare între Municipiul Sibiu din România şi oraşul Takayama din Japonia; aceasta oficializează Memorandumul ce a fost semnat, la 09 octombrie 2009, la Takayama, de către reprezentanţii celor două comunităţi.



Legături rapide

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice

Alte relaţii de înfrăţire încheiate de municipalitatea sibiană:

Valencia / Carabobo / Venezuela - din 1993
Wirall / Marea Britanie - din 1994
Bauru / Brazilia - din 1995
Malines / Belgia - din 1996
Thorigne-Fouillard / Franta - cu cartierul Hipodrom din Sibiu - din 1995