Primaria SibiuServicii Publice subordonate
Teatrul Național Radu Stanca Teatrul “GONG” Serviciul Public Baia Populară Sibiu Serviciul Public Grădina Zoologică Sibiu Direcția de Asistență Socială Sibiu Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Municipiului Sibiu Poliţia Locală Sibiu Serviciul Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi Spitalul Clinic de Pediatrie Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Direcţia Fiscală Locală Sibiu Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu Casa de Cultură a Municipiului Sibiu Management Salubrizare și Protecția Mediului Serviciul Public pentru Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu

Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat

Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat
CONDUCEREA:

Director: Simona Pop
Contabil Șef: Fîrtat Lenuța Gabriela
CONTACT:

Adresa: Str. Turnului nr. 4, Sibiu
Telefon: 0269/210432
Fax: 0269/212645
Email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

RESPONSABIL CU PROTECȚIA DATELOR
Nume și prenume: Veștemean Daniela
Adresă: Sibiu, str. Turnului, nr. 4
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
PROGRAM DE LUCRU:

Luni – Joi: 7:30 – 16:00
Vineri: 7:30 – 13:30
Declaratii de avere 

DESCRIERE

Prima şcoală în Sibiu este documentată din 1380 pe locul unde se află astăzi liceul Brukenthal fiind prima şcoală din aceasta parte a Europei. Sibiul avea o legislaţie încă de la acel sfârşit de secol XIV prin care învăţământul era obligatoriu în cadrul bisericii. Prima bibliotecă din România a fost deschisă în 1557 în urma cumpărării de către comunitate de cărţi germane în valoare de 100 de guldeni.
La 1771 oraşul construieşte în fosta mănăstire a călugărilor dominicani o şcoală germană, pe locul actualului Colegiu Pedagogic.
În 1723 Georg Legradi deschide prima şcoală maghiară.
În 1774 se construieşte şcoala normală catolică iar patru ani mai târziu baronul Martin Hochmeister deschide prima librărie. Actuala clădire a liceului Brukenthal, care la vremea respectivă se numea Gimnaziul Evanghelic, datează din 1782.
Tradiţiile universitare sibiene îşi au începutul în 1844 când se înfiinţează Academia săsească de drept. Din 1864 se deschide şi o secţie română în cadrul acestei instituţii.
Dupa Dictatul de la Viena prin care România pierdea o treime din teritoriul Transilvaniei, Universitatea din Cluj îşi muta câteva facultăţi la Sibiu, cea mai cunoscuta fiind Facultatea de Medicină. În 1969 se deschide prima facultate la Sibiu, cea de istorie, ca secţie a Universităţii din Cluj, urmata în 1971 de secţia de filologie. Au urmat multe alte secţii în cadrul Institutului de învăţământ superior Sibiu.
Titlul de Universitate va fi statutat în 1990, iar numele de 'Lucian Blaga' îl va lua in 1995.

Accesul persoanelor cu handicap la serviciile de informare şi documentare, referitoare la activitatea desfăşurată de SPAUIPS, se realizează prin Centrul de Informare a Cetăţenilor (CIC) din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, sens în care corespondenţa cu Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat Sibiu se va purta prin registratura Primăriei Municipiului Sibiu.

Legături rapide

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
rCAUTARE SERVICII: