DIRECTOR

Dacă doriţi să fiţi înscris în Cartea de adrese a Primăriei Sibiu, vă rugăm să ne trimiteţi datele firmei prin E-MAIL.
Vă mulţumim!

Liceul Tehnologic “Avram Iancu”

Categoria: Licee şi Grupuri Şcolare back
DESCRIERE:

Istoria Grupului Scolar ,,Avram Iancu”din Sibiu ,asa cum este atestata documentar începe în 1886 cu Scoala civila de stat pentru fete , urmata în 1909 de Scoala civila pentru baieti ,ambele cu limba de predare maghiara.
In 1919 în cladirea din str. Neustift (zidul nou) se mentioneaza existenta celor doua scoli civile dar cu predare în limba româna si se înfiinteaza ,,Cursul Comercial Superior’’ de un an ,avându-l în frunte pe prof. Trandafir Preda.
In 1920 prin Ordin al Ministerului Instructiunii din Cluj , se continua Cursul Comercial cu ,,Scoala Superioara de Comert ’’ .In anii urmatori îsi continua activitatea cele patru scoli : la etajul I -cele doua scoli civile (medii) si la etajul II –cele doua scoli comerciale.Spatiul fiind insuficient , programul scolilor se desfasura in doua schimburi, situatie care afecteaza calitatea învatamântului si care determina mutarea unor scoli în alte sedii.
In 1936 se unesc Scoala Elementara de Comert de baieti cu Scoala Comerciala Superioara de baieti, formând Liceul Comercial de baieti cu durata de 8 ani. Din 1930 Scoala Comerciala primeste ca donatie din partea comitetului de parinti cladirea de pe str. George Cosbuc Nr 5, care devine internat si cantina pt. elevii scolii si functioneaza ca atare pâna în anul 1980. In 1948 Liceele Comerciale s-au transformat în Scoli Tehnice de Administratie Economica având si scoala profesionala comerciala.
In 1950 se înfiinteaza Scoala Medie Tehnica Metalurgica , iar scolile comerciale încep sa se mute în alte localuri. In 1955 apare Scoala Profesionala de Ucenici a Ministerului Industriei Lemnului si apoi a Ministerului Constructiilor si a Materialelor de Constructii. Treptat alaturi de clasele scolii profesionale apar si clasele de liceu, la început clasele IX ,X (treapta I) urmate firesc de clasele XI,XII (ca treapta II). Anul scolar 1977-1978 este anul primilor absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat ai acestei scoli numita ,, Liceul Industrial Nr 3’’. Ulterior emblema scolii se mai schimba în Grup Scolar Forestier , Grup Scolar pentru Exploatarea si Industralizarea Lemnului ,iar în 1996 Grup Scolar ,, Avram Iancu’’ reunind sub acest nume mai multe forme de învatamânt : liceu zi si seral , scoala profesionala ,scoala de ucenici , scoala postliceala , scoala de maistri .Din anul 1980 se dau in folosinta internatul pe Str. Lazaret Nr. 24 si cantina pe str Calea Gusteritei Nr 12 cladiri noi ridicate prin efortul întregului personal al scolii , inclusiv al elevilor constituiti într-un mare santier de munca patriotica , caracteristic timpului.
Aceasta succinta istorie a scolii care astazi se numeste Grup Scolar ,, Avram Iancu ’’ dovedeste ca scoala este determinata de contextul vietii social-economice de la un moment dat.
În prezent procesul de învatamânt la Gr. Sc. „A. Iancu”, este structurat dupa cum urmeaza:
Liceu zi- durata de scolarizare. 4 ani

tehnologica - tehnic - tehnician proiectant CAD
- resurse - tehnician ecolog si protectia
calitatii mediului
Liceu seral – clasa a XI-a
Teoretica – uman - stiinte sociale
Scoala de arte si meserii- durata de scolarizare:2-3 ani- 2 ani învatamânt obligatoriu si 1 an completare la cerere, pentru continuarea studiilor
mecanica - lucrator în mecanica de montaj,
întretinere si reparatii
prelucrarea lemnului - lucrator în tâmplarie
- lucrator în sculptura

CONTACT:

Str. Movilei Nr.8
Tel: 0269 210925
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Site: https://gsais.ro

rCĂUTARE ADRESE: