Sâmbătă, 11 august, Hanul Greweln din Mediaș a găzduit preselecția Concursului European Young Chef Award, organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Din cei 12 tineri bucătari sibieni care s-au întrecut prin preparatele gătite, juriul a selectat patru finaliști:
Alin Costea – tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână
Andriuc Andra – saramură de pește
Rareș Moga – pomana porcului din porc de la Bazna, jud. Sibiu
Constantin Fesan - mușchiuleț de porc cu ienupăr
Juriul care a acordat punctajele a fost format din specialiști în domeniul gastronomiei: Dr. Iulia Drăguț – președintele Asociației Culturale EuroEst Alternativ; Adrian Lucian Șipoteanu – executive Chef la Pleiada Boutique Iași, Vasile Spinu – executive Chef la Lux Divina din Brașov însoțiți de Alin Barabancea – tânărul bucătar câștigător al concursului local European Young Chef Award din 2017, Daniel Joarză – bucătarul câștigător al concursului local European Young Chef Award din 2016 și Carmen Chiș – reprezentant al Consorțiului care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Finala concursului EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD a avut loc în 19 august, în Piața Mare din Sibiu în cadrul unui nou eveniment marca Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cei patru câștigători ai preselecției s-au întrecut din nou, în fața publicului într-un eveniment organizat de Consorțiul care gestionează acest program.
Publicului i-a fost pregătit un program care a inclus:
Angus Steak Mega Show susținut de Masters of Flames care vor pregăti doi tauri la proțap în locație
Cupa Sibiului în Artă Culinară, organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România; cei înscriși în acest concurs vor găti live, în Piața Mare
O demonstrație culinară live făcută de Ambasadorii programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Alin Barabancea și Daniel Joarză câștigători ai edițiilor anterioare ale European Young Chef Award
Finala Concursului European Young Chef Award
Un concert susținut de trupa Subcarpați
Chef Andra Andriuc a fost declarată câștigătoare în urma acestei competiții jurizate de specialiști în domeniu. Andra a reprezentat regiunea Sibiu în competiția europeană European Young Chef Award care a avut loc în Galway, Irlanda de Nord în luna noiembrie 2018.