APARIŢII EDITORIALE

CLICK PE COPERTĂ PENTRU DETALII

Aromele naturii
X
Aromele naturii

Aromele naturii

„Aromele naturii” de Oana-Viorica Danci (editor), Constantin Drăgulescu și Erika Schneider oferă o incursiune în istoria grădinilor sibiene din trecut, o prezentare a traseelor turistice sibiene presărate cu plante aromatice și culinare și o descriere succintă a celor mai comune 30 de specii de plante aromatice și condimentare care se folosesc în județul Sibiu.

Volumul a fost tipărit în cadrul proiectului „Istoria educației sibiene în gastronomie”, derulat de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva
X
Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva

Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva

Albumul „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva” a fost publicat în cadrul proiectului cu același nume derulat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

Proiectul promovează documente cu valoare de patrimoniu aflate în colecțiile Bibliotecii ASTRA, elemente vizuale din colecția „Alt-Hermannstadt in Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken”, precum și din arhivele private ale colecționarilor Marian Bozdoc, Ioan Dejugan și a fotografului Fred Nuss.

Albumul valorifică importante fonduri documentare ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu: iconografie-carte poștală și fotografie, publicații seriale sibiene, carte românească veche și Transilvanice – imprimate în Sibiu, ex-libris.

De la târg la restaurant: Sibiul în imagini
X
De la târg la restaurant: Sibiul în imagini

De la târg la restaurant: Sibiul în imagini

Albumul invită cititorul într-o călătorie în imagini, în spațiu vechiului burg, la cumpăna secolelor XIX-XX. În paginile sale se regăsesc imagini cu târgul din Piața Mare și cel din Piața Mică, Hotelul Împăratul Romanilor, cofetăria „Iulius Boda”, cafeneaua cofetărie „Gustav Schintzel”, cafeneaua-restaurant „Unicum”, cafeneaua „Habermann-Brote”, cofetăria de pe Promenadă, Școala de menaj a Asociației de femeie luterane din Sibiu și multe altele.

Publicația „De la târg la restaurant: Sibiul în imagini” a apărut în cadrul proiectului „Istoria educației sibiene în gastronomie”, derulat de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală. Coordonatori: Gudrun-Liane Ittu și Constantin Ittu.

Educație. Emancipare. Gastronomie – Școlile de fete și asociațiile de femei din Sibiu de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în 1948
X
Educație. Emancipare. Gastronomie – Școlile de fete și asociațiile de femei din Sibiu de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în 1948

Educație. Emancipare. Gastronomie – Școlile de fete și asociațiile de femei din Sibiu de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în 1948

Volumul „Educație. Emancipare. Gastronomie – Școlile de fete și asociațiile de femei din Sibiu de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în 1948” a fost tipărit în cadrul proiectului „Istoria educației sibiene în gastronomie”, derulat de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Autorii Gudrun-Liane Ittu și Constantin Ittu aduc în discuție teme precum: educația fetelor în mediul german din Transilvania, școlile profesionale înființate și conduse de filiala din Sibiu a Asociației sau „femeile pentru femei", coordonatele istorice ale apariției școlilor românești de fete din Sibiu.

Zilele Hungarikum napok 2019
X
Zilele Hungarikum napok 2019

Zilele Hungarikum napok 2019

(material editat în cadrul proiectului „Zilele Hungarikum - Zece" organizat de Asociația Maghiarilor din Sibiu „HID")

Broșura este realizată cu ocazia aniversării celor 10 ani de Festival. Evenimentul contribuie an de an la bogăția și oferta gastronomică a Regiunii Sibiu. Broșura de față include rețete maghiare tradiționale realizate în cadrul Festivalului.

Materiale distribuite gratuit prin intermediul Centrului de Informare pentru Turiști din incinta sediului Primăriei Sibiu, Piața Mare

Povestea mălaiului – de la tradiție la contemporan în regiunea Sibiului
X
Povestea mălaiului – de la tradiție la contemporan în regiunea Sibiului

Povestea mălaiului – de la tradiție la contemporan în regiunea Sibiului

(material editat în cadrul proiectului „Diplomație și bun gust" al Asociației Sibiu 1191)

Volumul a fost scris de Anca Tulbure și Cristina Danciu și include informații cu privire la istoria, cultivarea și prelucrarea porumbului, proprietățile mălaiului, dar și numeroase rețete de mâncăruri și prăjituri care au la bază mălaiul.

Materiale distribuite gratuit prin intermediul Centrului de Informare pentru Turiști din incinta sediului Primăriei Sibiu, Piața Mare.

GUSTURILE SIBIULUI
X
GUSTURILE SIBIULUI

GUSTURILE SIBIULUI

O carte ce prezintă restaurantele partenere ale Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Aici veți găsi feluri de măncare servite de aceste restaurante, realizate cu produse locale. Cartea este un veritabil meniu al Programului, o carte de vizită și o invitație de a degusta aceste preparate care îmbină hrana sibiană, cu tradiția locurilor și priceperea bucătarilor de a le reinterpreta. 

Grădina mea de la oraș – Asociația de Bun Gust
X
Grădina mea de la oraș – Asociația de Bun Gust

Grădina mea de la oraș – Asociația de Bun Gust

Cartea reprezintă un ghid al sibienilor pentru a avea o grădină proprie de legume și plante aromate, fie pe balcon, fie în jurul casei.

Materiale distribuite gratuit prin intermediul Centrului de Informare pentru Turiști din incinta sediului Primăriei Sibiu, Piața Mare.

PRIMARIA SIBIU | TURISM SIBIU | CALENDAR EVENIMENTE

© 2019-2020 Primaria Municipiului Sibiu, All Rights Reserved!