Intalnire de evaluare a politicilor culturale ale autoritatilor locale si centrale

Secţiunea: comunicate back

13.02.2007

In perioada 8 - 11 februarie 2007, Asociatia "Les Rencontres" a organizat la Sibiu o intalnire si un seminar pe tema politicilor culturale ale autoritatilor locale si centrale ale noilor state membre ale Uniunii Europene. A doua tema discutata in cadrul acestui proiect priveste provocarile pe care Romania si Bulgaria le vor intampina in urmatorii ani, in perioada post-aderarii.

Comitetul "Les Recontres" este format din reprezentanti ai unor orase si regiuni din Europa care pledeaza pentru importanta elaborararii unei politici culturale la nivel local si regional precum si pentru importanta colaborarii la nivel european in acest domeniu.

Reprezentanti ai Romaniei si Bulgariei au avut posibilitatea in cadrul acestui proiect sa sugereze modul in care "Les Recontres" poate contribui la proiectele lor pentru a obtine astfel politici culturale eficiente.

"Intalnirea de la Sibiu marcheaza intrarea Sibiului in lumea buna a culturii europene prin intermediul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si indica dorinta noastra de a colabora la cel mai inalt nivel cu partenerii europeni", a declarat primarul Klaus Iohannis.

In cadrul conferintei s-a discutat si despre modul in care artistii locali vor fi incurajati prin intermediul acestui program sa dezvolte legaturi mai stranse cu mediul cultural european si evaluarea autoritatilor locale cu privire la dezvoltarea politicilor culturale in contextul aderarii Romaniei la UE, dar si al Programul Sibiu 2007.

"Les Recontres" este un grup de discutii care reuneste membrii alesi din cadrul autoritatilor locale din Europa pentru a participa in mod activ la elaborarea unor politici culturale europene. Incepand cu anul 1994, aceasta retea a facilitat schimburi pe tema politicilor culturale si educationale la nivel local, national si european. Asociatia "Les Recontres" numara printre membrii sai reprezentanti ai Belgiei, Germaniei, Spaniei, Frantei, Italiei, Marii Britanii, Estoniei, Algeriei, Cehiei, Greciei, Croatiei, Ungariei, Lituaniei, Ciprului, etc. In 2007, Asociatia "Les Recontres" va mai organiza intalniri de lucru in orase din Spania, Germania, Suedia, Franta si Portugalia.


 

Investitiile in 2007 se concentreaza pe cartierele Sibiului

Municipalitatea sibiana a alocat pentru lucrari de investitii in 2007 suma totala de 94.999.493,20 lei. Din totalul acestei sume 51.089.357,20 lei au fost rezervati pentru continuarea lucrarilor demarate de municipalitate in anul precedent, iar 31.192.796 lei vor fi folositi pentru inceperea de noi lucrari.

Majoritatea lucrarilor noi care vor fi demarate in 2007 se refera la cartierele din Sibiu. Suma pe care municipalitatea o va investi in lucrari noi in cartiere in anul 2007 - 26.580.370 lei - este cu mult mai mare decat suma alocata anul acesta pentru centrul istoric pentru lucrari noi - 3.512.426 lei.

In cartierele Vasile Aron, Hipodrom I, Hipodrom II, Hipodrom III, Hipodrom IV, Valea Aurie, Strand, Turnisor, Terezian si Stefan cel Mare II se vor demara in acest an lucrari noi care vizeaza construirea de locuri de parcare, spatii de joaca si alei. De asemenea se va interveni pentru refacerea pe anumite strazi a retelelor de apa si canalizare si a suprafetei carosabile pe toate strazile selectate din zonele Lazaret, Calea Dumbravii - Milea - Stefan cel Mare, Piata Cluj - Gara Mica - Tiglari, Calea Poplacii - Bulevardul Victoriei, Stefan cel Mare - Berea Sibiului.

In 2007 municipalitatea va demara si noi lucrari de reabilitare a unor strazi: strada Raului si Metalurgistilor, Turnisorului, E.A. Bielz, Rusciorului, Noua, Lazaret, Movilei si Nicolae Iorga precum si reabilitarea strazii Turda si prelungirea acesteia pana in Zona Industriala Vest si amenajarea strazii Somesului.

Pentru a oferi sibienilor mai multe modalitati de petrecere a timpului liber, in 2007 vor fi reabilitate aleile din Parcul Subarini, va fi amenajat un parc tematic in prelungirea Parcului Subarini si va fi amenajata o alee pentru biciclete intre cartierul Valea Aurie si Gradina Zoologica Sibiu. In 2007 va fi amenajat in municipiul Sibiu si un camping destinat turistilor care viziteaza orasul nostru precum si un nou strand. Tot in 2007 se are in vedere extinderea Gradinii Zoologice pentru a o aduce la standardele cerute de normele europene.

O alta lucrare importanta va fi aceea de construire in cartierul Resita II a unui numar de 110 apartamente care vor intra in fondul locativ al municipiului Sibiu si care vor putea fi repartizate si cazurilor sociale care necesita o locuinta. Costul acestei lucrari ample va fi acoperit de municipalitate din fondurile provenite dintr-un imprumut intern in valoare de 3 miloane de euro.

Municipalitatea va demara o serie de lucrari noi si in zona centrului istoric al Sibiului. Astfel, va fi amenajata piateta urbana in vechiul Targ al Pestelui, vor fi consolidate si reabilitate scarile din Piata Teatrului Gong, va fi demarat proiectul de constructie al Turnului Portii Cisnadiei. In 2007 vor fi de asemenea demarate lucrarile de restaurare a Turnului Pulberariei si a Turnului Olarilor, consolidarea si reamenajarea imobilului din strada Turnului nr. 4 si montarea de proiectoare pentru iluminatul arhitectural in zona istorica. Aceste reflectoare vor fi montate in punctele de interes turistic pentru a scoate in evidenta obiectivele de interes pentru vizitatori. In centrul istoric se va lucra de asemenea la amenajarea unei zone pietonale cu pavaj pe strada Cetatii si se vor reabilita retelele de utilitati din zona Piata Unirii (Cazarma 90).

In 2007 municipalitatea va continua lucrarile incepute in 2006 si in anii anteriori.

Astfel, in cartiere se vor continua proiectele de viabilizare a cartierului Resita, Tilisca si Strand II, viabilizarea Zonei Industriale Vest si viabilizarea cartierului Tineretului. Municipalitatea va participa in 2007 cu fonduri la extinderea si modernizarea Aeroportului Sibiu.

In ceea ce priveste reabilitarea unor strazi din cartiere, echipele de lucru vor finaliza urmatoarele obiective de investitii: reabilitarea retelelor pe Calea Dumbravii, modernizarea retelelor in Piata Unirii, modernizarea Bulevardului Mihai Viteazu, modenizarea strazii Negoi intre str. Stefan cel Mare si str. Moldoveanu, modernizarea strazii Vasile Aron, str. Distributiei si str. Lemnelor. O importanta lucrare in continuare care va fi finalizata in 2007 este reabilitarea Pietei Garii si a strazilor conexe.

In centrul istoric al Sibiului vor fi continuate in 2007 inteventiile de urgenta la Turnul Sfatului, Zidul Cetatii si Pasajul Scarilor, amenajarea Bisericii Azilului - centru cultural pentru varsta a III-a, lucrarile de reparatii la turnurile de pe strada Cetatii, amenajarea Pietei Aurarilor si a scarilor situate in aceasta piata, amenajari interioare in Turnul Sfatului, lucrarile la iluminatul public din centrul istoric, amenajarea unei piatete pe strada Turnului, amenajarea unor covoare rosii pe unele strazi din centrul istoric, amenajarea porticurilor din Piata Mica, reabilitarea unor cladiri din centrul istoric, finalizarea teresei din apropierea Bisericii Ursulinelor si a locului de odihna de langa Parcul Cetatii.

In ceea ce priveste lucrarile la strazile din centrul istoric, acestea vor continua cu finalizarea reabilitarii strazilor din pachetele zona centrala si zona istorica precum si finalizarea refacerii carosabilului pe unele strazi din centrul istoric. Va fi finalizata si amenajarea in aceasta zona de mici parcari stradale, urmand ca noul sistem de trafic pentru zona istorica sa fie implementat

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

25.04.2024

Primăria Sibiu pregătește reabilitarea spațiului public din fața Cercului Militar

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă

18.04.2024

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a grădiniței Elefănțelul Curios


VEZI TOATE ŞTIRILE