Print Friendly and PDF

Mesajul primarului Astrid Fodor cu ocazia Zilei Armatei Române

Secţiunea: comunicate back

25.10.2017

"Ziua Armatei este prilejul ca în fiecare an să subliniem importanța acestei instituții pentru România, stat membru NATO care dorește să își păstreze integritatea teritorială și liniștea locuitorilor săi. Trăim într-o lume în care conflictele armate și terorismul brăzdează harta lumii și lasă cicatrici adânci. De aceea, faptul că avem o Armată profesionistă, pregătită să facă față acestor provocări, este un câștig pentru țară și pentru cetățenii săi.

Am urmărit cu mare interes eforturile care se fac la nivel central pentru dotarea corespunzătoare a Armatei și bugetarea corectă pentru o profesionalizare în condiții optime. Am apreciat gândirea strategică și responsabilă. România se bucură acum de pace, dar în nedorita eventualitate a unui conflict știm că avem forțe armate pregătite și curajoase, gata să își asume misiunea. Merită să îi sărbătorim în fiecare an, felicitându-i și încurajându-i să continue pe acest drum.

Felicit conducerea Garnizoanei Sibiu, conducerea Academiei Forțelor Terestre, cadrele militare și didactice și pe toți studenții săi. Succes, seriozitate în pregătire și curaj în misiune! "La mulți ani!" de Ziua Armatei" (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)