Contractul pentru construcţia viaductului Calea Şurii Mici - Kogălniceanu a fost semnat

Secţiunea: comunicate back

03.03.2014

Primarul Klaus Iohannis şi reprezentanţii asocierii de firme care a câştigat în urma procedurii de achiziţie contractul pentru construirea viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu au semnat luni, 3 martie documentele contractului, la sediul Primăriei Municipiului Sibiu.
Contractul a fost semnat între Municipiul Sibiu şi Asocierea SC Geiger Transilvania SRL - SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger Gmbh. Valoarea acestui contract este de 28.232.746,37 lei (TVA inclus). Perioada specificată în contract pentru execuţia lucrărilor este de 22 de luni, constructorii urmând să asigure garanţia lucrării pe o perioadă de cinci ani.
Zona de nord-vest a municipiului Sibiu este atât o zonă de locuinţe cât şi o zonă industrială şi comercială, accesul în zonă fiind însă îngreunat de calea ferată care o străbate. Prin realizarea acestui pasaj peste calea ferată se urmăreşte atât fluidizarea traficului în zona respectivă, reabilitarea infrastructurii de transport şi creşterea siguranţei rutiere şi pietonale, cât şi creşterea accesibilităţii zonelor de vest şi nord-vest ale oraşului, care vor avea astfel o legătură mai directă cu centrul oraşului.
Viaductul va asigura legătura mai rapidă dintre Calea Şurii Mici şi strada Kogălniceanu şi va avea o lungime de aproximativ 400 de metri. Acesta va avea câte o bandă pentru fiecare sens şi va fi prevăzut cu trotuare pentru pietoni de fiecare parte. Pentru accesul pietonilor se vor realiza scări de acces pe partea dreaptă (spre gara Turnişor), iar pentru accesul bicicliştilor şi al persoanelor cu handicap locomotor sunt prevăzute rampe, pe pod urmând să fie amenajate piste pentru biciclete. Sub viaduct se vor amenaja aproximativ 15 locuri de parcare. Proiectul prevede şi amenajarea iluminatul public pe viaduct.
Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în decembrie 2012. Valoarea totală a proiectului este 38.385.650,08 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este 37.613.865,68 lei, contribuţia proprie a Municipiului Sibiu la cheltuielile eligibile este de 767.629,91 lei, iar valoarea neeligibilă a proiectului este 4.154,49 lei cu TVA. Acest proiect face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Sibiu.
 

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

11.05.2024

S-a deschis Baza Sportivă Obor, un nou spațiu pentru sport în Sibiu

10.05.2024

Restricții de circulație duminică dimineața, în zona Grădinii Zoologice și pe Calea Poplăcii

09.05.2024

De vineri, 10 mai începe programul de bugetare participativă


VEZI TOATE ŞTIRILE