DIRECTOR

Dacă doriţi să fiţi înscris în Cartea de adrese a Primăriei Sibiu, vă rugăm să ne trimiteţi datele firmei prin E-MAIL.
Vă mulţumim!

Liceul Tehnologic “Henri Coanda”

Categoria: Licee şi Grupuri Şcolare back
DESCRIERE:

Politica de industrializare a Romaniei dupa anul 1960, a determinat aparitia unor
ramuri industriale noi (industria constructoare de masini, industria chimica, s.a.). Industria constructoare de masini, aflata la început de drum, solicita forta de munca, dar implica si dezvoltarea unei ramuri adiacente, respectiv industria producatoare de piese auto.
Astfel, în Sibiu, apare "Uzina de Piese Auto", care, aflandu-se în plina dezvoltare, solicita forta de munca, cu pregatire tehnica, cererea fiind mai mare decât oferta vremii.
În anul 1970, pe lânga "Uzina de Piese Auto" Sibiu se înfiinteaza Scoala Profesionala, cu specializarile tinichigiu-auto si tratamentist termist. In anul 1975, institutia primeste numele "Liceul Industrial nr. 4"Sibiu.
În 1978/1979 la scoala profesionala apar specialitatile sudor si turnator, clasele de elevi efectuând practica în productie la I.P.A., Balanta si Mecanica.
Schimbarile produse dupa 1990 în viata româneasca s-au resimtit si în cadrul liceului.
Din anul scolar 1991/1992 se schimba numele scolii in "Grup Scolar Industrial Constructii de Masini". Liceul asigura pregatirea prin cele doua filiere: filiera teoretica, specializarea matematica-informatica si filiera tehnologica, specializarea mecanica .
Privatizarea în industrie a dus la împartirea "Uzinei de Piese Auto" în mai multe societati comerciale cu capital de stat sau mixt. Scoala continua colaborarea cu aceste societati (S.C. "COMPA" S.A., S.C. "BILSTEIN", S.C. "KRUPP"), colaborare care se concretizeaza în organizarea practicii elevilor, aprovizionarea cu materiale, comenzi pentru atelierele - scoala. Generatiile de absolventi ai "Grupului Scolar Industrial Constructii de Masini" Sibiu, bine pregatiti profesional, reprezinta un important procent din totalul angajatilor societatii.
În prezent procesul de învatamânt la Gr. Sc. C-tii Masini este structurat dupa cum urmeaza:
Liceu zi- durata de scolarizare:4 ani

tehnologica
– tehnic
-tehnician mecatronist
Liceu seral- clasa a XI-a
tehnologica
– tehnic
- tehnician prelucrari mecanice
Scoala de arte si meserii - durata de scolarizare:2-3 ani- 2 ani învatamânt obligatoriu
si 1 an completare la cerere, pentru continuarea studiilor

mecanica
-lucrator în prelucrari la rece
-lucrator în mecanica de motoare

Scoala de arte si meserii pentru deficienti
- durata de scolarizare:2-3 ani - 2 ani învatamânt obligatoriu si 1 an completare la cerere, pentru continuarea studiilor

mecanica - lucrator în lacatuserie mecanica structuri

CONTACT:

Str. H. Coanda Nr. 51
Tel: 0269 237333
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Site: http://gruphenricoanda.xhost.ro

rCĂUTARE ADRESE: