PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 13.04.2022 cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back


Şedinţa începe la ora 12:00.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris prin Dispoziția nr. 625/06.04.2022, în temeiul art. 133 alin. 2 lit. b, art. 134 alin. 4, art.196 alin. 1 lit. b, art. 243 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

Dl secretar general Dorin Nistor: Bună ziua doamna primar, buna ziua doamnelor și domnilor consilieri. Pentru ședința de astăzi sunt conectați 22 de consilieri locali, există cvorumul cerut de lege pentru desfășurarea ședinței de astăzi. Lipsește domnul consilier Zeno Karl Pinter.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Vă mulțumesc. Domnilor consilieri, bună ziua! Bine ați venit la ședința Consiliului Local. Pentru astăzi a fost convocat Consiliul Local al Municipiului Sibiu în ședință extraordinară. 
Din 23 de consilieri sunt prezenți on-line 22 consilieri locali.
Întrucât Consiliul Local este legal constituit, în conformitate cu art. 123, alin. 4 din O.G nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, declar ședința deschisă și predau conducerea acesteia domnului președinte, consilier Paul Mezei. Domnule președinte vă rog preluați conducerea ședinței.

Dl consilier Paul Mezei: Mulțumesc. Bună ziua, stimată doamnă primar, stimați consilieri, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Conform regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat al României.

Se intonează imnul de stat.

Dna primar Astrid Cora Fodor: În conformitate cu prevederile art. 135, alin. 7 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, supun aprobării dumneavoastră Proiectul Ordinii de zi și Proiectul Ordinii de zi suplimentare propuse pentru ședință extraordinară de astăzi.
Cine este pentru? Cine este împotrivă? Se abține cineva?
Mulțumesc. Proiectul Ordinii de zi și  Proiectul Ordinii de zi suplimentare au fost aprobate cu unanimitate de voturi, domnule secretar.
Dl secretar general Dorin Nistor: Mulțumesc, doamnă primar. Am notat.

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul unu.
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi educaționale, nonprofit, de interes general, pentru proiectele înscrise pe Agenda Educațională 2022.
   - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt?

Dna consilier Diana Maria Mureșan: Aș dori eu să intervin, domnule președinte, dacă îmi permiteți?
Dl consilier Paul Mezei: Poftiți doamna consilier.
Dna consilier Diana Maria Mureșan: Mulțumesc mult. La Agenda Educațională, dragi colegi, suma care era alocată, prin bugetul local, în valoare de 300.000 lei nu a fost atinsă. Au rămas 37.500 lei. Propunerea mea este ca diferența aceasta să o realocăm către Agenda Sport prin rectificare bugetară. De ce pentru Agenda Sportivă? Pentru că acolo au fost foarte multe proiecte, sunt proiecte care au atins cele 60 de puncte necesare pentru finanțare, dar nu au primit finanțare și mă gândesc că cu cei 37.500 rămași de la Agenda Educațională, am putea finanța câteva proiecte de la Agenda Sport. Mulțumesc.
Dl consilier Paul Mezei: Dacă mai sunt luări de cuvânt? Supun la vot acest proiect în forma propusă de doamna primar Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 voturi "pentru".
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 139/2022 privind aprobarea cuantumului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi educaționale, nonprofit, de interes general, pentru proiectele înscrise pe Agenda Educațională 2022, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul doi.
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de dezvoltare a comunității locale, nonprofit, de interes general, pentru proiectele înscrise pe  Agenda Comunității 2022.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun spre aprobare proiectul. Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi "pentru".
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 140/2022, privind aprobarea cuantumului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de dezvoltare a comunității locale, nonprofit, de interes general, pentru proiectele înscrise pe  Agenda Comunității 2022, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul trei.
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Sibiu în cadrul proiectului "Modernizarea și extinderea transportului public la nivelul zonei metropolitane Sibiu".
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt?

Dl consilier Cătălin Stanciu: O scurtă intervenție, dacă îmi permiteți.
Dl consilier Paul Mezei: Vă rog, domnule consilier.
Dl consilier Cătălin Stanciu: Referitor la ședința anterioră. Exact pe marginea acestui subiect am avut o dezbatere în cadrul Ședinței de Consiliu Local de data trecută. Cu acest prilej vreau doar să salut și să felicit pe toți cei implicați, pentu faptul că s-a găsit o soluție, care acuma cuprinde toate localitățile din zona metropolitană. Toate în momentul de față au prevăzut cel puțin un mijloc de transport electric, care să le asigure transportul cetățenilor și mă bucur că la acest prim proiect s-a găsit până la urmă un consens pentru a se finanța și pentru a se acoperi nevoile tuturor membrilor Asociației Intercomunitară. Mulțumesc și felicitări tuturor celor care au participat la realizarea acestui proiect.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Și eu doresc să spun ceva, domnule președinte.
Dl consilier Paul Mezei: Poftiți, doamna primar.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Nu cred că este o noutate, că PNRR este o oportunitate pentru România și mai ales petru Administrația Locală, dar și o mare provocare, mai ales acolo unde alocarea banilor se face ”primul venit primul servit”. Putem constata acest aspect din primele proiecte cu care am intrat în dezbaterea și aprobarea Consiliului Local. Noi supunem aprobării niște proiecte, având la bază un ghid, în fapt un draft de ghid neaprobat, având la bază ședințele de lucru pe care le purtăm fie cu Ministerul de resort fie cu alte Autorități centrale ale statului, care sunt implicate în aceste proceduri. Tocmai din acest motiv, am intrat, de data aceasta cu un proiect în Consiliul Local, fără a avea un ghid aprobat, avându-le numai pe cele ce ni s-au comunicat în ședința din 04 martie. În ședința din data de 4 martie, ni s-a comunicat o informație esențială și anume că branșamentele nu vor mai fi finanțate. În aceste condiții, a rămas o sumă de bani, în valoare de peste 400.000 Euro, care nu era utilizată. Astfel, cei peste 400.000 Euro, împreună cu sumele prealocate celor 3 comune, și cu o mică contribuție din partea fiecărui UAT, (fiecare UAT și-a asumat să plătească această contribuție proprie), putem să achiziționăm cele trei autobuze cu o lungime a câte 10 metri. Ce vreau să remarc, este că la ședința de lucru de la București, ni s-a comunicat că nici până în prezent ghidul nu este aprobat. Aplicația trebuia să se deschidă în 15 aprilie. Deci, în cel mai fericit caz, se va deschide această linie de finanțare la finele lunii aprilie, și nu este sigur că nu apar și alte modificări. V-am atenționat în ședința trecută că trebuie să lucrăm în alt ritm de lucru decât până acum. Există posibilitatea ca pe viitor să avem mai multe ședințe extraordinare ale Consiliului Local, mai multe modificări în documente. Acesta este modul de lucru. Nu este nimeni de vină pentru această situație, nici ministerul, nici autoritățile centrale, nici cele locale, așa funcționează deocamdată treaba cu Planul Național de Reabilitare și Reziliență. Este bine, că cel puțin, datorită acestei strânse colaborări cu ministerele putem să ne adaptăm din timp și avem timp să ne familiarizăm cu principiul ”primul venit primul servit”. Mulțumesc. Atâta am vrut să spun.
Dl consilier Paul Mezei: Dacă mai sunt luări de cuvânt? Dacă nu supun la vot. Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi ”pentru”.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 141/2022, privind aprobarea participării Municipiului Sibiu în cadrul proiectului "Modernizarea și extinderea transportului public la nivelul zonei metropolitane Sibiu", cu 22 de voturi “pentru”.

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul patru.
4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului "Sisteme inteligente de transport urban la nivelul Municipiului Sibiu" în cadrul PNRR/Componenta C10 - Fondul Local  și a cheltuielilor legate de proiect.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi ”pentru".
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 142/2022 pentru aprobarea proiectului "Sisteme inteligente de transport urban la nivelul Municipiului Sibiu" în cadrul PNRR/Componenta C10 - Fondul Local  și a cheltuielilor legate de proiect, cu 22 de voturi “pentru”.

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul cinci.
5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului "Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Sibiu" în cadrul PNRR/Componenta C10 - Fondul Local  și a cheltuielilor legate de proiect.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt? Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi ”pentru".
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 143/2022 pentru aprobarea proiectului "Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Sibiu" în cadrul PNRR/Componenta C10 - Fondul Local  și a cheltuielilor legate de proiect, cu 22 de voturi “pentru”.

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul șase.
6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului "Elaborarea unui PUZ CP pentru subzona Centrul Istoric 2 din Municipiul Sibiu" în cadrul PNRR/Componenta C10 - Fondul Local și a cheltuielilor legate de proiect.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt? Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi "pentru".
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 144/2022 pentru aprobarea proiectului “Elaborarea unui PUZ CP pentru subzona Centrul Istoric 2 din Municipiul Sibiu” în cadrul PNRR/Componenta C10 - Fondul Local  și a cheltuielilor legate de proiect, cu 22 de voturi “pentru”.

Dl consilier Paul Mezei: Proiectul numărul șapte.
7. Proiect de hotărâre pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "CREAREA UNUI PARC IN ZONA CARTIERULUI TILIȘCA", în Municipiul Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt? Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi "pentru".
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 145/2022 pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "CREAREA UNUI PARC IN ZONA CARTIERULUI TILIȘCA", în Municipiul Sibiu, cu 22 de voturi “pentru”.

 

PROIECT ORDINE DE ZI SUPLIMENTARĂ:

Dl consilier Paul Mezei: Trecem la proiectul ordinii de zi suplimentară.
1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea cuantumului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi sportive, nonprofit, de interes general, pentru proiectele înscrise pe  Agenda Sport 2022.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt luări de cuvânt? Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi ”pentru”.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 146/2022 pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "CREAREA UNUI PARC IN ZONA CARTIERULUI TILIȘCA", în Municipiul Sibiu, cu 22 de voturi “pentru”.

Dl consilier Paul Mezei: Cu aceasta ședința a luat sfârșit, vă mulțumesc pentru participare. Vă doresc o zi cu spor. La revedere!


Şedinţa se încheie la ora 12:13.
 
       
               Preşedinte de ședință,                                                                    Secretar General,
               
Paul-Constantin Mezei                                                                      Dorin Ilie Nistor

 

Proces - Verbal al sedinței extraordinare din data de 13.04.2022 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu (PDF).



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: